Trink kzl
rottk 70 (2008-10-24)
2008.10.30 Az eddigi leggyorsabb rottk-70 teljests.
Mostanban
Budai Kk (2020. mrcius 16.)
Tli(es) tra zzmarval, kevs hval a Budai-hegysgben tbb-kevsb a kk tra tvonaln
Pilisi Vndorls (2020. mrcius 16.)
2019 oktber 23. szerdra esett, egynapos nnep, radsul j id is volt. gyhogy irny a Pilis Vndorls
Lengyel-Ttra kirnduls (2020. mrcius 8.)
Nvemberi tra a Lengyel-Ttrban mr tlies viszonyok kztt
Forrastra a Vrtesben Hossztv (2020. mrcius 8.)
Decemberi rvid forrstra a Vrtesben, ahol a hossztv is csak 23 km-es volt.
Kanizsas 20 (2020. mrcius 8.)
Kanizsa 20 teljestmnytra. Ezen a tvon s tvonalon elszr.
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-25 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-26 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-27 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Sfr-kt (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Erzsbet-forrs (Dli-Bkk)

Csepel 20

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2010. december 30. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2010. december 18.
Induls: 09:15 Rckeve
rkezs: 14:10 Szigetcsp
Rsztvevk: gi, feherb, juhi, Kati, Viktor
Traparamterek
A tra hossza 20 km
Szintklnbsg 50 m
tvonal Rckeve -> Szigetjfalu -> Szigetcsp
Szintid 5 ora
Helyszn Dunamenti-sksg
Idjrs
Borult, kisebb-nagyobb intenzitssal vgig havazott. Idnknt ers szaki szl. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Ezen a havas-szeles decemberi htvgn nem volt jobb dolgunk, mint elmenni egy j kis skvidki trra a Csepel-szigetre. Az 50 km nem vonzott annyira, rvidebb tvot vlasztottunk. s, ha mr nagyrszt gyis a piroson mentnk, vettnk egy Pest Megyei Piros igazolfzetet is.

A sr fel
A rajt: rckevei kastly
Juhi termszetesen nem nevezett. Nha rjn ez az rzs, s akkor ki***** mindenkivel azzal, hogy nem nevez, de termszetesen nem is kr a juttatsokbl. Most is ez trtnt. A rckevei kastlyban volt egybknt a rajt, onnan rgtn dl fel, a cllal teljesen ellenttes irnyba indultunk el. Az els ellenrz pont a temetben volt, a tra nvadjnak, Horvth Nepomuki Jnosnak a srjnl. Ekkor mr szakadt a h, de mg nem esett jelents mennyisg. Szerencsre erre szmtottunk, mindenki jl be volt ltzve. Ahogy elhagytuk Rckevt egyre kellemetlenebbl fjt szembe a szl. A pusztban gyalogoltunk, porzott a h krlttnk, ahogy fjta a szl, s csak sokadik prblkozsra sikerlt gy raknom a slamat, hogy ne fagyjon le az orcm. De gondoltam, 20 km-t csak tllek ilen idben is. Szerencse a szerencstlensgben, hogy ha nem fagyott volna, akkor dagasztottuk volna a sarat, mint a disznk.

Bogyk a havas bokron
A vzmnl elrtk a kvetkez pontot, kaptunk almt, de valahogy rohadtul nem kvntam, inkbb eltettem a tskmba. Felmentnk a Duna gtjra, s szak fel fordultunk. Kezdetben mg nem a gton, hanem a gt s az rtri erd kzti ton mentnk, de pr km mlva felmentnk a gt tetejre. Ez egy rpke 6 km-es szakasz volt. Itt rtem el a holtpontot. Csak mentem-mentem lefel nzve, ezzel is minimalizlva a pofmat eltall hpelyheket, amiket a metsz szaki szl rnk hordott. Egyszer krichard telefonlt, kb. 35 msodpercig beszltnk, de ez alatt elfagyott a kezem, mert kesztyben nem tudtam volna kinyitni a telefont. Milyen j, hogy krichard nemcsak nzni tud gyorsan, de beszlni is! Ha lassabban beszl-gondolkod emberrel telefonltam volna, akkor most mr a mvgtagosnl llnk sorba j ujjakra vrva.

Melegeds
Viktor s gi ell voltak, n Katikval mentem, takartam neki a szelet. Atis a vgre maradt, j pr perccel lemaradva. Amikor le kellett trni a gtrl megvrtam, s kisvrtatva el is rtk a leveses ellenrz pontot a Duna-parton, Szigetjfalu mellett. Nagyon jkor jtt a meleg leves, s ha mr meglltunk, ettem is egyet gyorsan, mert kezdett korogni a gyomrom. Mr csak 6 km volt htra, s ehhez kb. 2 rnk, simn bernk, akrmilyen az id.

Vonatmentes idben
Befagyott vz
Szp erdei ton rtnk be a faluba, ahol rgtn bementnk a szemkzt lv kocsmba. Megmelengedtk magunkat, ettnk mg egyet, volt kv meg forralt bor. Teljesen megjulva lptnk ki az ajtn, s a piros nyomvonalt kvetve mentnk tovbb a kvetkez faluba, ami mr a clt jelentette neknk. Mr elg tetemes mennyisg h lehullott, autval az utakon csak nagyon vatosan lehetett haladni, A temett elhagyva rvidesen elrtk a HV-sneket, s ezek mentn mentnk be a clba, a szigetcspi vastllomsra. Egyszer a nyomokat kvettk, s letrtnk a jelzett trl, belekeveredtnk az rszelvnybe, s szembl a HV is jtt ppen. Nagy dudls, mi a tlts oldalba leugrottunk. Elvileg a piros svon kellett volna mennnk, de azt az utat nem talltuk, egyszer csak piros keresztt vltozott a jel, ez ment a sinek mellett egszen a clig. Szigetcspen mg lazk voltunk, hogy van egy csom idnk, de a vastllomsra rve lttunk, hogy mg 5 perc, s kifotuttunk volna az 5 rs szintidbl.

Ott kaptunk tli fagyit. n krtem egy dupla csokoldt j sok pisztcival. De sajnos a pisztcia elfogyott, csokold meg nem is volt :(