Trink kzl
OKT Kab-hegy (2011-03-19)
Mrciusi kktrzs a Kab-hegyen
Mostanban
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-25 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-26 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-27 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Sfr-kt (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Erzsbet-forrs (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Zsilibes-forrs (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Kalo-kt (Dli-Bkk)
Bkki Batyus Barangols 30 (2019. november 6.)
Teljestmnytra az szi Bkkben batyuval brangolva.
Forrstra a Brzsnyben Kzptv (2019. november 6.)
Forrslltogats a Brzsnyben, ezttal egy teljestmnytra keretein bell.
DDK Zselic (2019. november 5.)
Tavaszi bglymentes DDK a Zselicben 3 nap alatt.

Tli Tihany 20

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2011. mrcius 4. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2011. februr 5.
Induls: 09:45 Tihany
rkezs: 16:00 Tihany
Rsztvevk: Andrs, bea, feherb, Gyuri, Kati, Vera, Via
Mskor is voltunk mr ezen a trn 2010  2016 
Traparamterek
A tra hossza 20 km
Szintklnbsg 895 m
tvonal Tihany, iskola -> Aranyhz -> Bels-t -> Kis-erd-tet -> Kls-t -> Apti templomrom -> Cscs-hegy -> Hlereszt -> Akaszt-domb -> Hajlloms ->Bartlaksok -> Klvria -> Tihany, iskola
Szintid 6 ora
Helyszn Balaton-felvidk
Legmagasabb tengerszint feletti magassg Cscs-hegy - 282 m
Idjrs
Kiltts az Aranyhztl
A tavalyi Tli Tihany trn is sokan voltak annak ellenre, hogy akkor mg hfvs is volt. Most ragyogan sttt a nap, s emellett kkemny pozitv hmrskletek is grkeztek a htvgre, ami sok embert kizavart a szabadba. A sorban kb. fl rt vrtunk, de elg gyorsan mentnk, a sor vge javban az iskola udvarn volt.

Termszetesen a tmeg nem tnt el akkor sem, amikor elindultunk a trn. A rvidebb tvon indulk pr kilomter mlva ms tvonalon mentek tovbb, ekkor hirtelen lecskkent a krlttnk lv embertmeg.

Bels-t
A tavalyihoz kpest ott vltozott az tvonal, hogy most fel kellett menni a Kis-erd-tetre, ami megnvelte a szintet s a tvot is, de cserbe szp volt a kilts a Kls-tra a tetrl. A Balaton s a Bels-t be voltak fagyva, korcsolyztak is annak ellenre, hogy mr napok ta enyhe volt az id. Annyira meleg volt, hogy az els emelkedn le is vettem a pulverem is, csak plban mentem tovbb egszen a clig. Ennek aztn j kthetes torokgyullads lett a kvetkezmnye.

Mivel errefel nem esett a h, nem volt, ami elolvadjon, ezrt sr sem volt. Gyakorlatilag csontszraz volt a fld, egyedl a Kls-t partjn volt sr, ott a partmenti jgen mentnk, ahol pr centi mly volt a vz. Sajnos egy helyen elfogyott a jg, ott ki kellett menni a partra, ahol tocsogtunk a srban. Aki ezt el akarta kerlni, az bement a szlbe, s a sorok kztt bujklt t. Ez sokkal tisztbb, mbr sokkal hosszabb mvelet volt, s mivel utlok hajudoznyi, egyenesen tvgtam a srtengeren, a tbbieket meg megvrtam.

Magaspart
Kp az Akaszt-dombrl
Az Apti templomromnl meglltunk enni, adtak meleg tet is. Majd nekivgtunk a Cscs-hegynek, amirl a szraz t miatt a lefelt most sokkal knnyebben ment a meredek rszen. Elgg el voltunk maradva idben, bele kellett hznunk, ha idben be akarjuk fejezni a trt. Igaz, itt tmeg mr nem volt, gyorsabban tudtunk haladni. Vgigszguldottunk a flsziget nyugati rszn lv ex-vulknokon, vagy vulkni kaldraperemen (ki tudja mi volt itt szzmilli ve), s a sok emelked s lejt utn megrkeztnk a Hlereszthz, ahol mr lttuk, hogy sietsg nlkl is clba rnk szintid alatt.

Klvria
Innen az Akaszt-dombra mentnk fel, majd le a hajllomsra. Igazbl mr csak egy emelkedt kellett megmszni a Bartlaksokhoz, ahol n egy kicsit lemaradtam, mert elmentem geoldzni. A kvetkez ellenrzponton, a Klvrinl utolrtem a tbbieket. A menetlappal be lehetett menni az Aptsgba a tra napjn, de zrs eltt pr perccel rtnk csak oda. gy ppen csak krbefuttottunk, s utna mentnk a clba.

A rendezk sem voltak felkszlve ennyi indulra. Elfogyott a gymlcs, s a kitzt is postn kaptuk meg utlag.

Tovbbi kpek
A lersba be nem frt fotk
Jeges Balaton
Jeges Balaton
Csoportkp
Csoportkp
Tratrsak
Tratrsak