Trink kzl
Kaposmr-Abaliget (2009-08-03)
Tbbnapos tra a Dl-Dunntli Kktra tvonaln
Mostanban
Forrs (2019. jnius 13.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-17 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. jnius 13.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-18 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. jnius 13.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-19 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. jnius 13.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-20 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. jnius 12.)
Forrs: Bag-kt (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. jnius 12.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-14 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. jnius 12.)
Forrs: Fehr-kt (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. jnius 12.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-15 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. jnius 12.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-16 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. jnius 4.)
Forrs: Sznyog-kt (Brzsnyi-peremhegysg)

Bakonyi Mikuls 18

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2011. februr 9. A lerst ksztette: bea
Idpont: 2010. december 4.
Induls: 10:29 Csesznek
rkezs: 16:27 Csesznek
Rsztvevk: bea, Dezs, Gyuri
Traparamterek
A tra hossza 18 km
Szintklnbsg 396 m
tvonal Csesznek -> Tbr-hegy -> rdg-rok -> Gzahza -> Krok -> Csesznek
Szintid 5 ora
Helyszn szaki-Bakony
A vr
A szervezknek hla, nem kellett korn felkelni, a rajt 10:00-tl volt a cseszneki vrkert srzben. Nmi tlekeds utn megkaptuk itinernket (mint ksbb kiderlt, nem pp a megfelelt) s elindultunk a -5 fokos, de napstses idben a falu hzai kzt els clunk, a Tbr hegy fel. A falubl kirve balra trtnk le az trl az eldeink ltal kitaposott havas svnyre.

zike
Visszanzve a cseszneki vr kerlt ltternkbe, alatta a temetvel s a hval bortott fldekkel. Sajnos tovbb kellett menni, mert szortott az id, tartani kellett a ritmust (ez utlag helyes dntsnek bizonyult, hisz a szintid letelte eltt alig kt percen bell rtnk a clba. Szerencsre a friss hban a mr emltett kitaposott ton gyorsan haladhattunk els clunk, az rdgrok fel.

Gyuri, Dezs
Hsipks patak
Most mr nem emlkszem, merre is, de elrkeztnk els ellenrz pontunkhoz. Pecstels utn haladtunk is tovbb a mikulssipks libasorba betagozdva. Elg kacskarings svnyen rtnk el az rdg rkhoz. Az rok mlyre nem tudtunk lemenni a h s vzviszonyok miatt, gy az rok peremn haladva szemeztnk a mlysggel. Egy les jobbkanyar s egy lejt utn mr hallani is lehetett a Mikulst kszntk nekt. A krampuszokkal egytt, harmonika hangjval vrt minket a Miki s termszetesen mi sem sztuk meg az neklst.
Angyalkk
Megrdemelt szaloncukrunk elfogyasztsa utn jult ervel vgtunk neki a Gzahza melletti „emelked” lekzdsnek. Taln ez volt a tra legnehezebb szakasza. Hossz vgtelen pusztasgban metsz szembeszllel kzdve kellett haladnunk. Azrt megbirkztunk a termszettel s elrtk a kvetkez pecstel helyet. Itt egy kis kavarods tmadt krlttnk, ugyanis kiderlt, hogy rossz itinert kaptunk s neknk nem a Cuha hegy fel kell mennnk hanem a Zrg tet irnyba. gy is tettnk s megindultunk felfel. Egy hossz egyenes t monotonsgt feloldva hcsatba kezdtnk. Bea rmittasan kuncogott markba, mikor Dezst vgre fejen tallta, de n sem maradtam ki a jbl, hbl.

Bort
Csodakp
Elrve a Zrg tet tetejt, megkapva pecstnket mr csak egy lejt vrt rnk. No, itt j lett volna egy sznkt elvenni a zskunkbl s lecsszni. Maradt a gyalogls. Azrt lertnk a faluig s innen mr csak egy kis rok, a Kmos rok maradt csak htra. Sajnos itt kerlnnk kellett s egy biztonsgosabb ton jutottunk el a cseszneki templomig, majd a kis hzak kztt a vrkert srzig. Megkaptuk az utols pecstet, kitzt, emlklapot s a jl megrdemelt kajajegynket. Az elz vekhez hasonlan ismt finom, friss kenyrbl kszlt szendvicset kaptunk, forr teval.
Csods idben, j tvonalon kihagyhatatlan tra volt.

A lerst Gyuri ksztette.