Trink kzl
Dobogk Kirnduls (2015-02-15)
Jgbalett a Rm-szakadkban, februr kzepn
Mostanban
Budai Kk (2020. mrcius 16.)
Tli(es) tra zzmarval, kevs hval a Budai-hegysgben tbb-kevsb a kk tra tvonaln
Pilisi Vndorls (2020. mrcius 16.)
2019 oktber 23. szerdra esett, egynapos nnep, radsul j id is volt. gyhogy irny a Pilis Vndorls
Lengyel-Ttra kirnduls (2020. mrcius 8.)
Nvemberi tra a Lengyel-Ttrban mr tlies viszonyok kztt
Forrastra a Vrtesben Hossztv (2020. mrcius 8.)
Decemberi rvid forrstra a Vrtesben, ahol a hossztv is csak 23 km-es volt.
Kanizsas 20 (2020. mrcius 8.)
Kanizsa 20 teljestmnytra. Ezen a tvon s tvonalon elszr.
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-25 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-26 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-27 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Sfr-kt (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Erzsbet-forrs (Dli-Bkk)

Vrsk-kr

Teljestmnytra
A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2006. jlius 30.
Induls: 8.15 - Lenyfalu
rkezs: 14.15 - Lenyfalu
Rsztvevk: feherb, krichard, szabola
Traparamterek
A tra hossza 20 km
tvonal Lenyfalu -> Vrs-k -> Htvlys forrs -> Sasfszek vadszhz -> Kis-Bk-tet -> Vrs-k -> Lenyfalu(2006)
(Mivel tetszleges sorrendben kell a pontokat megtallni, ezrt az tvonal az ltalunk kvetett irnyt mutatja)
Helyszn Visegrdi-hegysg
Legmagasabb tengerszint feletti magassg Kis-Bkk-tet - 560 mter
Idjrs
Flledt id, eleinte tbbszr ersen felhs, majd dl krl mr nap is kisttt. Csapadk nem volt. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
A piros sv s kereszt elgazsnl
Vrs-k fel
Igazbl egy dupla tra volt ez. Kln djaztk azt, ha valaki felment a Vrs-kre, s ha mr valaki felment oda, akkor onnan indtottak egy tjkozdsi trt is. Ilyen trn mg nem vettnk rszt, ez volt az els tjkozdsi jelleg trnk. A rendezk 10 pontot adtak meg, ebbl ha valaki 5-t megtallt, akkor mr teljestettnek tekintettk a feladatot.

A Vrs-kn
Lenyfalubl a Vrs-kre alig egy ra alatt fennt voltunk. Kzben elgg szenvedtnk a sznyogoktl, s a flledt idtl. A polkbl csavarni lehetett volna a vizet. A nap nem sttt, a hegytetn kicsit fjt a szl. 10 rakor neveztnk a tjkozdsi trra, megkerestk a trkpen a kijellt pontokat, s eldntttnk egy felkutatsi sorrendet. A rendezk szvegesen adtk meg a pontok helyt, pl. 3 km-en bell a legmagasabb pont, a legkzelebbi forrs, a forrstl 360 fokra 940 m-re lv magaslat, stb. Valahol egsz hossz lers adtak, pl. T-elgazsnl jobbra menni, majd az erdbe berve 50 m-re egy flig elszradt fa. Ilyeneket kellett megtallni.

tban a Htvlys forrs fel
tban a Htvlys forrs fel
Vadregnyes vzmoss
A Htvlys forrs fel indultunk el, rgtn egy elgg meredek rszen kellett lemenni, nhol a fk gykereibe kapaszkodva. Nem volt messze a forrs, a lyukasztt is megtalltuk. Rohadt jl nz ki a forrs, szp mohs a kifolysnak a krnyke. Tovbbmenve egy vadregnyes vzmosst kereszteztnk. Elvileg jelzett turistaton mentnk, de a srga kr jelek elgg meg voltak fogyatkozva. Elrtk a srga svot, amin tovbb tvolodtunk a Vrs-ktl. Egy elgazsban kicsit tanakodtunk, hogy j helyen vagyunk-e, de vgl is nekivgtunk a kpnak, aminek a tetejn kellett lennie a msodik ellenrz pontnak volt neknk a j, de ksbb kiderlt rosszra tippeltnk.

ton
Ndas-tavi rt, a negyedik pont helye
Innen relatve messze leledzett a kvetkez pr pont, egy jelzetlen ton kellett haladtunk tbb kilomtert, hogy a gerincet, amin a Vrs-k is fekszik, megkerljk. A valsgban sokkal tbb ttal tallkoztunk az erdben, mint ami a trkpen szerepelt, de nem tvedtnk el. Nem is igazn lehetett, mert a mellettnk hzd nagy gerincet kellett kvetni. Egy helyen kellett odafigyelni jobban, nehogy egy szakadk rossz oldalra kerljnk, mert akkor elmentnk volna Kenyba, s sok idt vesztettnk volna. Megtalltuk a dzerutat, ami a Sasfszek vadszhzhoz vezet, ahonnan elszr letrtnk a tiszts fel, ahol a ngyes pontot gondultunk, majd letrtnk mg egyszer, ahol tnylegesen volt a ngyes pont. Ezt egy jellegfra tettk a tiszts szln. Az tdik pontot innen nem messze talltuk meg, a vadszhzon lv vszmot kellett felrni. Nem volt trivilis a vadszhz megkzeltse, mert nem az t mellett van, t kellett menni egy kis erdsvon, s az svnyt sem lehetett szrevenni, ha nem figyel elgg az ember.
Kilts a Sasfszek vadszhzbl
A hatodik pont fel
Alulrl lehetetlen megkzelteni, mert egy sziklaszirten plt, tnyleg gy, mint egy sasfszek. Rohadt j a kilts az alatta lv vlgyre s a szomszdos erdvel bortott hegyekre. A hatodik pontot egy gerincen tallhat sziklatmbre raktk, a hztl kb. ktszz mterre, de addig elgg fel kellett kapaszkodni. Mivel szabolnak dolga volt a Keleti plyaudvaron hrom rakor, gy dntttnk, hogy a hetedik s a nyolcadik pontot kihagyjuk. Ezek egy-egy hegytetre voltak rakva, az egyik radsul nagyon meredeknek grkezett,
Kis-Bkk-Tet
br a hatosl nem esett messze. Csak ugye nem elg oda felmenni, le is kell onnan jnni.

Eme megfontolsok utn visszamentnk a dzertra, majd a zld jelzsen elindultunk vissza a kiindulsi helyre, a Vrs-k irnyba. Kzben mg tba ejtettk a kilences s a tizes pontot, amiket knnyedn megtalltunk. Az egyik egy szradt fn, a msik pedig egy hatrkn volt, s vilgosan le volt rva, hogy hol talljuk ket. Rvidesen bertnk a clba, ahol leadtuk a lapot, kaptunk narancslevet meg jelvnyt s oklevelet a teljestsrt. Rgtn el is indultunk vissza a kocsihoz Lenyfalura.