Mostanban
Budai Kk (2020. mrcius 16.)
Tli(es) tra zzmarval, kevs hval a Budai-hegysgben tbb-kevsb a kk tra tvonaln
Pilisi Vndorls (2020. mrcius 16.)
2019 oktber 23. szerdra esett, egynapos nnep, radsul j id is volt. gyhogy irny a Pilis Vndorls
Lengyel-Ttra kirnduls (2020. mrcius 8.)
Nvemberi tra a Lengyel-Ttrban mr tlies viszonyok kztt
Forrastra a Vrtesben Hossztv (2020. mrcius 8.)
Decemberi rvid forrstra a Vrtesben, ahol a hossztv is csak 23 km-es volt.
Kanizsas 20 (2020. mrcius 8.)
Kanizsa 20 teljestmnytra. Ezen a tvon s tvonalon elszr.
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-25 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-26 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-27 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Sfr-kt (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Erzsbet-forrs (Dli-Bkk)

Vrtesi Barangolsok 5

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2012. augusztus 17. A lerst ksztette: szabola
Idpont: 2012. augusztus 11.
Induls: Gnt - 8.35
rkezs: Gnt - 10.20
Rsztvevk: szabola, Vencel
Traparamterek
A tra hossza 5 km
tvonal Gnt - Kiteleptsi emlkm - Gnt
Helyszn Vrtes
Idjrs
Borult, lnk szl
A mltkori sikeres rvid teljestmnytrn felbuzdulva kerestem mg pr olyat amely elg rvid ahhoz, hogy a kisfival elmenjnk r. Addott is egy lehetsg a Vrtesben: a Vrtesi Barangolsok nev tra, amelynek a legrvidebb, 5 km-es szakaszt szemeltem ki.

Nagyon nagy szerencsnk volt az idjrssal, abszolt nem tztt a nap, szinte tkletes kirndulid volt, leszmtva a helyenknt lnk szelet. Reggel fl kilenc krl rkeztnk meg Gnt nev faluba. Nagyszer, remek kis telepls, szp hzakkal, karbantartott fves terletekkel, szval nagyon szpen nzett ki. A startot hamar megtalltuk, a sok parkol aut nyomra vezetett minket.

Gnt
Gnt
Beneveztnk, megkaptuk a remek itinert, amely nagyon ignyes volt, s el is indultunk. Remltem, hogy tbb erdben lesz rsznk, mint az elz trn. Szerencsre ez gy is lett. Hamar kirtnk a falubl s felmentnk a Gntot vez hegyekre. Tiszta mszk mindenhol a terep. Eleinte erdtlen rteken haladtunk, majd kisebb fs terletre rkeztnk. Egy kis hullmvasutazs kezddtt a dombokon, fel-le, fel-le. A felfelk nehezen mentek, de a lefelknl egy kis futs is belefrt.

Felfel
Kvirzsa
Mivel a mltkor sajnos tnkrement a nagyltszg objektv egy balesetnek ksznheten, gy most csak a teleobjektv llt rendelkezsnkre s ezzel a tjat sajnos nem lehetett olyan jl fnykpezni.

Aztn elrtnk az elhagyott bauxitbnyhoz, ahol mindenfel vrs volt a fld. Hatalmas lyukak a hegyoldalban s mindenfel vrs talaj, amelybe az esvz nhol elg mly rkokat vjt. Abszolt nem volt megterhel az emelkeds, simn kibrtuk.

Vencel
Hamar oda is rtnk az els s a mi tvunkon egyetlen ellenrzponthoz, ahol Vencelnek ismt, mint a korbbi trn gratulltak, hogy ilyen fiatalon eljtt. Kapott szlcukrot is az egyik pontr nnitl s egy pogcst is:) Bepecsteltk ottltnket s indultunk is vissza. A tv feln mr tlvoltunk s mg nem is cipeltem a nyakamban:)

Innen elg kevs trzval tallkoztunk, a tbbsg a 10-es,25-s s 50-es tvon indult. Erdben haladtunk, majd a korbban ltott bnyagdr msik oldaln vitt tovbb az utunk. Ezen a legrvidebb tvon nem volt szintid, gy abszolt nem kellett sietnnk.

Visszafel
Mindenfel bnyagdrk
Aztn mikor kirtnk egy fldtra, felvettem Vencelt a nyakamba s gy mentnk tovbb. Ez mr a cl eltt kb. 1-km-rel lehetett. Vittem egy kicsit majd letettem s onnan egy kis lejtn keresztl hamar vissza is trtnk a faluba s percekkel ksbb mr a kitzket s az emlklapokat vettk t. Nagyon j volt, hogy nem sttt a nap s kellemes idben trztunk. 11.20-ra rtnk be.

A tra nagyon remek volt, a terep is nagyon j, az itiner a kitz s az emlklap is csodlatosak. Ide taln el kell jnni egy hosszabb tvra is majd valamikor. A legrvidebb tv btran ajnlhat kisgyermekesenek, mert rvid, rnykos, nem nagy a szintklnbsg s mindemellett szintid sincs s a djazs is nagyszer.