Trink kzl
Csepel 50 (2007-12-01)
2007.12.06 A hatalmas szintklnbsggel megldott Csepel 50 tra beszmolja.
Mostanban
Budai Kk (2020. mrcius 16.)
Tli(es) tra zzmarval, kevs hval a Budai-hegysgben tbb-kevsb a kk tra tvonaln
Pilisi Vndorls (2020. mrcius 16.)
2019 oktber 23. szerdra esett, egynapos nnep, radsul j id is volt. gyhogy irny a Pilis Vndorls
Lengyel-Ttra kirnduls (2020. mrcius 8.)
Nvemberi tra a Lengyel-Ttrban mr tlies viszonyok kztt
Forrastra a Vrtesben Hossztv (2020. mrcius 8.)
Decemberi rvid forrstra a Vrtesben, ahol a hossztv is csak 23 km-es volt.
Kanizsas 20 (2020. mrcius 8.)
Kanizsa 20 teljestmnytra. Ezen a tvon s tvonalon elszr.
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-25 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-26 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-27 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Sfr-kt (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Erzsbet-forrs (Dli-Bkk)

Fedezd fel Visegrdot!

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2012. janur 13. A lerst ksztette: szabola
Idpont: 2012. janur 7.
Induls: Visegrd - 8.35
rkezs: Visegrd - 11.30
Rsztvevk: juhi, krichard, szabola
Traparamterek
A tra hossza 11 km
Szintklnbsg 500 m
tvonal Visegrd -> Salamon torony -> Zsitvay kilt -> Fellegvr -> Aptkti-vlgy -> Visegrd
Szintid 4 ora
Helyszn Visegrdi-hegysg
J rgen nem voltam mr teljestmnytrn, ahogy krichard s juhi sem. Elhatroztam, hogy ha trik ha szakad tbbet fogok trzni, mint tavaly. Ezrt is kerestem egy egyszer, rvidke trt a krnyken. Meg is talltam ezt a 10 km-es stt Visegrdon. Ez tulajdonkppen egy vrosi sta volt, persze nem a knnyebb fajbl val

Templom
Visegrdi hzak
Hrman mentnk, juhi is jtt. 8-tl 10-ig lehetett indulni, de nem szerettem volna flbevgni a napomat, gy mr 3/4 8-kor ton voltunk. A startot nagyon hamar megtalltuk s 8.35-kor mr el is indultunk. Jpr indulval tallkoztunk a rajtban de szinte mindenki a hosszabb,25 km-es tvon indult. Kzlnk n voltam a legrosszabb kondciban s ezrt nem is akartam volna a hosszabb tvon indulni; egy v kihagys s pr kil plusz utn a rvid nekem idelisnak grkezett.

Csvk az els kilomter utn
Elszr a kirlyi palota fel vitt az utunk. A vrosban alig jrkltak, pedig mr lassan kilenc ra krl jrt az id. Miutn \"elmellztk\" a kirlyi palott, a Salamon torony fel vettk az irnyt. A trn kapott itinerbe most nem pontrk pecsteltek, hanem krdsekre kellett megadni a vlaszt (a rvidebb tv tulajdonkppen visegrdi nevezetessgek felkeressrl szlt). Az els ilyen krdsre a vlaszt a Grgey-lpcs kzepn tallhat emlktbla adta meg.

Mivel egyinknknl sem volt ceruza, toll ezrt lefnykpeztk a vlaszt s mentnk tovbb. Felkapaszkodtunk a Salamon torony aljhoz, majd a farcsos kapun keresztl tovbb haladtunk. Most mr kirtnk a vrosbl s pr mter megtelte utn elindultunk a fellegvr fel. Az t eleinte meredek volt, majd belanksodott. Bertnk az erdbe, ht j rg nem jrtam ilyen helyen:)

A Grgey brcnl
Egy j kp a vrrl
Lassan kapaszkodtunk felfel, egyltaln nem volt siets az utunk - 5 ra volt a szintid - nameg nem is tudtam volna gyorsabban haladni. Azrt egy v kihagys az nagy id. Aznap sttt, de mivel a hegy szaki oldaln kapaszkodtunk felfel, vgig rnykban haladtunk. tkzben meg kelltt llnunk a Grgey-brcnl, mert a msodik krdsre itt talltuk meg a vlaszt.

Ezutn vgigkapaszkodtunk a szerpentinen s nemsokra felrtnk a Nagy-Villm alatti parkolba. Innen mr csak pr mtert kellett megtennnk a sta legmagasabb pontjig, maghoz a kiltig. Itt is megkerestk a harmadik krdsre a vlaszt, majd visszafel indultunk. A Fellegvr parkoljnl volt az utols eltti krdshez tartoz vlasz s itt a parkolba egy padra lve tpllkoztunk a napstsben:)

A Fellegvr bejrata
Zsitvay kilt
Erre a trra nem hoztam magammal a htizskomat, de gy is elgg megizzadtam., mert persze megint nem normlisan ltztem fel. Pol, pulver, polrbls, szldzseki, meg is szvtam, mert elg hamar leizzadtam. Negyedra mlva indultunk tovbb. Tudtuk hogy mr csak egy krds van htra, azonban kb. most tartottunk a tra felnl, gyhogy mg volt htra 5 km. Lebandukoltunk vissza a vrosba, elmentnk a szikba vjt kiskpolna, majd a stcik mellett, s kb. 150 mterre a cltl rtnk vissza a vros f tjra.

A fvszkert bejrata
Innen hossz sta kvetkezett egszen ki az Aptkti- vlgyben tallhat fvszkertig. Ott talltuk meg az uotls krdsre a vlaszt s most mr csak vissza kellett trnnk a startba, azaz a clba. A trn nem volt ktelez tvonal, mindenki arr mehetett amerre szeretett volna, mi viszont nem lttuk rtelmt, hogy eltrjnk az itinerben, elg viccesen lert tvonaltervtl. gy ht a fvszkerttl, nem a mton iondultunk visszafel, hanem a Mtys-brc irnyba indultunk. Egy rvidke emelked utn elrtk a vros msik vgt. Htvgi hzak kztt haladtunk, majd bertnk a vrosba. Innen mr csak pr szz mtert kellett megtenni a clig.

Szemben a Hegyestet
Marha bna idt mentnk, de nem lnyeges. Nem ez volt a f. J trn vetnk rszt, s az idjrs is a kegyeibe fogadott minket. Mi rtnk be elsknt a clba - nem volt nehz-, tvettk a djazst, majd ettnk pr szelet zsroskenyeret s indultunk haza.

Ja igen. Ezzel a kirndulssal idn mris eggyel tbb teljestmnytrn vettem rszt, mint tavaly:)