Mostanban
Budai Kk (2020. mrcius 16.)
Tli(es) tra zzmarval, kevs hval a Budai-hegysgben tbb-kevsb a kk tra tvonaln
Pilisi Vndorls (2020. mrcius 16.)
2019 oktber 23. szerdra esett, egynapos nnep, radsul j id is volt. gyhogy irny a Pilis Vndorls
Lengyel-Ttra kirnduls (2020. mrcius 8.)
Nvemberi tra a Lengyel-Ttrban mr tlies viszonyok kztt
Forrastra a Vrtesben Hossztv (2020. mrcius 8.)
Decemberi rvid forrstra a Vrtesben, ahol a hossztv is csak 23 km-es volt.
Kanizsas 20 (2020. mrcius 8.)
Kanizsa 20 teljestmnytra. Ezen a tvon s tvonalon elszr.
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-25 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-26 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-27 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Sfr-kt (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Erzsbet-forrs (Dli-Bkk)

Kan Kroly Emlktra

Teljestmnytra
A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2006. november 11.
Induls: 8.45 - Visegrd
rkezs: 15.05 - Visegrd
Rsztvevk: feherb, juhi, krichard, natasa, syb, szabola
Traparamterek
A tra hossza 22 km
Szintklnbsg 851 m
tvonal Visegrd -> Apt-kti-vlgy -> Pilisszentlszl -> Paprti erdszhz -> Vzvers nyerge -> Fellegvr -> Visegrd
Szintid 6 ora
Helyszn Visegrdi-hegysg
Legmagasabb tengerszint feletti magassg Szt. Lszl hegy oldalban - 550 m
Idjrs
Derlt, prs, reggel (talajmenti)fagy.
Ez a tra egyszeri alkalommal kerlt megrendezsre. Legalbbis a rendezk ezt rtk. El is jttnk, mivel knylemes szi trnak grkezett, br a szintemelkeds elg sok volt. gy is lltunk neki a trnak, ezrt a vgn sietni kellett, hogy idre berjnk.

Vztroz
Nagymaros
Visegrdon a rajt majdnem a Duna partjn volt, csak az orszgt vlasztotta el a parkolt a folytl. szak fel pedig a Visegrdi-hegysg hegyei magasodtak, egyiken a Fellegvrral. Egy kanyargs utcn hagytuk el Visegrdot, kzben elmentnk a templom mellett is. Egybl emelkedett, de csak lanksan. Nagyon szp tvonalat vlasztottak a rendezk. Piliszentlszlig az Apt-kti-vlgyben mentnk felfel. Mellettnk patakocska folyt, amely sziklkat kerlgetett. Sokig aszfaltton haladtunk, a patak kanyarulatait kvettk a vlgyben , amit a vz vgott magnak. Idnknt a turistajelzs nem a mton, hanem azzal prhuzamosan az erdben haladt, egyszer egy vztroz mellett is elmentnk .

Kan Kroly forrs kifolyja
Fk alatt
Mivel nem volt megerltet a tra, rvid volt a tv is, elg sokan jttek el. Gyakorlatilag mindig voltak emberek lthatron bell, kivve taln a legutols szakaszt. Folyamatosan emelkedtnk, de olyan lassan, hogy alig lehetett megrezni. Amint letrtnk a mtrl, mr nagyobb emelkedk is jttek, de nem voltak vszesek. A bgyadt szi nap besttt a fk kz , itt a vlgyben mg sokig deres volt a f. Ks szi id volt, szerencsre kd nem volt, de hvsek voltak mr a reggelek. Tbb forrs mellett is elmentnk. Volt, amelyik nem volt ihat, de speciel a feljebb tallhat Kan Kroly forrs ihat volt, s termszetesen meg is kstoltuk . A nyri melegben biztosan hsebbnek rzdik, most langyosnak lehetett rezni a hideg leveg miatt.

Patakvlgy
Kajltunk egy keveset, majd elindultunk Pilisszentlszl fel, immr nem a mton, de tovbbra is a vlgyben. A patak egyre keskenyedett, nhol kifejezetten a mederben kellett menni, de a vgn (illetve a patak szempontjbl az elejn) mr olyan kevs vz volt benne, hogy nem volt ezzel gond. Viszont a falevelek alattomosan megltek a vz felsznn, nem lehetett ltni nhol, hogy hol van pocsolya. Elg ksn rtnk Pilisszentlszkra, nem kapkodtuk el a dolgot. Mr 300 mter szintemelkedsen tl voltunk, amit alig lehetett megrezni. A faluban a boltnl volt az ellenrz pont..

Innen hirtelen emelked kvetkezett, elrtk a trn a legmagasabb pontot, a Szt. Lszl-hegy oldalban. Innen szp
Pap-rt eltt a lejtn
svny vitt le a Pap-rtig. Az emelked megfogott minket, mg olyan gyorsan sem mentnk, mint eddig, de nagyjbl pont idben voltunk. Sztszrdva ment a trsasg, de az elgazhelyeken bevrtuk egymst. Visegrdik az OKT tvonaln mentnk. Szerny vlemnyem szerint az OKT egyik legszebb szakasza ez. Nem nehz az tvonal, egyes helyekrl lehet ltni a Dunt, Vcot, s a Naszlyt is. Tbb helyen meglltunk, vagy azrt, mert Syb fnykpezett, vagy minket kellett megvrni. Natasval elgg lemaradtunk, nem akardzott neki gyalogolni. Inkbb hiszti fokozatba kapcsolta magt, ami azt jelenti, hogy nem mond semmit.

Egy kilthelyen pihentnk meg hosszabb idre, itt kajltunk s csokiztunk. Innen az ellenkez irnyba, Dms fel volt kilts.
kilt a Nagy-Villmon
kilts Dms fel
tmentnk mg egy vicces forgajtn is , majd nemsokra megrkeztnk a Nagy-Villm alatti kis rtre. Ez valami fenskszer objektum, csak kevs a fa itt, de azok nagyon jl nznek ki. Most ngyesben haladtunk, Atis lemaradt Sybbel. n mr be akartam rni minl elbb, mr az sem rdekelt, ha ksnk s nem kapunk jelvnyt. Elrohantunk a Fellegvrig, itt pecsteltnk, s rgtn indultunk tovbb. Minimlis eslynk volt arra, hogy idben rnk be, br ha tovbbra is ilyen tetves tempban haladunk, akkor erre nagyon kevs az esly. Radsul Natasa a lejtn nem valami gyors.

Kilts a Viktorin emlktl
Szabola meg krichard elugrott mg a Viktorin emlkhez is, mi ezt inkbb kihagytuk a fent emltett ok miatt. Szpen lassan, de lejutottunk a faluba, kzben tbaejtettnk egy faszn kinz kis kpolnt is. Szabolk a faluban rtek utol minket, juhik azutn rkeztek, hogy megkaptuk a kitzket. Nagy nehezen sikerlt pont idre bernnk.

Tra utn hztunk Csobnkra, hogy rszt vegynk az OMSZ csapatnak szarr versben (termszetesen a vesztes oldaln). Igaz csak a msodik flid kzepre rtnk oda. Semmi kedvem nem volt hozz, de ha mr meggrtem, vazzeg...!