Mostanban
Budai Kk (2020. mrcius 16.)
Tli(es) tra zzmarval, kevs hval a Budai-hegysgben tbb-kevsb a kk tra tvonaln
Pilisi Vndorls (2020. mrcius 16.)
2019 oktber 23. szerdra esett, egynapos nnep, radsul j id is volt. gyhogy irny a Pilis Vndorls
Lengyel-Ttra kirnduls (2020. mrcius 8.)
Nvemberi tra a Lengyel-Ttrban mr tlies viszonyok kztt
Forrastra a Vrtesben Hossztv (2020. mrcius 8.)
Decemberi rvid forrstra a Vrtesben, ahol a hossztv is csak 23 km-es volt.
Kanizsas 20 (2020. mrcius 8.)
Kanizsa 20 teljestmnytra. Ezen a tvon s tvonalon elszr.
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-25 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-26 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-27 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Sfr-kt (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Erzsbet-forrs (Dli-Bkk)

Keszthely-Tapolca

Hossztv tra
Honlapra kerlt:2010. oktber 28. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2010. oktber 9.
Induls: 09:00 Keszthely
rkezs: 16:15 Tapolca
Rsztvevk: gi, Andrs, feherb, Kati, Vera
Traparamterek
A tra hossza 27 km
Szintklnbsg 510 m
tvonal Keszthely -> Vllus -> Lesenceistvnd -> Tapolca
Helyszn Balaton-felvidk
Idjrs
Kezdetben voltak felhsebb rszek, majd kiderl az g, reggel kdfoltok, gyenge fagy. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Ktnapos kktrra mentnk el a Keszthelyi-hegysgbe a Keszthely-Badacsonytrdemic szakaszra. Els nap Tapolcig mentnk el, a msodik nap ehhez kpest lazbb volt, akkor kevesebb emelked s rvidebb tv volt a penzum. Ragyog szi idben volt rsznk, felh egy szl se, reggel egy kis kd meg fagykzeli hmrsklet, de ez fszerezi meg igazn az szi trkat. Olyan, mint az ers paprika a babgulysba.

Sta Keszthlyen
Na, hol a csiga?
Kilenc ra krl indultunk a keszthelyi vastllomsrl, s a frissen megvltoztatott tvonalon mentnk ki a vrosbl. Mr nem a Tesco-nl, hanem a Gyenesdis hatrban lv korforgalomnl hagytuk el a lakott terletet. Itt letrtnk a kkrl, s egy kis kitrvel felmsztunk a Festetics-kiltba. Elg prs volt mg a leveg, nem volt tkletes a kilts, de kbnyszat ltal a hegyoldalban ejtett sebek szpen ltszdtak, s szakkelet fel a hegysg f tmbje is flnk magasodott.

Festetics-kilt
Az erdei ton
Errefel indultunk el, de tba ejtettk a Nagymezt, a krnyk kedvelt szalonnast helyt. s ettl pr szz mterre vissza is trtnk a kk jelzsre. Mr messzirl hallottuk a lvldzst, s a jel is az leslvszet terletn keresztl haladt. Megkrdeztk a lvldzket, azt mondtk, megynk nyugodtan. tmentnk, de olyan nyugodtak azrt nem voltunk. Lassan emelkedtnk, egyre magasabbra mentnk a Keszthelyi-hegysgben, egyre messzebbrl hallottuk a lvldzst. A legmagasabb pontot elrve egy erdei szfaltttal prhuzamosan haladtunk egszen Vllus faluig, ami mr a hegysg szaki oldalban elhelyezked zskfalu. ppen ezrt tkletes egy kktra blyegz elhelyezshez. A frissen felujtott buszmegllban meg is lltunk ebdelni.

Kilts a hegyekre
Kilts Tapolcra
Egsz j tempban haladtunk, volt idnk lasstani, mikzben gesztenyt szedtnk az erdben, tbb id volt fotzsra is. Az erdbl kirve trtnk Veszprm megybe, s egy erdmentes hegyoldalon, pinck kztt mentnk fel a K-orra nev kiemelkedsre, ahonnan nagyon szp panorma trtul elnk a Balaton irnyba. A gerincrl Tapolca vrosa is ltszdott, ami jval messzebbinek tnt, mint az elttnk ll kb. 10 km. A K-orra keleti oldaln erdben, nha meredek lejtn mentnk lefel, majd a kevsb durva hegyoldalban ismt szlk kztt vezetett az t. Talltunk egy forrst, ahol egy kis oroszlnfejbl csorgott ki a vz. A domb aljban, Lesenceistvndon vgre kocsmban tudtunk lepihenni, kihasznlva annak minden pozitv, s elszenvedve minden negatv tulajdonsgt.

Bzmot hagyja el Lesencetomajt
Rvid pihen utn vgtunk neki a Tapolcig tart 7 km-es aszfalttnak az orszgt mellett. Lelkileg mr felkszltnk erre, s egsz gyorsan, alig tbb, mint egy ra alatt Tapolcn is voltunk. Este vacsorztunk, utna a vrosban kerestnk meg egy multildt, ezzel le is gyalogoltuk a kajt.