Trink kzl
Szurdok 30 (2010-07-11)
Bek a rvidebb Szurdokra mentek el jliusban
Mostanban
Ben Nevis (2019. janur 13.)
Kirnduls Skciban I - Ben Nevis, az Egyeslt Kirlysg legmagasabb pontja
Forrs (2019. janur 3.)
Forrs: Hrmas-kt (Visegrdi-hegysg)
Forrs (2019. janur 3.)
Forrs: Vlys-kt (Visegrdi-hegysg)
Forrs (2019. janur 3.)
Forrs: Bodza-forrs (Visegrdi-hegysg)
Blyaszed tra (2018. december 16.)
Blyaszeds a Rockenbauer teljestmnytrk jszakai szakaszn.
NHH kirnduls (2018. december 16.)
Kvzi-spontn kirnduls a Brzsnyben, citromos srrel s zivatarokkal
Pilisi Vndorls (2018. december 16.)
Pilisi Vndorls mozgalom kezdszakasza: Dorog-Esztergom
Muzsikl az erd (2018. december 16.)
Muzsiklt is az erd, de nha a kutya ugatsa megzavarta a madarakat.
Forrs (2018. december 9.)
Forrs: Nvtelen-6.1.12-26 (Visegrdi-hegysg)
Forrs (2018. december 9.)
Forrs: Nvtelen-6.1.12-25 (Visegrdi-hegysg)

Soml jszakai

Teljestmnytra
A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2009. mjus 9.
Induls: 21.00. Somlvsrhely
rkezs: 00.40. Somlvsrhely
Rsztvevk: Dri, feherb, Gabe, Rita, Zoli, Zoli
Traparamterek
A tra hossza 15 km
Szintklnbsg 485 m
tvonal Somlvsrhely -> Tapos kt -> Szt. Istvn kilt -> Somlvr -> Szt. Mrton kpolna -> Somlszls -> Somlvsrhely
Szintid 5 ora
Helyszn Kisalfld
Legmagasabb tengerszint feletti magassg 435 mter - Soml
Idjrs
Nem esett s enyhe volt az jszaka. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Az t az ismeretlenbe cm kszegi tra utn hazafel meglltam itt, miutn krichardot feltettem egy Budapestre tart vonatra. Itt tallkoztam a tbbiekkel. Mr 8-kor a rajtban voltam, gy nem kellett helyet keresni az autnak. Mert, mint utbb kiderlt, igen npszer m ez a tra. Nem nztem utna, de taln nincs is ms teljestmnytra a Somln.

A hegy szrkletben
Mialatt vrakoztunk, elkezdtek mdszeresen felzablni a sznyogok, de szerencsre csak ott volt bellk sok, ahol csorogtunk, a trn nem volt annyira zavar a jelenltk. Pontban kilenckor indultunk. A hegyet mton kzeltettk meg, majd szpen lassan elkezdtnk felfel haladni rajta. Eleinte mg csak a szltkk kztt, majd amikor elrtk a meredekebb, sziklsabb rszt, ott mr erdben, illetve cserjk kztt lpkedtnk felfel. Kzben felkelt a telihold, ez adott egy kis plusz fnyt. Felrve a hegytetre tulajdonkppen le is gyrtk a szint legnagyobb rszt, de meg is izzasztott rendesen. A kezemben vittem az itinert, az elkezdett olvadni. A cscson megprblkoztam egy ldt megeresni, de nem sok kedvem volt hozz, meg sem talltam. A mai nap nem volt tl sikeres gyorsttrazs szempontbl.

Somlvsrhely, vastlloms
Azt hittem, hogy most a hegytetn fogunk ssze-vissza mszklni, de ehelyett elg meredeken ereszkedtnk al. Egyszercsak kinylt a lombozat a fejnk felett, s egy a sttben risinak tn vrfal llt elttnk. Nem is gondoltam volna, hogy ekkora vr van itt. Azt hittem, hogy lesz egy-kt fonnyadt rom, azt annyi. De egy egsz kis komplett vracska kerlt el a sttbl. Sajnos tjkpet nem lehetett csinlni, gy a vrrl sincs normlis kp. Nappal is el kell ide jnni.

Szt. Mrton-kt
A Szt. Mrton kpolna fel kicsit elkavartunk, de mg idben visszafordultunk, nem tettnk nagy kitrt. A kpolna mellett a forrsnl kicserltem a vizemet, gy mr hvsebb innivalm is volt. Egy zsroskenyr s egy dt, vagy somli bor volt itt a men.

Rengeteg somli galuska
Mr csak egy pecstet kellett megszerezni, de mg csak most rtnk el a tra felhez. Tovbb mentnk felfel, majd szaknak fordultunk, egyre csak tvolodtunk a rajt/cltl. Tulajdonkppen elrtk a hegy szaki vgt Somlszlsnl, ahol a buszmegllnl ismt dlre fordultunk, s toronyirnt mentnk a cl fel. Mg egy kicsit kellett emelkedni, s a hegyoldalban egy helyen mg tancstalansg is volt, hogy merre kell menni, de vgl is megrkeztnk a clba. Mg 4 ra sem kellett hozz, hogy megcsinljuk a trt.

Nem volt igazn megerltet a 15 km, s elg sok idt adtak r, hogy szpen, lassan is meg lehessen csinlni. Sok volt a ltnival a sttsg ellenre is: hrom forrs, kilt, vrrom, st mg vastlloms is. Ja, s a vgn ne feledkezznk meg a somlirl sem, amit a rendezk adtak a tra rsztvevinek. Mr csak a srs hinyzott a diszkotka eltt.

Tanulsg: Ha valaki fejlmpval a fejn akar pislni, kapcsolja ki, vagy nzzen msik irnyba!