Trink kzl
Margita 20 (2011-02-12)
Tlvgi tra a gdlli dombok kztt.
Mostanban
Budai Kk (2020. mrcius 16.)
Tli(es) tra zzmarval, kevs hval a Budai-hegysgben tbb-kevsb a kk tra tvonaln
Pilisi Vndorls (2020. mrcius 16.)
2019 oktber 23. szerdra esett, egynapos nnep, radsul j id is volt. gyhogy irny a Pilis Vndorls
Lengyel-Ttra kirnduls (2020. mrcius 8.)
Nvemberi tra a Lengyel-Ttrban mr tlies viszonyok kztt
Forrastra a Vrtesben Hossztv (2020. mrcius 8.)
Decemberi rvid forrstra a Vrtesben, ahol a hossztv is csak 23 km-es volt.
Kanizsas 20 (2020. mrcius 8.)
Kanizsa 20 teljestmnytra. Ezen a tvon s tvonalon elszr.
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-25 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-26 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-27 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Sfr-kt (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Erzsbet-forrs (Dli-Bkk)

Irottk 35

Teljestmnytra
A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2005. oktber 14.
Induls: 6.50 - Kszeg
rkezs: 15.35 - Kszeg
Rsztvevk: feherb, juhi, krichard, natasa, szabola
Mskor is voltunk mr ezen a trn 2002  2003  2007  2008  2009 
Traparamterek
A tra hossza 34 km
Szintklnbsg 1200 m
tvonal Kszeg -> hz-tet -> Vrs-kereszt -> Velem -> Bozsok -> rottk -> Velem -> Kszeg
Szintid 9 ora
Helyszn Kszegi-hegysg
Legmagasabb tengerszint feletti magassg rottk - 886 m
Idjrs
Most nem vllalkoztunk a 70 km-es tvra, mint pr vvel ezeltt. Mg mindenkiben elevenen l a Bkki kudarc, s nem mertnk megkockztatni egy hosszabb tvot. gy viszont tbben elmehettnk, s nem is beszlve arrl, hogy a 35 km-es tv is rinti majdnem az sszes nevezetes objektumot, amit a 70-es. Sajnos pont a Htforrs az egyik, ami most gy kimaradt.

A trt megelz nap mentnk Kszegre, s a tornateremben aludtunk. Azt a 200 Ft-ot biztosan megri, amit fizetni kellett rte. De vgl is a f cl nem az volt, hogy egy jszakt aludjunk itt, hanem hogy rszt vegynk egy nagyon jnak grkez trn. Reggel knytelenek voltunk mi is felkelni korn, mert a 70 km-esek 6-kor mr el is indultak. Mi szpen megreggeliztnk, sszepakoltuk a cuccainkat a kocsiba, s majdnem 7 volt mr, mire elindultunk. Stt mr nem volt, kezdett pitymallani. Rgtn a tra elejn megcloztuk az hz-tett. A trn tulajdonkppen csak hrom emelked volt, mindegyik elg kemnynek grkezett. Ez volt az els, 320 m-es emelked. Kicsit ersen kezdtem bele, aminek az lett a kvetkezmnye, hogy fluton kifulladtam. Alig brtam vnszorogni, de szpen lassan felkzdttem mind a 110 kilmat a tetre. tkzben azrt meglltam, s ksztettem egy kpet Kszegrl. A tbbiek hamarabb felrtek, addig is pihiztek, Attis fnykpezett a kiltbl.

Szobor
A kezdeti emelkedt gyorsan kipihentem n is. Viszont rohadtul megizzadtam, s marha kellemetlen volt az izzadt plmra felvenni a htizskot. De ez is csak ml kellemetlensg volt. Az hz-tettl eleinte emelkedtnk, majd ezek utn gyakorlatilag Velemig vgig lejt volt, gyhogy kellemes tempban tudtunk menni. Nagyon hamar elrtk a vrs keresztet, ahol egy kicsit megigaztottam a cipmet, mert kezdett lazulni a fz. Mivel 10 rt adtak a rendezk a trra, nem aggdtunk, s nem is siettnk, csak annyira, amennyire szksg volt ahhoz, hogy a vgn ne nagyon fjjon a lbunk. Meglltunk tbbszr is gesztenyt szedni, a legtbbet ezen a szakaszon szedtk fel. Kb fl kilt gyjtttnk. A piros sv s kereszt jelzsek tallkozsnl aztn akadt egy kis galiba. Elszr balra indultunk el, felfedezve a 70-es tra Szerpentin elnevezs "automata" ellenrz pontjt. El is hagytuk a pontot, amikor beugrott, hogy lehetsges, hogy rossz irnyba megynk. Visszamentnk a jelzsek keresztezdshez, s lttuk, hogy a tbbiek msfel mennek, s megnzve a trkpet is rjttnk, hogy ez a helyes irny. Viszont egy fut is kvetett minkett a rossz irnyba, s mikor szrevettk a tvedst, mr messze jrt. Remlem azrt mg idben szrevette, nem futott be Kszegre.

