Trink kzl
Batizovsk pleso (2009-09-13)
Trdfjs tavas tra a Magas-Ttrban.
Mostanban
Budai Kk (2020. mrcius 16.)
Tli(es) tra zzmarval, kevs hval a Budai-hegysgben tbb-kevsb a kk tra tvonaln
Pilisi Vndorls (2020. mrcius 16.)
2019 oktber 23. szerdra esett, egynapos nnep, radsul j id is volt. gyhogy irny a Pilis Vndorls
Lengyel-Ttra kirnduls (2020. mrcius 8.)
Nvemberi tra a Lengyel-Ttrban mr tlies viszonyok kztt
Forrastra a Vrtesben Hossztv (2020. mrcius 8.)
Decemberi rvid forrstra a Vrtesben, ahol a hossztv is csak 23 km-es volt.
Kanizsas 20 (2020. mrcius 8.)
Kanizsa 20 teljestmnytra. Ezen a tvon s tvonalon elszr.
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-25 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-26 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-27 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Sfr-kt (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Erzsbet-forrs (Dli-Bkk)

Forrstra a Visegrdi hegysgben

Kirnduls
Honlapra kerlt:2011. februr 13. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2011. janur 16.
Induls: 09:00 Ktbkkfa-nyereg
rkezs: 15:30 Ktbkkfa-nyereg
Rsztvevk: gi, gi, Andrs, feherb, Kati, krichard, szabola, Vera, Viktor
Traparamterek
A tra hossza 21 km
Szintklnbsg 800 m
tvonal Ktbkkfa-nyereg -> Mexik -> Hoffmann-kt -> Jlia-forrs -> Rm-hegy -> Kirly-kt -> Vrs-dagonya -> Dobogk -> Ktbkkfa-nyereg
Helyszn Visegrdi-hegysg
Legmagasabb tengerszint feletti magassg Dobogk - 699 m
Idjrs
Tbbnyire ersen felhs, dlutn volt hosszabb felszakadozs. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Srdagaszts htul
Srdagaszts ell
Janur vgn elrkezett az id, hogy j sok v utn felkeressnk pr forrst a Pilisben, s ha mr ott vagyunk megkeressnk pr geoldt s Dobogkn cscsokcscszzunk egyet. gy kellett megtervezni az tvonalat, hogy mindez sikerljn. Ennek rdekben a Ktbkkfa-nyeregtl indultunk, szak fell megkerltk Dobogkt, majd dlkelet fell fel is mentnk a hegyre.

Janur vge lvn semmi zld nem volt a termszetben, csupa barna fott tudtunk csak kszteni. Volt egy kis h, pedig napok ta meleg volt az id, azonban 700 m krl mg - ha foltokban is - maradt mg h. Ugyanakkor sokfel folytak a vizek, tisztn gy, mint Ausztriban. mltt le a vz a hegyekrl, a laplyosabb rszeken pedig sszegylt. Ezek az idszakos tavak viszont be voltak fagyva.

Jlia-forrs
rok
Elg magasrl indultunk, ezrt az elejn sokig csak lefel mentnk. Tulajdonkppen a Hoffmann-ktig csak lejt volt. Gyorsan becserksztk a Mexiknl lv ldt s megmrtk a Bund-forrst. Lefel a lejtn egy helyen kicsit kalandosan keltnk t a patakon, de igazbl nem volt vszes. Ha valaki nem sz nlkl ugrl a kveken, nem esik bele a vzbe. A Hoffmann-kt alig folyt, nem tudtunk hozamot mrni, de bemertve tudtunk mintt venni. A Szak-nyergen tkelve, annak msik oldaln a Jlia-forrst is megmrtk Ez mr folyt. Nagyon is, gyhogy a mintavev edny al sem frt.

Rm-hegy
Hossz aszfaltt kvetkezett, kzben betrtnk a Rm-hegyre ldzni, ami alatt szabola s krichard megmrte a Mikls-forrst. Dobogk szaki oldaln kanyarogtunk felfel az erdszeti ton. Egy helyen faraks llta utunkat, pont pakoltk fel teherautra a rnkket. A bicikliseknek, akik fel-le jrkltak, elg kellemetlen lehetett. Nem azrt, mert belthatatlan kanyarban voltak a fk, hanem mert elg macers lehetett tvinni az egyik oldalrl a msikra. Egy biciklis csapat frontembernek olyan vicces dudja volt, hogy majdnem tmegkarambol lett a tallkozsunk vge. Htulrl jttek, a duda kismadrcsicserst utnzott. Ilyenkor ugye kapsbl felfel nz az ember, s mr csak azt rzkeli, hogy sikt a bicikli fke a hta mgtt...

Ferde csopotkp
A Kirly-kt nem mkdtt. Krltte viszont orrba-szjba mltt le a vz a hegyoldalon. Itt mg az sem volt, mint a Hoffmann-ktnl, csont szraz volt az rok. Dobogkre a rgi kken mentnk fel. Kzben mg megkerestk a Vrs-dagonya melletti ldt, s megemlkeztnk az I. Hol a Kvetkez? tra egyik ellenrzpontjhoz, ahol szabola mg nem keresztrejtvnyt, hanem egy geometriai feladatot osztogatott a szerencstlen trzknak. Dobogkn CsKati felrta a Cscsok Cscsa feladatot, majd egy almspite elfogyasztsa utn egyenesen a Ktbkkfa-nyereghez. A Zsivny-sziklknl lv ldt meghagytuk az utkornak.

Tovbbi kpek
A lersba be nem frt fotk
Jtszik
Jtszik
gi a Rm-hegyen
gi a Rm-hegyen
Hoffmann-ktnl
Hoffmann-ktnl
Bejrat a Rm-hegyre
Bejrat a Rm-hegyre
Tblallts
Tblallts