Trink kzl
Bujki kirnduls (2013-03-17)
Ldzs tra a mrciusi htvgn Bujk krnykn
Mostanban
Budai Kk (2020. mrcius 16.)
Tli(es) tra zzmarval, kevs hval a Budai-hegysgben tbb-kevsb a kk tra tvonaln
Pilisi Vndorls (2020. mrcius 16.)
2019 oktber 23. szerdra esett, egynapos nnep, radsul j id is volt. gyhogy irny a Pilis Vndorls
Lengyel-Ttra kirnduls (2020. mrcius 8.)
Nvemberi tra a Lengyel-Ttrban mr tlies viszonyok kztt
Forrastra a Vrtesben Hossztv (2020. mrcius 8.)
Decemberi rvid forrstra a Vrtesben, ahol a hossztv is csak 23 km-es volt.
Kanizsas 20 (2020. mrcius 8.)
Kanizsa 20 teljestmnytra. Ezen a tvon s tvonalon elszr.
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-25 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-26 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-27 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Sfr-kt (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Erzsbet-forrs (Dli-Bkk)

Fel a Csvnyosra

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2010. mjus 4. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2010. janur 31.
Induls: 8:00 Disjen
rkezs: 14:00 Disjen
Rsztvevk: bea, feherb
Mskor is voltunk mr ezen a trn 2012  2017 
Traparamterek
A tra hossza 17 km
Szintklnbsg 800 m
tvonal Disjen -> Csvnyos -> Disjen
Szintid 6 ora
Helyszn Brzsny
Legmagasabb tengerszint feletti magassg 938 m - Csvnyos
Idjrs
Borult, idnknt havazott, a magasabban fekv helyeken ers szllksek. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Elszr gy volt, hogy tbben megynk el erre a trra, de az elz nap leesett nagy h sokak kedvt szegte. Krichard attl tartott, hogy Disjenre nem lehet majd kocsival bemenni. Vgl kiderlt, be lehetett. Els terv - mg a havazs eltt - az volt, hogy szak fell kzeltjk meg a Csvnyost, mert szabola szerint vannak arra fasza gerincek. Vgl is a legrvidebb utat vlasztottuk, s csak ketten mentnk beval.
Ez az t Disjenrl indult, s vgig a zld jelzsen mentnk. Az els kilomtereken nem vlt vszesen nagy h, kb. trdig vagy lbszrkzpig sppedtnk bele, Ki is volt taposva, gondoltuk, ksn indultunk, s mr sokan elindultak errefel. A falut elhagyva volt egy meredekebb emelked, ahol a valsgban szerpentinezve megy fel az t. Most ezt nem lttuk, de figyelmen kvl is hagytuk. Pr szz mteres lejt kvetkezett, itt kifjtuk magunkat, majd elrve a patakot megkezddtt a folyamatos s hosszan tart emelkeds. n mentem ell, bea mgttem jtt a nyomomban. Amikor szlt, akkor megprbltam kisebbeket lpni, gy lassultunk is kiss. Feljebb mr szinte nem is voltak lbnyomok, csak egy sfutlc nyomt lttuk, de az sem a zldn, hanem a kk ngyzet jelzsen ment tovbb. Innen a szz hban mentnk tovbb, ezek szerint ebbl az irnybl mi vagyunk az elsk.
Egyre nagyobb lett a h. Mr trdig rt, st, egy kis gerincen, ahol a szl sszehordta a havat, combkzpig. Nekem. Benak mg feljebb. gy tudott csak jnni, hogy szinte a nyakba rakta a lbait. n meg megprbltam olyan kicsiket lpni, amekorrkat csak lehet. Kzben az oldalszl hordta is a havat a fkrl, Szerencsre ott, ahol tbb volt a fa, nem volt ilyen mly a h, s szerencsnkre lttunk szembl jnni egy nagyobb csoportot. gy k is s mi is megsztuk a tovbbi ttrst. Egy viszonylag rvid, de meredek emelkedvel fel is rtnk az egykori kaldra peremre. Innen azt hittem, hogy mr nincs sok, de a GPS-t megnzve, mg tbb km-t kell gyalogolni a cscsig. Nem is vesztegettk az idt, csak ittunk egy keveset, s mr indultunk is felfel. rezheten hidegebb volt, mint lejjebb, s a szl is fjt. Mr bea ment ell, akarta ezt. Aztn majdnem kiakadt, amikor megltta a cscs eltti utols meredek rszt. De tltette magt rajta, mg akkor is, ha azt mondta, hogy nagyon nehezen brta. Htulrl nem ltszdott rajta.
A cscson beneveztnk a trra, amit mr flig meg is csinltunk. Ez alatt levettem a kesztymet, de ez hiba volt. Pr perc alatt mr nem is reztem a kezemet. Bea odaadott egy narancsot, hogy kezdjem meg neki, de eslyem sem volt, hogy megtegyem ezt a mveletet. St, ksn vettem szre, hogy a keszty egy lyukn kikandiklt a hvelykujjam, s mr csak szrst reztem benne. Gyorsan eldugtam, zsebredugtam, meleg tet szorongattam, hogy jobb legyen. De igazn csak akkor lett jobb, amikor lejjebb mentnk, ahol mr nem -8, hanem csak -3 fok volt.
Szembl sokan jttek. Pedig azt hittem, hogy a 8 rs indulssal a vgefel lesznk. Mg apuka is jtt egy kislnnyal, sznkt hzva. k mr biztos nem rtek fel 1-re, ahogy az a kirsban meg lett hirdetve. Lefel valahogy sokkal gyorsabban ment az egsz. Br akkora azrt nem volt a h, hogy teljesen el tudjam engedni magamat, ez azrt nem az Alpok.