Trink kzl
Gmes 20 (2010-06-19)
Egy rvidke teljestmnytra a Brzsnyben. Gmes 20.
Mostanban
Budai Kk (2020. mrcius 16.)
Tli(es) tra zzmarval, kevs hval a Budai-hegysgben tbb-kevsb a kk tra tvonaln
Pilisi Vndorls (2020. mrcius 16.)
2019 oktber 23. szerdra esett, egynapos nnep, radsul j id is volt. gyhogy irny a Pilis Vndorls
Lengyel-Ttra kirnduls (2020. mrcius 8.)
Nvemberi tra a Lengyel-Ttrban mr tlies viszonyok kztt
Forrastra a Vrtesben Hossztv (2020. mrcius 8.)
Decemberi rvid forrstra a Vrtesben, ahol a hossztv is csak 23 km-es volt.
Kanizsas 20 (2020. mrcius 8.)
Kanizsa 20 teljestmnytra. Ezen a tvon s tvonalon elszr.
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-25 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-26 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-27 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Sfr-kt (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Erzsbet-forrs (Dli-Bkk)

rottk 50

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2009. november 18. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2009. oktber 17.
Induls: 06.00 Kszeg
rkezs: 16.50 Kszeg
Rsztvevk: feherb
Mskor is voltunk mr ezen a trn 2002  2003  2005  2007  2008 
Traparamterek
A tra hossza 50 km
Szintklnbsg 2000 m
tvonal Kszeg -> hz-tet -> Vrs kereszt -> Velem -> Bozsok -> Kalapos-k -> rott-k -> Velem -> Szent Vid -> Stjerhzak -> Tbor-hegy -> Paradicsomos -> hz-tet -> Kszeg
Szintid 12 ora
Helyszn Kszegi-hegysg
Legmagasabb tengerszint feletti magassg 882 m - rott-k
Idjrs
Tlnyoman borult, eleinte kevs szemerklõ esõ, az rott-kõn hszllingzs. Dlutn mr tbb alkalommal esett tartsabban is az esõ.
Kt v utn ismt az 50 km-es tvra jttem el. Percre pontosan ugyanannyi idõ alatt teljestettem, de most megmrtem hrom forrst s geoldztam is.

Jval kevesebben voltak a tornateremben, mint rgebben. Bõven volt hely, igaz csak kzpen. De mskor mg kint az ltzõben is sokan aludtak. Most elõszr sikerlt matracot szereznem, mert elg korn odartem. De ennek ellenre csak ksõn aludtam el, jfl is volt mr, utna viszont mr nem nagyon bredtem fel, csak amikor reggel elkezdõdtt a mozgolds. Az 50-es tvon is tmegrajt volt reggel 6-kor.

A Kalapos-k
Hamar kettvlt a 70-es s az 50-es tv. Mi rgtn felmentnk az hz-tetõre. Vgig lmpzni kellett, az erdõben csak ksõn vilgosodott. Nagyon gyorsnak tûnt, ahogy felrtem, pedig 50 percig tartott. Lehet, hogy a stt miatt. Arra koncentrltam, hogy figyeljem a jeleket, vagy nehogy elessek egy gykrben, de egyszercsak ott volt elõttem a kilt. Persze megint leizzadtam a hidegben, le sem vettem a htizskot, a paprok a nadrgom zsebben voltak. Levettem a fejlmpt, de csak ksõbb, a Vrs-Keresztnl pakoltam azt el a htizskba. s ha mr ott levettem magamrl, ittam is pr kortyot. Igazi Kõszegi-hegysges feelingû erdõben mentem tovbb Velem fel, vgig kellemesen lejtõ erdei ton. Most nem gesztenyztem, nem akartam ezzel hzni az idõt itt az elejn, de megmrtem a forrst tkzben. Borult volt az g, az erdõ meg stt, nem nagyon lehetett fnykpezni, nem is csinltam sok kpet. A Stjerhzaknl meg vgleg be is szart az elem, nem brta a hideget. A gp is szar, ha nem szortja az ember az elemtartt, nem mûkdik. Most szortssal sem mûkdtt, pedig tegnap tltttem fel az elemeket.

Cscsk az rott-kn
Velemben nem akartam megllni, de mr ki voltak pakolva a zsros kenyerek, s nem brtam nekik ellenllni. Meg a tenak sem. Gyorsan tovbbindultam Bozsok fel, majd fel a Kalapos-kõre, ahol mg meg tudtam csinlni a szoksos kpet a meredek emelkedõrõl visszafel. A tetõn nem volt ellenõrzõ pont, szmot sem kellett felrni. A mr jl megszokott ton, a hatrt kvetke kanyarogtam a DDK elsõ (vagy utols - nzõpont krdse) kilomterein. Sikerlt egyhuzamban lenyomni az rott-kõt, egyszer sem lltam meg felfel menet. A kilt legmagasabb rszbe nem lehetett felmenni, de eggyel lejjebrõl is ltni lehetett a fk mgtt a Schneeberg havas cscst. Geoldztam egyet, s indultam lefel, 10.30 volt ekkor.

