Keresés
A honlapon
Parádfürdő kirándulás (2017-04-16)
Esős kirándulás a Mátrában, ahol szinte semmi emelkedő sem volt.
Új földgyorsítótár (2017-03-18)
GCMF10: Mátrai források - A források útja (Mátra)
Új földgyorsítótár (2017-03-18)
GCKSKO: Kiskő (Mátra)
Új földgyorsítótár (2017-03-18)
GCMDEL: A Mátra déli bércein (Mátra)
Új földgyorsítótár (2017-03-18)
GCsihu: Mátravasút - Lajosháza (Mátra)
Új földgyorsítótár (2017-03-18)
GCFK: Farkas-kút (Mátra)
Új földgyorsítótár (2017-03-18)
GCSAST: Sástó (Mátra)
Új földgyorsítótár (2017-03-18)
GCMK: Muzsla kilátó és pihenőhely (Mátra)
Új földgyorsítótár (2017-03-18)
GCUTEP: Útépítők Forrása (Mátra)
Új földgyorsítótár (2017-03-18)
GCCSOR: Csórréti víztározó (Mátra)
További történések
Túráink közül
()

Fischbach kirándulás

Vissza

Időpont: 2015-08-30
Indulás: 09:20 Fischbach
Érkezés: 16:30 Fischbach
Résztvevők: feherbjuhikrichardszabolaVagány

A túra hossza 23 km
Útvonal Fischbach -> Auf der Schanz -> Teufelstein -> Schneidhofkreuz -> Drachensitz -> Fischbach
Szintkülönbség 750 m
Helyszín Osztrák Alpok
Legmagasabb tengerszint feletti magasság Teufelstein - 1498 m

Derült, kevés fátyolfelhő.


Európa idôjárása
Magyarázat a térképhez

Indulás Indulás Indulás Máris nekivetkőzve Máris nekivetkőzve Máris nekivetkőzve Fischbach a róla elnevezett alpi régióban a Fischbacher Alpe-ban van, annak is a közepén. A környék legmagasabb pontja a Teufelstein, alig 1500 m magas. Ez amolyan Gödöllői-dombság-szerű környék. Nincs magas csúcs, inkább több kisebb hupli. Azonban ezek is nagyon meredekek tudnak lenni, kemény szerpentinekkel a traktoroknak, és kövér legelőkkel a lila teheneknek.

Háztól házig tartott a túra, elindultunk nyugatra, és keletről érkeztünk meg. Természetesen sörözéssel kezdtünk, volt tehát mit kiizzadni a melegben. Szerencsére az út nagy része erdőben vezetett. Rengeteg mánát és áfonyát ettünk, még Vágány is megkóstolta őket. Ha nem látom, nem hiszem el, hogy ott csörtet a málnásban, és zabálja a bokorról a szemeket.

Ördögszikla Ördögszikla Ördögszikla Pihenő majdnem a tetőn Pihenő majdnem a tetőn Pihenő majdnem a tetőn Teufelstein a sziklákról kapta a nevét, amik a tetején vannak. Ez egy plató, fennsíkszerű, és pár furcsa alakzatű szikla van rajta elszórva. A csúcs közelében lévőn fotózkodtunk, de én nem mertem felmenni a tetejére, szabola meg a gép kioldójával szarakodott, és nem ért volna fel időben. Itt is volt hüttés sörözés, a helyben nagyon reklámozott stájer sört toltuk, de nekem nem nagyon ízlett. A néni a hütte melletti forrásban hűtötte az italokat.

Kis erdei patak Kis erdei patak Kis erdei patak Az, hogy a környék nem olyan kiemelt érdeklődésre tart számot, mint pl. a Schneeberg vagy a Tauern, meglátszott a túrázók számában is. Találkoztunk emberekkel, de csak elvétve. Azonban minden - de tényleg, szó szerint minden - elágazásban, útkereszteződésben voltak eligazító táblák, hogy mi merre van, hány kilométerre/percre. Az eredeti tervhez képest beiktattunk egy extra kitérőt. A Halterhütte-től, ahol pihentünk, nem egyenesen Fischbach-ba mentünk, hanem a Drachensitz nevű másik csúcs felé mentünk.

Hosszú lejtő következett, eleinte enyhébb, majd egyre meredekebben mentünk lefelé, amíg elértük túránk, és az egész 4 napos időszak legmélyebb pontját, 700 m-t. A szállás 1050 m-en volt, oda mindenképpen vissza kellett mászni, de még egy kicsivel magasabbra a Sárkányok székére is.

Én is kérek olyat! Én is kérek olyat! Én is kérek olyat! Útközben teszteltük krichard némettudását is. Lefordíttatunk minden táblát, feliratot. Megtudtunk, hogy a sorompó és a szekrény majdnem ugyanaz a szó, és a végén már a sárkánynak és a sonkának is talált múlt idejű alakot. Aztán jött egy fószer, elkezdett kérdő mondatokat feltenni ékes osztrák nyelven, amiből csak a << was >> és a << helikopter >> szavakat hallottuk ki. Végül a << ja >> válasz kielégítette, és elment. Lehet, hogy azóta vár a falu repterén... A németezésnek akkor lett vége, amikor a Drachensitz-en lévő táblán lefordíttattuk vele a népmesét, ami arról szól, hogy miért úgy hívják a hegyet ahogy. De most nem fogom ezt közkincsé tenni, mindenki menjen szépen oda, és olvassa el maga.

Fischbach közelről Fischbach közelről Fischbach közelről A végső kilométerek Fischbach főutcáján vezettek, ahol épp zsibvásár volt. Na jó, Szent Egyed-napi búcsú, de pont olyan gagyi dolgokat lehetett venni, mint nálunk a búcsúkban. Kicsit beszartam, mert Vágányka orrán lett estére egy seb, ami gyulladt is volt. Aztán 1-2 hónapig ott is maradt, de mivel nem zavarta nem aggódtam túl magam.
feherb


További képek
A leirasba be nem fert kepek
Fischbach felülről
Templom a fák között
Sárkányfészek