Trink kzl
Kanizsa 50 (2009-09-26)
Pontrkds s seprs a Kanizsa 50 trn
Mostanban
Budai Kk (2020. mrcius 16.)
Tli(es) tra zzmarval, kevs hval a Budai-hegysgben tbb-kevsb a kk tra tvonaln
Pilisi Vndorls (2020. mrcius 16.)
2019 oktber 23. szerdra esett, egynapos nnep, radsul j id is volt. gyhogy irny a Pilis Vndorls
Lengyel-Ttra kirnduls (2020. mrcius 8.)
Nvemberi tra a Lengyel-Ttrban mr tlies viszonyok kztt
Forrastra a Vrtesben Hossztv (2020. mrcius 8.)
Decemberi rvid forrstra a Vrtesben, ahol a hossztv is csak 23 km-es volt.
Kanizsas 20 (2020. mrcius 8.)
Kanizsa 20 teljestmnytra. Ezen a tvon s tvonalon elszr.
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-25 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-26 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-27 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Sfr-kt (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Erzsbet-forrs (Dli-Bkk)

Forrstra

Kirnduls
Honlapra kerlt:2012. jlius 4. A lerst ksztette: szabola
Idpont: 2012. jnius 23.
Induls: Bbnat-vlgy - 9.00
rkezs: Bbnat-vlgy - 16.20
Rsztvevk: feherb, krichard, szabola
Traparamterek
A tra hossza 27 km
tvonal Bbnat-vlgy -> Hideg-kt-> Sas-hegy -> Bart-kt -> Dis-vlgy -> Csurg-kt -> Holop-kt -> Bbnat-vlgy
Helyszn Visegrdi-hegysg
Idjrs
Idnknt felhs, gyenge, nhol lnk szllel Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Huh, vgre ismt kiszabadultunk a vrosbl. Elvileg feherb Kszegre szeretett volna menni valamilyen trra, de n azt mondtam, hogy nekem nincs most 4ezer Ft-om egy ilyen trra, nem is beszlve a korn kelsrl. Ekkor vetdtt fel hogy menjnk el ismt forrsozni a Pilisbe, hiszen mg mindig van egypr forrs, amit a Pilisi Parkerd forrsai tramozgalom miatt fel kellene keresnnk. Feherbnek mr amgy is elege volt a sok biciklizsbl, gyhogy megllapodtunk ebben a kzelebbi trban. Induls reggel 8-kor, ez is nagyon kellemes volt.

Termszetesen feherb nzte ki az tvonalat s most Esztergom s krnykt jrtuk be a felkeresend forrsok miatt. Kiindulis pont a Bbnat vlgy volt, kb 9 krl indultunk trzni.

Kilts a Sas-hegyrl
Els clunk a Hideg-kt illetve a Hideg-forrs voltak. Mindkett elg kzel van a 11-es thoz, csak az egyik a Duna felli oldalon, msik meg nem:). Hamar megtalltuk ket, az egyikbl nem folyt semmi, a msik pedig bemerts volt. Egy kicsit kellett csak a piros hromszgn felfel menni s meg is talltuk a forrst. Szerencsre most nem ltztem tl:)

Egy msik forrs
Innen tovbb haladtunk a piros hromszgn a Sas-hegy tetejre. tkzben feherbk megkerestek egy geoldt, nekem nem volt kedvem keresglni, elg volt sszeszedni magam, mert gy izzadtam, mint egy l. Hamar visszatrtek, de innen mg tovbbi meredek kaptat jtt, amin elg lassan vnszorogtam fel.

Az id szinte vgig kellemes volt, felh takarta az eget, a nap nem sttt vgig s radsul lnk szl fjt, gyhogy kellemes trz idnk volt.

Ezutn szinte a kocsihoz rkeztnk vissza,- tkzben meglltunk mg a Majlis forrsnl is - ugyanis egy krt tettnk meg, s a Bbnat vlgyben sorakoz tavak vghez rkeztnk. Tovbb mentnk a jelzsen, a kvetkez clunk a Bart-kt volt. dlhzak mellett haladtunk el, az t alig emelkedett. Aztn a Frikti t vgn letrtnk a jelzsrl s egy msik, teljesen normlis fldton haladtunk tovbb egszen a Bart-ktig.

Panorma
Vadszles
A Bart-ktnl elgg kivoltam, gyhogy nem segtettem a feherbnek mrni:( Csak ltnk az ton krcicharddal s vrtunk. Innen ismt visszatrtnk a jelzsre, a srga svra s a Dis vlgy fel vettk az irnyt. Gabonatbln, majd hatalmas kaszln haladtunk keresztl, azonban a srga jelzs elgg bekavart. A feherbnl lv trkp s a GPS trkpe nem volt sszhangban s knytelenek voltunk egy dzsindzsson tvgni, hogy lerjnk a Dis vlgyi dlvezetben vezet egyik fldtra. Borzalmas volt ott lekszldni, de marha nagy szerencsnk volt mert egy elhagyatott dlhz kertjbe rkeztnk aminek az elejn sem volt kerts, gy knnyen kijutottunk az tra. s feherb nagyszer naviglst is jelzi, hogy kb 30 mtert kellett csak mennnk tovbb a Dis-ktig.

Havasi cincr
Lapulevelek
Mrtnk majd mentnk tovbb. Kvetkez forrsunk a Csurg-kt volt. Ehhez fel kellett mennnk ismt a srga svra - tkzben valahol letrtnk rla - majd felrtnk egy gerincre. Innen sajna lefel haladtunk a Csurg forrsig. Az a forrs tnyleg csak csurog:) Pihi, mrs, majd irny tovbb.

Mr csak kt forrs maradt, az egyik a Holop. Ez viszont szintben elgg lent volt a Bbnat vlgy fel vezet zld svtl. Lefele mg ok volt, de visszafel nagyon lassan jutottam fel. Klnben a vzszintes s lejts szakaszokon simn tartottam a lpst a tbbiekkel, de emelkedn nagyon lemaradtam, sokszor meg kellett llnom pihegni.

Az egyik megmrt forrs
Pihi a Fri-ktnl
A zld svon mentnk tovbb, elgg kanyarogva, vgig lefel. Ez kellett, mert tbb emelkedt nem brtam volna. Vgl visszajutottunk a Bbnat vlgybe s ismt az dlvezetben haladtunk. Csak multunk nhol micsoda hzak vannak! Elhaladtunk a legfels, nagy horgszt mellett s nemsokra visszatrtnk a kocsihoz.