Keresés
A honlapon
Parádfürdő kirándulás (2017-04-16)
Esős kirándulás a Mátrában, ahol szinte semmi emelkedő sem volt.
Új földgyorsítótár (2017-03-18)
GCMF10: Mátrai források - A források útja (Mátra)
Új földgyorsítótár (2017-03-18)
GCKSKO: Kiskő (Mátra)
Új földgyorsítótár (2017-03-18)
GCMDEL: A Mátra déli bércein (Mátra)
Új földgyorsítótár (2017-03-18)
GCsihu: Mátravasút - Lajosháza (Mátra)
Új földgyorsítótár (2017-03-18)
GCFK: Farkas-kút (Mátra)
Új földgyorsítótár (2017-03-18)
GCSAST: Sástó (Mátra)
Új földgyorsítótár (2017-03-18)
GCMK: Muzsla kilátó és pihenőhely (Mátra)
Új földgyorsítótár (2017-03-18)
GCUTEP: Útépítők Forrása (Mátra)
Új földgyorsítótár (2017-03-18)
GCCSOR: Csórréti víztározó (Mátra)
További történések
Túráink közül
()

SChneealpe kirándulás

Vissza

Időpont: 2015-08-29
Indulás: 13:15
Érkezés: 17:30
Résztvevők: feherbjuhikrichardszabolaVagány

A túra hossza 11 km
Útvonal Kohlebnerstand -> Brandhöhe -> Windberg -> Michlbauer Hütte -> SChneealpenhaus -> Brandhöhe -> Kohlebnerstand
Szintkülönbség 460 m
Helyszín Osztrák Alpok
Legmagasabb tengerszint feletti magasság Windberg - 1903 m
A túrán megtalált földgyorsítótárak (geocache-ek) azonosítói
GCSCHA 
Örömébódottá Örömébódottá Örömébódottá Ha keletről nyugat felé rakjuk sorrendbe az Alpok hegytömbjeit, akkor a hozzánk legközelebbi Schneeberg és Rax után a harmadik a Schneealpe nevezetű. Első ránézésre hasonló kaliberű a társaihoz képest, kicsit alacsonyabb és kisebb kiterjedésű. Nem néztem utána ugyan, de itt nincsenek annyira rafkós utak, mint az előző kettőben.

Kilátás a parkolótól Kilátás a parkolótól Kilátás a parkolótól A Semmering stájerországi oldalán leereszkedve, majd a Mürz völgyében felfelé elindulva közelíthető meg. Mi felmentünk autóval 1400 m magasra, fizettünk is érte pár ajrót az automata sorompónak. A völgyből is fel lehet menni, így kb. 600 m-rel nő meg a túra szintkülönbsége. Vannak parkolók fent, de a kapacitásuk elég kicsi. Reggel indultunk Pestről, kora délután értünk oda, de csak az út szélén tudtunk megállni, a parkoló már megtelt.

Alattun ka Mürz völgye Alattun ka Mürz völgye Alattun ka Mürz völgye Kilátás a csúcsról a fennsíkra Kilátás a csúcsról a fennsíkra Kilátás a csúcsról a fennsíkra Nagyon jó augusztus végi idő volt. Felhő alig, csak sok-sok kilométerrel felettünk, esőnek gyakorlatilag nulla az esélye, szinte kánuikulának is lehet nevezni. Ilyen körülmények között igazából ez egy laza sétának fogható fel. A hegytetőn van egy kis fennsík fennsík , amely kicsivel alacsonyabban van, mint a szegélye. Úgy néz ki, mint egy vulkán krátere, de a képzeletbeli kráter oldala nem valami meredek. Itt azért össze tud gyűlni télen a hó, akkor is érdekes volna feljönni. Bár akkor autóval elég rázós lenne, akkor inkább a völgyből indulva.

Kilátás a fák között Kilátás a fák között Kilátás a fák között Nekünk is fel kellett menni a kráterszerű gerinc peremére, majd visszaereszkedni a fennsíkra. Innen lehetett nagyon jó képeket csinálni a hegyről, illetve a szomszédos Raxról, és a mögötte magasodó Schneebergről Schneebergről . A fennsíkról nem egészen 200 m-t kellett emelkedni a csúcsig, amit szeles hegynek neveznek, és épphogy 1900 m fölé magasodik.

Visszafelé kicsit beültünk a csúcs lábánál lévő hüttébe hüttébe sörözni/almdudlerezni, majd egy kis kört leírva visszasüllyedtünk a parkolóhoz.

feherb


További képek
A leirasba be nem fert kepek
A keresztnél
Baktatás felfelé
Kis ládakeresés is volt
Bal hátul a Rax fennsíkja
Sziklacsúcs a gerincen