Trink kzl
Hollk-Becske (2008-07-27)
2008.08.07 jabb OKT szakaszt jrt be a feherb. Mr csak egy egszen kicsi hinyzik! Most a Hollk-Becske kztti tvot tudta le.
Mostanban
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-25 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-26 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-27 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Sfr-kt (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Erzsbet-forrs (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Zsilibes-forrs (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Kalo-kt (Dli-Bkk)
Bkki Batyus Barangols 30 (2019. november 6.)
Teljestmnytra az szi Bkkben batyuval brangolva.
Forrstra a Brzsnyben Kzptv (2019. november 6.)
Forrslltogats a Brzsnyben, ezttal egy teljestmnytra keretein bell.
DDK Zselic (2019. november 5.)
Tavaszi bglymentes DDK a Zselicben 3 nap alatt.

Srbogrd-Baja, Btaszk-Dombvr-Gyknyes

Vonatos tra
A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2007. oktber 6.
Induls:
rkezs:
Rsztvevk: feherb, juhi
Traparamterek
A tra hossza 127 km
Helyszn Bels Somogy
Az eddigi legdrgbb Bzmot-ozs volt ez. Taln azrt, mert kt IC is volt benne, radsul remelkeds utn vagyunk, s az tvonal is elg hossz volt. Juhi segtett eltlteni az idt, egyedl valsznleg sokkal unalmasabb lett volna. Kellemes meglepets volt, hogy vgre normlis jegyet adnak, amin rajta van az tvonal, s a blyegzk sem azok a rgi tvaros szarok.

Az els pcsi Ic-vel mentnk Srbogrdig, ahol InterPicire szlltunk t. Kapsbl 20 perccel ksbb indult. Mivel Bajn sok idnk volt, momentn ezt lesz@rtuk. Ezen a vastvonalon egyszer jrtam, akkor bdletesen sz@r volt, 40-nel ment rajta a Csrg a ngy kocsival. Ez mg abban az idben volt, amikor Dunajvroson t mentek vonatok Bajra. Mostanra rendbehoztk a plyt, az IP csak gy siklott. El is aludtam, s mire felbredtem mr Szekszrd hatrban jrtunk. Ezt kveten azonban maradt a szar plya, lassan mentnk mi is, nagy dlnglsek kzepette. Btaszktl aztn megint jobb volt a helyzet.

Bajn majdnem kt rnk volt, addig elmentnk a Sugovica partjra, s ettnk egy hamburgert. Megvettk a vonatjegyet visszafel: Dombvr-Gyknyes utirnyon t Kelenfldre, plusz az IP s az IC jegyet. rdekes mdon a pnztros nni nem nzett hlynek minket, nagyon szvlyesen szolglt ki.

Kicsit fltem, hogy Kiskunhalas fell ksni fog a vonat, mert Btaszken csak 4 perc van az tszllsra. De nem volt gond. Attl is tartottam, hogy nem Bz megy majd Dombvrra, de szerencsre ez az aggodalom sem jtt be. Az 50-es vonal az egyik kedvencem, imdom a tolnai dombokat. A vonal olyan erdei vast szer, s mg egy alagt is van rajta. Gyorsan haladtunk, egy-egy helyen voltak csak lassjelek. A Bz knnyen legyrte az emelkedket.

Dombvron egy ra nzelds volt a program, fleg az lloms eltt killtott 424-es krl, ami nagyon j llapotban van (rtsd: szp a festse). Meg persze a forgalmat is fnykpezgettem az llomson. Gyknyesre hromkocsis IP ment, ebbl az els ment vgig, a tbbi csak Kaposvrig. Onnan pedig rgtn vissza is fordult Dombvrra. Errl a vonalrl mrt rtam rggebben, nagyon sok a lassjel, ahhoz kpest, hogy fvonal. Tbb, mint kt ra az t Gyknyesig, pedig alig llunk meg valahol.

Gyknyesen mr sttedni kezdett, hideg is volt mr. Zgrb fell nem ksett a vonatunk. Kt kocsival jtt, itt csatoltk r a harmadikat. Amg a hatrrk vgigmentek ltrval a vonaton, addig mi elfoglaltuk helynket az jonnan rcsatolt kocsin. Bvmz tpus volt, amin sajnos nincs nagy hely kt szembenl kztt. Szerencsre juhival el tudtuk rendezni a lbainkat. Ha kint stt van, utlom ha a vonatban g a villany, s szerencsre nem voltak sokan a vonatok, a flkben csak mi ketten utaztunk, gy lenyomtuk a villanyt. Kevesebb, mint 4 ra alatt Kelenfldn voltunk, ami nagy sz manapsg ezen a vonalon.

Tovbbi kpek
A lersba be nem frt fotk
Kereszt Srbogrdon
Kereszt Srbogrdon
Bzmot 249
Bzmot 249
Egyszerre rkezik meg Dombvrra a kt vonarsz: a V63-as Pcsrl, a V43-as Kaposvrrl
Egyszerre rkezik meg Dombvrra a kt vonarsz: a V63-as Pcsrl, a V43-as Kaposvrrl
Dombvr lloms
Dombvr lloms
Itt ll ssze a kt vonat
Itt ll ssze a kt vonat
Gyknyes lloms
Gyknyes lloms
A Kvarner InterCity rkezik Zgrbbl
A Kvarner InterCity rkezik Zgrbbl