Menet
Velemben gesztenyefesztivl volt a falu futcjn az Alkothz eltt, gy a mi ellenrz pontunk tkerlt a falu vgre, a Gyermekdlbe. Benyomtunk pr zsrosdeszkt, s ittunk tet (szerencsre a tea nem volt forr, gy meg lehetett inni), majd bezablva indultunk neki a tra legnagyobb emelkedjnek. Persze eltte mg volt egy viszonylag sk szakasz Bozsokig, ahonnan is elkezddtt a tra msodik emelkedje a Kalapos-kre. A szakasz eleje, s vge volt meredek, klnsen a vgn lv nagy, nylegyenes kaptat esik mindig nehezemre. Az emelked vgn szoksos program a vedels, kromkods, aztn induls tovbb.
Kalapos-k
Innen nincs messze az ellenrz pont, ahol a fn lv szmot vstk fel a paprra. Hosszan elnyl lejt kvetkezik vgig a hatrral prhuzamosan. Leereszkednk a Stt-vlgy nev helyre, hogy onnan egy 472 m-es emelkedvel meghdtsuk az rott-k havas cscst. Mindez alig tbb, mint 1 km-en. Az emelked elejn prhuzamosan megynk egy kis patakkal, jobbra, balra kemny emelked, de nagyon szp az erd. Felfel egyszer lltunk meg inni meg csokizni. tmeneti pihens szakasz utn - ahol szintben megy az t - elrjk a kk s a piros tvonalak fondsi pontjt, ahonnan ismt emelkedk, de csak fokozatosan. Itt mr ritksabb az erd, valahol egsz nagy rtsok is vannak. Mr messzirl lehet ltni egy kis fenyvest, aminek a msik oldaln ott van a kilt. Egsz j idben felrtnk, alig mlt el dl.

Az rottki kiltnl
Adtunk magunknak egy kis pihent, addig ettnk egy keveset, Attissal felmentnk a kiltba, de nagyon szar volt az id. A Schneeberget sem lehetett ltni a pra miatt. A tbbiek addig lent beszlgettek, valaki a borderline-on llt. Elg sok trz sszejtt itt, mindenki itt akart pihizni. Alig 12 km a cl, bven van teht idnk, nem is srgeti senki az indulst. Ha a 70-esen lennnk, akkor mg tbb, mint 50 km lenne htra. Azrt ez gy ms feeling. A kis pihenbl, majdnem fl ra lett. A tra egyetlen "negatvuma", hogy sajnos nagyon npszer, egy csoman verdnek itt ssze. Ez mg jobban rvnyesl ezen a rszen, ahol egy darabon oda-vissza ugyanazon az ton kell menni, s az emelked is lelasstja az embereket. Velemig kicsivel tbb, mint 5 km az t. A 70-esen itt ltalban rohanunk, ltalban 1 ra alatt lernk. Most persze nem siets, majdnem msfl rig tart, mg lernk. Kicsit szarul vagyok, fj a hasam, de szerencsre elmlik, mire lernk. Velemben ismt kajls, pedig eldntttem, hogy nem kajlok, csak megkvnom a zsros deszkt s a tet. Feltltjk a vzkszletnket, mert az emelkedn nagy volt a fogyasztsunk, pran elmennek a kis helysgbe is.

Ck fel
Nem lltunk meg nzeldni a bucsuban, indultunk Ck fel, de eltte mg almztunk egyet. A falubl kirve szlhegyek mellett vezetett az t, majd hirtelen bertnk Ckra. Sokan rvidtettek, n mindenkpp le akartam fnykpezni a pincesort, mert eddig az mg elmaradt. Szemben mr jttek a 70-esek. Mi valamikor este hat utn szoktunk iderni, akkor mr nincs kedvem a fnykpezshez. Be is lehet menni a kis pinckbe, mert mzeum mkdik bennk, de a belpjegy ra elriasztott minket tle. A falubl kirve egy sznt szln haladunk, majd ligetes krnyk kvetkezik, s szk svnyeken rjk el a Kszeg meletti borospincket. Innen nincs mr sok htra, csak be kell gyalogolni a
Az utols szakasz
vrosba egy mton. Kzben szabola s krichard elment elre, k sem nztk meg a pincket, gy negyed rval hamarabb a clban voltak. Kicsit reztem a sarkamat, elg hlye pzban mentem mr a vgn, mert nem akartam, hogy kisebesedjen. Vzhlyag gy is lett rajta. A vrosban tallkoztunk olyan 70-esekkel, akik rossz zld jelzsen jttek le az hz-tetrl, gy pr km-rel tbbet mentek. Mi tbb, mint nyolc s fl ra alatt tettk meg a tvot, ami elg gz eredmny, de most nem is a rohans volt az elsdleges clja a trnak. Szabolnak is sikerlt sok gombt fnykpeznie meg borderline-on standing-elnie. Ami elmaradt, az a srs a diszkotka eltt.