Mostanban
Budai Kk (2020. mrcius 16.)
Tli(es) tra zzmarval, kevs hval a Budai-hegysgben tbb-kevsb a kk tra tvonaln
Pilisi Vndorls (2020. mrcius 16.)
2019 oktber 23. szerdra esett, egynapos nnep, radsul j id is volt. gyhogy irny a Pilis Vndorls
Lengyel-Ttra kirnduls (2020. mrcius 8.)
Nvemberi tra a Lengyel-Ttrban mr tlies viszonyok kztt
Forrastra a Vrtesben Hossztv (2020. mrcius 8.)
Decemberi rvid forrstra a Vrtesben, ahol a hossztv is csak 23 km-es volt.
Kanizsas 20 (2020. mrcius 8.)
Kanizsa 20 teljestmnytra. Ezen a tvon s tvonalon elszr.
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-25 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-26 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-27 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Sfr-kt (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Erzsbet-forrs (Dli-Bkk)

Wass Albert emlktra 28

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2012. prilis 3. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2012. janur 14.
Induls: 7:40 Verce
rkezs: 14:00 Verce
Rsztvevk: feherb, Kati, Via
Traparamterek
A tra hossza 28 km
Szintklnbsg 850 m
tvonal Verce -> Borbly-hegy -> Irma-forrs -> K-hegy -> Ngrd -> Szokolya -> Csattog -> Verce
Szintid 8 ora
Helyszn Brzsny
Idjrs
Ciklon htoldal, hzporokkal, olykor ers szllel. Kezdetben ersen felhs vagy borult, majd cskken felhzet, pr rs napstssel. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Eredetileg nem akartam elmenni erre a trra, de mivel nem volt jobb dolgom, s Katika is rbeszlt, gyhogy elmentem velk. Odettnek ez volt az els teljestmnytrja.

A lehet legkorbban akartunk indulni, kicsivel a rajt nyitsa utn rtnk Vercre. A hosszabb tvon indul sporttrsak mr ton voltak egy rja, gy is nehezen talltunk parkolhelyet a falu egy oldals utccskjban. Mg a rajtban is volt szolgltats: le lehetett hajtani induls eltt egy feles plinkt!

Kilts a Borbly.hegyrl
Magyarkt fel
Rgtn izzaszt emelked jtt, s a fagy ellenre neki kellett vetkzni. A Borbly-hegyen volt az els ellenrz pont, ahonnan kilts van a Dunra s falura, mellesleg geolda is van a hegytetn. A lnyok tovbbmentek, amg ldztam, de mire utolrtem volna ket, mris jtt a kvetkez lda. Ehhez kis kitrt is kellett tenni, s tbbet is kerestem. Nem is rtem ket egyhamar. Lementem a vlgybe az Irma-forrshoz, pecsteltem, mg egy szendvicset is ettem. Beszltem Katikval telefonon, kb. 3 pernyire lehettek elttem, gondoltam ha most belehzok, akkor kisvrtatva utolrem ket.

Kilts a K-hegyrl
Az hagyjn, hogy emelked jtt, de ragacsos-sros volt az t. Itt lent nem volt fagy, nem volt knny haladni a nagy gpek ltal sszejrt ton. Elttem valakinek a cipje beleragadt a srba, a lba viszont ment tovbb...Inkbb a fk kztt mentem, s hajolgattam az gak ell. Felrve a Nagy-K-hegyi gerincre jobb lett az t. Itt is kijrtk a gpek, de kevesebb volt a sr, aztn el is tnt. gy ltszik szz mterrel magasabban mr fagyos volt a talaj. Cserbe a lefelton figyelni kellett, mert a jg csszott. A Nagy-K-hegyen is volt lda, de baromi hideg volt, fjt a szl, semmi kedvem nem volt ott ldzni, inkbb egybl indultam tovbb a tbbiekkel.

Annak idejn, amikor az OKT-t csinltuk erre, itt a hegy Ngrd felli vgben lttuk a vrpinty lbnyomt. Juhi meg piros hajjal jelent meg a trn.

Ngrd eltt
Ngrdon az utcn mg voltak jeges rszek, amikor ks dleltt odartnk. Pecsteltnk a sorompnl, s ugyanazon az utn elindultunk kifel a falubl. Kzben kisttt a nap, s egybl elolvadtak a lefagyott tszakaszok, alig pr perc alatt. Ngrdtl vadregnyesebb volt a tj, nehezebben is kvettk a jelzst, de nem vetett ez vissza minket nagyon. Inkbb a megint megjelen sr. Szokolya vastllomson csatlakoztak hozznk a rvid tvon indulk. Ngrdtl szinte csak ngyesben mentnk az erdben, egy-egy fut elztt le, most viszont jval tbben lettnk. Szokolya felett a mezre kirve ltszdtak a Brzsny magas cscsai. Mindegyiknek @%%h@ fedte a tetejt, mg itt lent alig volt h. Csak foltokban az rnykosabb helyeken.

Tvolban a Fellegvr
Tli sta a rten
Szokolyra be kellett menni blyegezni, majd visszajnni a gerincre, s a mezn keresztl mentnk tovbb. Jelzst nem lehetett festeni sehova, egy szl fa sem volt a gerincen, de felesleges is volt, mert a tmeg megfestette az tvonalat. Egyre sttebb fellegek jttek, amik megszabadultak a hpelyheiktl. Persze azok elolvadtak a fldn, mert azrt annl melegebb volt, hogy megmaradjon.

Kis erdei szakasz utn nemsokra be is rtnk Vercre. Itt mr csak annyi volt a dolgunk, hogy clba rs eltt letakartsuk a sros bakancsokat. 8 ra volt a szintid, de alig tbb, mint 6 ra alatt clba rtnk, ahol betoltuk a virslit.