Hatrsv
Nem kellett egy ra, hogy lerjek Velembe, s mg el sem cssztam lefel menet. A meredekebb felsõ szakaszon lassabban jttem, berve az dlõkhz mr gyorstottam. Azrt arra volt idõm, hogy a szoksos nyoms ktnl feltltsem vzzel az vegemet. Velemben kicsit tbbet pihentem, nem sokkal fltv utn voltam, s 5,5 rja gyalogoltam.

Felfel a Kalapos-kre
A msodik nagy emelkedõ innen a Hrmann-forrsig tart. Kt rszletben kell megtenni, a Szent Vid kpolna utn van benne egy pihenõsebb rsz. A kpolna elõtt van forrs s geolda is, de ezeket most kihagytam. Nem tudom mirt, de ezt az emelkedõt is gyorsan lekzdttem. Egyszer csak ott voltam a Hrmann-forrs feletti parkolban. Lehet, hogy elkalandoztak a gondolataim, fradt meg azrt nem voltam, mert a bot vitt fel a lbam helyett, s gyorsan telt az idõ. A forrsnl mrtem s ldztam is. Kicsivel ksõbb a Stjerhzaknl ksõn vettem szre, hogy eljttem a lda mellett, s nem volt kedvem visszamenni. Cserbe viszont megmrtem a forrst, ami ott van, de a trkpen nincs rajta, csak a GPS trkpe jelli. Elg lgos, 9-es a pH-ja. Inkbb nem ittam belõle.

Kidlt fk a vlgyben
Egykor indultam tovbb, ilyenkor szoktam iderni ltalban. Magyarn a mrsek s keresglsek ellenre egsz j idõben vagyok. A Kõszegi-hegysg tvoli rsze fel kanyarodik a tra, ahol ritkk a jelzett utak. Egy fehr pontot kellett kvetnnk egszen a Htforrsig. Elõszr le a vlgybe, majd meredeken fel a Tbor-hegyre vitt az t. A Tbor-hegy vge a legdurvbb, pont ott, ahol mg a szrs szederindkat is kerlgetni kell. Mg pontõr sem jn fel ide a vilg vgre, ellenõrzõ szmot kellett feljegyezni. Mr csak pr kellemetlensget kellett legyûrni. Az elsõ a Paradicsomos lejtõje, majd a 6 km-es aszfaltvndorls a Htforrsig. Itt mr esett, fel is kellett venni az esõkabtot. A fejemre azrt nem hztam fel, csak akkor, ha kijtt az t a fk all. Nem esett vszesen, tulajdonkppen nem is rdekelt a dolog. A forrs elõtt a domboldal az esõ ellenre szinte csont szraz volt. Ha nem gy lett volna seggen csszva rt volna mindenki le a vlgy aljba a sr miatt. Itt kicsit tbb idõt tltttem el, mint szerettem volna, mondjuk 15 perccel tbbet. El kellett menni kb. 80 mtert a ldig, aztn meg ettem is, mert hes lettem elõszr a tra alatt. Feltltttem a vizkszletemet Elõddel, az elõttem ll szadis emelkedõ miatt pedig elraktam a poncst. Az esõ mr nem esett annyira, s poncs nlkl is rendesen leizzadtam.

Most mr tudom, mi a legjobb az 50-es tvban. Felrni az hz-tetõre. Akkor valami boldogsg vesz erõt az emberen. Hogy ksz van, megcsinlta a trt, mr csak egy kis lejtõn 3 km, s ber. A 70-esen nincs ilyen rzs. Ott is j, hogy tlvan az ember az sszes nehz emelkedõn, de htra van mg 25 km, a trnak tbb, mint a harmada, tudja, hogy r fog esteledni, s egy idõ utn mr a kilomterek sem telnek olyan gyorsan, mint az elejn. De itt ms a helyzet, a tra teljestve van, hacsak nincs valaki nagyon elksve.

Mr megint eleredt, s mr a fk alatt is lehetett rezni rendesen. Nem akartam, hogy a tskm elzzon, ismt felvettem a kabtot. Kõszegen csatornztk az utct, amin vgigmentnk, ott volt csak sr az egsz t sorn. Pont az utols kilomteren.