Mostanban
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-25 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-26 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-27 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Sfr-kt (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Erzsbet-forrs (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Zsilibes-forrs (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Kalo-kt (Dli-Bkk)
Bkki Batyus Barangols 30 (2019. november 6.)
Teljestmnytra az szi Bkkben batyuval brangolva.
Forrstra a Brzsnyben Kzptv (2019. november 6.)
Forrslltogats a Brzsnyben, ezttal egy teljestmnytra keretein bell.
DDK Zselic (2019. november 5.)
Tavaszi bglymentes DDK a Zselicben 3 nap alatt.

Forrs tra a Visegrdi hegysgben

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2009. december 15. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2009. december 13.
Induls: Visegrd - 8.05
rkezs: Lenyfalu - 14.20
Rsztvevk: bea, feherb, szabola
Mskor is voltunk mr ezen a trn 2011 
Traparamterek
A tra hossza 26 km
Szintklnbsg 950 m
tvonal Visegrd - Mtys-kt - Boglrka-forrs - K, K+ elgazs - Khllenberg-forrs - Jzsef-forrs - Htvlys-forrs - Vrs-k - Csaba-kt - Rekettys-forrs - Vrs Meteor - forrs - Lenyfalu
Szintid 8 ora
Helyszn Visegrdi-hegysg
Idjrs
Borult, eleinte tbbszr, dltl mr csak egyszer-ktszer volt hszllingzs. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Ez az idei els forrstra, amire el tudtunk menni, pedig mr december van. Valahogy sosem jtt ssze. Pedig a szeptemberi 70 km-es tvval nagyon szemeztem, de sajnos eltte mr elgrkeztem mshova. Most viszont sszejtt egy rvidebb tvval, de a tli jelleg miatt ez a 26 km teljesen j volt, s 9 forrst is megltogattunk.

Visegrdon reggel
Mtys-kt
Nagyon hideg volt, amikor leszlltunk a buszrl Visegrdon. Szllingzott a h. Szerencsre hoztam kesztyt, mert addig is majdnem lefagyott a kezem, amg kitltttem a nevezsi lapot. Ht mg a trabot cipelstl hogy lefagyott volna! Felmentnk a Salamon-torony fel a bicikliton, amin elg knyelmesen lehetett haladni. St, rgtn hrom, ltalunk eddig mg meg nem ltogatott forrst is rintettnk, ezek a Mtys, a Boglrka s a Dorottya. Utbbi nem mkdtt. Szabola aggdott, hogy hlynek nznek minket, mert mregetjk a vz paramtereit, de sszefutottunk egy lnnyal, aki a Fldtani Intzetben dolgozik, s hivatalbl szokott csinlni ilyen dolgokat. Akkor kicsit megnyugodott, hogy van olyan ember, aki szerint ez nem teljesen iditasg. n amgy szemly szerint leszarom, ki minek nz emiatt.

Saras szakasz
Pocsolya
Egy nagy vargabett tettnk, mire felrtnk a Nagy-Villmhoz, illetve csak a parkoljhoz. Itt trtnk le vglegesen az aszfaltozott trl, s mr erdben folytatuk utunkat, elbb az OKT tvonaln, majd rvidesen a kk kereszt jelzsen. Itt kezddtt a sros rsz, de elg furcsn viselkedett a sr. Nhol teljesen meg volt fagyva a talaj, nem volt sr, nem is csszott, msutt viszont egyik pillanatrl a msikra fel volt olvadva, s cuppogunk kilomtereken keresztl. Pont a legsrosabb rsznl vette szabola szre, hogy le kell trnnk az eddigi szinttrl, s pr szz mterrel lejjebb kell menni. Sokan ezt nem vettk szre, s kerltek egyet. Mi is onnan tudtuk ezt, hogy mr voltunk erre, amikor egy rgebbi Hol a kvetkez?-t tervezgettnk. A Khllenberg-forrsnl kenyrrel vrtak a rendezk, s milyen praktikus is egy ilyen tra, hiszen vzrl nem is kell gondoskodni a szervezknek a sok forrs miatt.

A vzmoss
A vzmoss peremn
Ismt sros rsz jtt, ami eltnt azzal, hogy rtrtnk a zld sv jelzsre, ami Dunabogdnyrl megy a Vrs-k fel. Ezen is volt sr, de mr kornt sem annyi, mint a Kllenberg-forrs krnykn. Viszonylag j tempban haladtunk, annak ellenre, hogy inkbb csak emelkedk voltak, s mg egy vzmosson is t kellett kelni. Itt a felfel men utat ktllel is biztostottk, abba lehetett kapaszkodni. Mg a vzmoss eltt a Jzsef-forrst is tba ejettk. A legtbb szint a tra vge fel volt. A zld jelzst kvetve felmentnk majdnem a Vrs-kig, ez volt a tra leghosszabb emelkedje. A sr itt is meg volt fagyva, nha-nha ismt elkezdett szllingzni a h. Az a kis mennyisg ami esett, meg is maradt. Dl volt, mire felrtnk a legmagasabb pontra, s mr ltszdott, hogy jval szintid eltt be fogunk rni. Pedig minden eshetsgre felkszlve mg fejlmpt is hoztam.

A Htvlys forrs fel
Gomba
A clig viszont mg le kellett menni a Htvlys-forrshoz, a knnyebb s hosszabb szerpenines ton. Szabola nagyon nyomta, alig tudtam lpst tartani vele. A forrsnl a csapvizet kicserltem forrsvzre. Most vettem szre, hogy nem is ittam eddig semmit, csak szabola tejbl tarhltam. Innen kellett felmenni a Vrs-kre, ami sokkal nehezebb lett volna, ha nincs megfagyva a talaj az szaki oldalon, ahol mentnk. Nem csszott, sok volt a gykr, amiben meg lehetett tmasztani a lbat. Amgy berdurva a meredeksg, nem sok ilyen van Magyarorszgon. Taln a Vadllkveknl a Prdiklszkre felfel vagy gasvrra a turistahz fell. Ennek ellenre rosszabbra szmtottam, itt csak lefel mentem eddig. Szabola s bea gyakorlatilag meglls nlkl felment, nekem ktszer meg kellett llnom, n nem vagyok olyan aclos, mint k. Minek is akarunk mi a Triglavra menni, amikor itt van a Vrs-k is vzz!

A cscson szabola ksztett egy jabb panormafott, s indultunk is tovbb. Most mr 5 km vgig lejt t ll csak elttnk, de kzben mg kt forrst megkerestnk, a Csaba-kutat s a Rekettys-forrst, illetve elmentnk a Vrs Meteor forrs mellett is. Pr kilomter lejt utn be is rtnk Lenyfaluba, s 2,5 rval a szintid eltt a clba is. Hat ra alatt jrtuk meg az utat. Kln pozitv volt, hogy jelvnyt adtak a teljestsrt, ami egy ft brzol rajta kk kr turistajelzssel.

Tovbbi kpek
A lersba be nem frt fotk
Dorottya-forrs
Dorottya-forrs
Visegrd
Visegrd
Fa
Fa
Hidacska a Jzsef forrs fel
Hidacska a Jzsef forrs fel