Keresés
Mostanaban
Forrás (2017-06-19)
Forrás: Vár-forrás (Vértes). Vízhozam : 2.15 l/perc, Hôm.: 11.5 C
Forrás (2017-06-19)
Forrás: Csák-forrás (Vértes). Vízhozam : nincs adat, Hôm.: 10.6 C
Forrás (2017-05-15)
Forrás: Magda forrás (Visegrádi-hegység). Vízhozam : 0 l/perc, Hôm.: nincs adat C
Forrás (2017-05-15)
Forrás: Sztaravoda forrás (Visegrádi-hegység). Vízhozam : 60.4 l/perc, Hôm.: 11.1 C
Forrás (2017-05-11)
Forrás: Hidegkúti-forrás (Mecsek). Vízhozam : 0 l/perc, Hôm.: nincs adat C
Forrás (2017-04-30)
Forrás: Bodzás-forrás (Karancs-Medves). Vízhozam : 5.26 l/perc, Hôm.: 9.1 C
Három forrás útja a Pilisben (2017-04-30)
Egy tél végi borongós napon rövid kirándulással teljesítettük a Három forrás útja a Pilisben túramozgalmat.
Parádfürdő kirándulás (2017-04-16)
Esős kirándulás a Mátrában, ahol szinte semmi emelkedő sem volt.
Új földgyorsítótár (2017-03-18)
GCMF10: Mátrai források - A források útja (Mátra)
Új földgyorsítótár (2017-03-18)
GCKSKO: Kiskő (Mátra)
További történések
Túráink közül
Benelux vonatozás (2011-06-20)
Muszáj volt már megint 250-nel vonatozni egyet...

Tagjaink

bea

A társaság legkisebb tagja. 2009-ben csatlakozott hozzánk, azóta már több túrára eljött velünk. Volt már magasabb hegyekben is, de nem velünk, külön utakon is jár néha. Fiatalos hévvel fog bele mindenbe, legyen az falmászás vagy vadvizi evezés, és mindent nagyon lelkesen csinál vagy lelkesen beszél róla. Nem riad vissza a kihívásoktól, sőt, direkt élvezi, ha valami új dologba kell belefogni. Remek süteményeket készít, amelyeket nem rest megosztani túratársaival, sajnos el is kényeztetett minket ebből a szempontból. Neki van a legkevesebb holmija,a legkisebb táskája, úgy tűnik, hogy a leghosszabb túra során sem eszik-iszik, vagy csak jól titkolja. A csapat legbeszédesebb tagja, lány létére ez nem meglepő. Barátságos, halkszavú, visszahúzódónak tűnik, de egyáltalán nem az. Kifejezetten felszabadul, ha "tiltott" dolgot csinálhat (pl. mandarinhámozás a kocsi szőnyegére). Néha idegenekkel is szóba elegyedik, pl. a vonaton. Nem beszél csúnyán és nem lesz soha ideges, csak ha megjegyzi valaki, hogy "De szép piros már megint az orcád!"

feherb

A társaság legnagyobb tagja. Régóta túrázik, már idejét se tudja mikor volt élete első túrája. Rengeteg teljesítmény és egyéb gyalogtúrán vett már részt, ebből a szempontból a társaság legtapasztaltabb tagja. Térképolvasási és helymeghatározási képessége kiváló, bátran elindul akár éjszaka is túrázni, nem riad vissza a sötéttől. Időjárás-előrejelzési kérdésekben ő mondja ki a döntő szót, bár nem mindig sikerül eltalálnia milyen idő lesz. Ilyenkor azonnal abba akarja hagyni -legyen bárhol az országban -a túrát, ha a társaság többi tagja megjegyzi, hogy mégse olyan idő lett, mint mondott. Ő egyben a kutyamentesítő is, kóbor kutyák rettegett ellenfele. Sokszor indok nélkül - azaz a többiek számára indok nélkül - idegeskedik, és néha már a túra elején attól fél, hogy mi lesz ha nem teljesítjük időben a távot. Szeret egyedül is túrázni. Ô a társaság első számú túraleírás-készítője. Sokszor beszél csúnyán.

juhi

A társaság legizmosabb tagja. Már tudja, hogy nem vesztett sokat azzal, hogy csatlakozott az EMDT-hez. Azt még nem tudja, hogy nyert-e vele valamit. Tudatosan túrázik, gondosan felkészül minden alkalomra, hátizsákjában általában minden, a túléléshez elengedhetetelen eszköz helyet kap. Több teljesítménytúrán részt vett már, és már magashegyi túrán is volt sikere. Közülünk ő az, aki a leginkább megválogatja mikor és milyen túrára jön el. Nem kapkodja el a dolgot, és ha egy aprócska gond (kedvelmenés, természetes szükségeletek,stb) is közbelép, akkor inkább nem jön el. Egy kicsit hipochonder, egy kicsit aggódó, de a túrákhoz mindig optimistán áll hozzá, sosem reszket attól, hogy nem érünk be időben. Általában hallgatag, de ha alkoholizál, akkor búcsúzáskor mindig azt mondja: kár hogy elválunk pedig csak most kezdtem jól érezni magam.

krichard

A társaság leglelkesebb tagja. Minden jóban benne van, imádja a túrát, a kirándulást, nem riad vissza semmitől, de egyedül sose menne el kirándulni. Autóvezetési képessége remek, ezt a tulajdonságát a társaság sokszor ki is használja a túrák és a túrákon kívüli életben egyaránt. Rengeteget szokott inni - mármint vizet mielőtt valaki félreértené -, hátizsákja általában a belepakolt több kilónyi víztől irdatlan nehéz. Mindent gyorsan csinál - beszél, eszik, sőt a dolgokat (pl. rákpáncél) iszonyatosan gyorsan meg tudja nézni. Általában mindig úgy túrázik, hogy jócskán alulöltözik - magyarán Börzsönyi Vulkántúra decemberben = rövid ujjú póló, plusz széldzseki - , de mikor ezt megjegyezzük, azzal hárítja el csodálkozásunkat, hogy így nem izzad. Hja, akkor már érthető:).Az egyetlen tagja a társaságnak, akinek az 50 km-es túra végén is dezodorillata van. Ritkán lesz ideges, de ha igen akkor nagyon csúnyán beszél.

szabola

Fontos tagja a társaságnak, enyhe - azonban néha már kóros - hipochonder beütéssel. Még csak pár éve túrázik, azonban több teljesítménytúrán részt vett már. Lelkesedik a hegyekért, imádja a magashegységi túrákat, ami kicsit meglepő, hiszen tériszonya van. Kitartó, bár régebben sokszor félbehagyta a dolgokat. Kicsit felelőtlen, előfordul, hogy nélkülözhetetlen dolgokat otthon hagy. Egy túrára iszonyat sok dolgot elcipel - néha teljesen feleslegesen -, úgy néz ki mint egy málhás szamár. A hátizsákját csak végszükség esetén veszi le magáról, inkább a társaság többi tagját kéri illetve kényszerti, arra hogy kihalásszák a számára szükséges dolgokat. Ritkán lesz ideges, inkább csak morcos; ilyenkor hallgatagságba burkolódzik. Szeret humorizálni és néha csúnyán beszél.