Keressétek a Csúcsrajárás alkalmazást a Google Playen!
Keressétek a Csúcsrajárás alkalmazást a Google Playen!

Hol a következő?

Vissza

A 2011-es
Hol a következő?
teljesítménytúra értékelése rendezői szempontból
Holdvilág-árok, 2011.07.03. vasárnap


Már hatodszor vállalkoztunk arra, hogy megszervezzük a Hol a következő? tájékozódási teljesítménytúránkat. A tervezés már olajozottan ment, nem is izgultunk miatta, csak úgy meglett minden. Kicsit máshogy szerettük volna elkészíteni a túrakiírást, de nem sikerült a tervünk, ezért sem szerepelt a túra starthelye a ttt oldalán. Remélhetôleg jövôre már sikerül a tervünk a túrakiírást illetôen. Beszereztünk egy kerti pavilont is, hogy esô ellen legyen valamicske védelem a startban.

Határozottan állíthatjuk, hogy a Családi táv bevezetése kifejezetten jó ötlet volt, köszönet érte a túrázóknak, akik anno ezt javasolták nekünk. Sok gyermek jött el szülôkkel, aminek nagyon örülünk és emellett remélhetôleg tanultak is valamit a térkép használatáról. Az idôjárás szöszmörgôs, szeles, napsütésmentes volt, nyárhoz képest kifejezetten hűvös. De ez nem tántorította el azt a közel 80 túrázót, aki rászánta a vasárnapját arra, hogy a HAK 2011 keretében bóklásszon a Holdvilág árok környéki erdôkben.

A feladatsor a "szokásos"-ra sikeredett, változatos, vicces leírások, amelyek segítségével kellett megtalálni a következô ellenôrzôpont helyét. Az elsô feladatban egy leírás alapján kellett megtalálni egy erdei nyiladékban megbúvó vadetetôt, a második feladat egy vaktérkép volt. A harmadik ellenôrzôpontot egy fekete-fehér fénykép alapján kellett megtalálni a túrázóknak és ez akármennyire is nehéznek hangzik egyáltalán nem volt probléma. A negyedik ponthoz egy tájolós feladat vezetett el, ahol ismét egy vaktérkép segítségével kellett megtalálniuk a túrázóknak az ötödik pontot. Az utolsó feladat egy egyszerű tájolós példa volt, amely egy forráshoz mutatott. Ott már nem volt ember, csak egy évszámot kellett felírni és vissza kellett menni a célba, azaz a startba.

A kitűzô. Hát mi ezt poénnak szántuk, de valószínűleg nem mindenki értékelte, a régebbi színesebb kitűzôk jobban tetszettek a túrázóknak. Nincs mit tenni, jövôre vissza kell térnünk a fánkhoz;). Az ellátás a szokásos zsíros, lekváros, nutellás, vajas kenyérbôl állt, remélhetôleg minden résztvevô talált magának megfelelô kombinációt és nem maradt éhen. Összeségében a túra jól sikerült, panaszt nemigen kaptunk, ezért úgy határoztunk, hogy jövôre is megrendezzük a HAK-ot, tavasszal. Reméljük sokan eljönnek ismét, régi HAK-osok és újak is.

Köszönjük a külsős pontőröknek, hogy segítségünkre voltak, mert nélkülük - a társaság alacsony taglétszáma miatt - nemigen tudtuk volna lebonyolítani a túrat. És még természetesen köszönjük minden résztvevőnek, aki eljött és részvételével emelte a HAK túra színvonalát.

A szokásos táblázatos statisztika lentebb.