Trink kzl
Le Reculet (2004-04-14)
2006.09.15 Ezzel kezddtt: a Reculet lerohansrl szl beszmol is megrdott.
Mostanban
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-25 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-26 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-27 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Sfr-kt (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Erzsbet-forrs (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Zsilibes-forrs (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Kalo-kt (Dli-Bkk)
Bkki Batyus Barangols 30 (2019. november 6.)
Teljestmnytra az szi Bkkben batyuval brangolva.
Forrstra a Brzsnyben Kzptv (2019. november 6.)
Forrslltogats a Brzsnyben, ezttal egy teljestmnytra keretein bell.
DDK Zselic (2019. november 5.)
Tavaszi bglymentes DDK a Zselicben 3 nap alatt.

Kkesteti kirnduls

Kirnduls
A lerst ksztette: szabola
Idpont: 2005. mrcius 5.
Induls: ~11.00 - Mtrafred
rkezs: ~16.30 - Mtrafred
Rsztvevk: feherb, Judit, natasa, szabola
Traparamterek
A tra hossza 10 km
tvonal (Mtrafred -> Mtrahza) -> Kkestet -> Mtrafred
Helyszn Mtra
Legmagasabb tengerszint feletti magassg Kkestet - 1014 mter
Idjrs
Borult szlcsendes id, a felhalap kb. a Kkestet magassgban volt. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
A 2005-s tlen marha nagy h volt a Kkestetn: 80-90 cm-es hvastagsgokat mrtek, ezrt merlt fel bennem a gondolat, hogy j lenne felmenni, megnzni milyen is az ha az ember ekkora hban csmborog.Szltam a feherbknek s k is rmmel vllalkoztak erre a kis kirndulsra.Nem terveztnk hatalmas trt, a lnyeg a Kkes s a h volt, nem a teljestett km mennyisg.Radsul a Judit is eljtt gy nem akartunk egy megterhel trt. A terv abban llt, hogy felmegynk kocsival Mtrafredre, ott leparkolunk s onnan busszal megynk Mtrahzig.Mivel a Kkesre tvolsgi busz nem jr ezrt az utols hrom kilomtert gyalog kell majd megtenni.

Kkestet tblnl
A splya
Mtrafreden mg alig volt h, viszont Mtrahzn mr ltszott, hogy tnyleg igaz a vastag htakars mendemonda.A fehrsg vastagon bortott be mindent, kocsit, hzat, kertsoszlopot egyarnt.Elindultunk felfel a cscsra. Nem akartunk az erdben felfel botorklni, ezrt a mton akartunk feljutni a tetre. Nem is volt gond az ttal, arnylag rendesen le is volt takartva, de a selket szllt buszok 5 percenknt haladtak el mellettnk, hatalmas fekete bzfelhbe burkolva minket. Erre nem szmtottunk, de azrt hsiesen kzdttk magunkat felfel. Mg szerencse hogy csak hrom kilomterrl volt sz. Nagyon lehangol volt ez a sok busz, ott a fehrsgben.

De szerencsre felrtnk, pihiztnk egy kicsit,a Feherbk is s utna nemsokra mi is lefotztuk magunkat az orszg legmagasabb pontjn, majd megkerestk a lefel, Mtrafredre tart turistautat. Hamar megtalltuk s nekivgtunk az erdnek.Marha lvezetes volt a hatalmas h, lgykig rt. gy ltszik tbben vllalkoztak erre a kirndulsra, mert szerencskre nem neknk kellett kitaposni az svnyt, csak kvetnnk kellett a nyomokat.

Natasa
Judit
Mr_jrtak_erre
Az t folyamatosan ereszkedett lefel, az idjrs a krlmnyekhez kpest kellemes volt, szval nem lehetett okunk a panaszra.Csinltunk egy csoportkpet is, br a nagy hban elgg nehzkesen ment a kompozci sszelltsa.Tovbb haladtunk, szinte nylegyenesen Mtrafred irnyba.Pr kirndulval tallkoztunk csak tkzben.Elhaladtunk a Benevr romja mellett is. A hrteg egyre vkonyodott s nemsokra elrtk azt a znt, ahol nappal plusz van, jjel viszont mnusz s a nappal megolvadt h kellemesen rfagyott a talajra. Csszkltunk rendesen, volt nhny olyan szakasz ahol csak nagy ggyel-bajjal tudtunk csak leereszkedni.
Feherb
Tj
De vgl sikeresen vettk az akadlyt s psgben visszartnk Mtrafredre s csak arra vgytunk, hogy beljnk a meleg kocsiba s hazaindulhassunk.

Csak egy volt a baj,s az elg nagy, a kocsinak beragadt a jobb oldali hts dobfkje. Megprbltunk mindent, melegtettk, rngattuk a kzifket, de nem tudtunk segteni rajta. A szerencse a szerencstlensgben az volt, hogy pont elrtk az utols buszt ami kzvetlenl Pestre indult.E kellemetlensg ellenre is egy kellemes napot tltttnk a Mtrban, megrte.