Trink kzl
Corvin 25 (2009-08-01)
2009.08.03 Teljestmnytra a Gdlli-dombsgban, Corvin 25.
Mostanban
Budai Kk (2020. mrcius 16.)
Tli(es) tra zzmarval, kevs hval a Budai-hegysgben tbb-kevsb a kk tra tvonaln
Pilisi Vndorls (2020. mrcius 16.)
2019 oktber 23. szerdra esett, egynapos nnep, radsul j id is volt. gyhogy irny a Pilis Vndorls
Lengyel-Ttra kirnduls (2020. mrcius 8.)
Nvemberi tra a Lengyel-Ttrban mr tlies viszonyok kztt
Forrastra a Vrtesben Hossztv (2020. mrcius 8.)
Decemberi rvid forrstra a Vrtesben, ahol a hossztv is csak 23 km-es volt.
Kanizsas 20 (2020. mrcius 8.)
Kanizsa 20 teljestmnytra. Ezen a tvon s tvonalon elszr.
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-25 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-26 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-27 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Sfr-kt (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Erzsbet-forrs (Dli-Bkk)

Zld 45

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2013. februr 20. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2013. februr 16.
Induls: 07:15 Farkasrt
rkezs: 17:30 Budakeszi
Rsztvevk: feherb, juhi, Kati, szabola, Vagny, Via, Viktor
Mskor is voltunk mr ezen a trn 2008 
Traparamterek
A tra hossza 43 km
Szintklnbsg 1600 m
tvonal Farkasrt -> rdg-orom -> Szchenyi-hegy -> Tndr-szikla -> Ferenc-halom -> Apthy-szikla -> rpd-kilt -> Virgos-nyereg -> Solymr -> Nagykovcsi -> Budakeszi
Szintid 11 ora
Helyszn Budai-hegysg
Legmagasabb tengerszint feletti magassg Nagy-Kopasz - 559 m
Idjrs
Tbbnyire napos, kevs felhs idszakkal, csapadk nlkl. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
A trn dunamikusan vltozott a rsztvevk ltszma. Katival s Vival mentnk vgig a hossz tvon, mg szabola a 30 kilomteres tvot vlasztotta. Juhi is el akart jnni eredetileg, de aztn hajnali 4-kor rt egy sms-t, hogy berugott, nem tud jnni. Vgl mgis jtt, de nem nevezett, s a Hrmashatr-hegynl csatlakozott, s szabolval tvozott Nagykovcsiban. Viktor nem rugott be, ldzott, majd a Nagy-Kopaszon csatlakozott, hogy a clig ksrjen minket.

t a hdon
Katinak s Vinak ez volt az eddigi leghosszabb trja. Vagnyrl nem is beszlve. Eltte kicsit aggdtunk, hogy mi lesz szegny kiskutyval, hogy fogja brni, de aztn egsz jl ment neki. Az utols kilomtereken is hzott, hogy menjen ell, s folyton figyelni kellett r. nehogy megegye a lszart. n ugyan voltam mr ilyen hossz trn, utoljra tavaly tavasszal, de akkor nem volt h, s nem volt hozzm ktve egy kutya. Mert elengedni sajnos nem lehet azt a nyomorult terriert, mert akkor elmegy a francba, s mg a keresglsre is elmegy egy csom id meg energia.

Kilts az rdg-oromrl
Havas tj a Normafn
Kicsivel 7 utn indultunk, mert nem akartunk sttben bklszni. 11 ra a szintid, s 5 utn ilyenkor mr sttedik. Mint az elz vekben most is a zld hromszg jelzsen, az rdg-orom - Farkasvlgy - Szchenyi-hegy tvonalon kzeltettk meg a zld sv jelzst. A TV-toronynl kicsit elvtettk az utat, nem vettk szre, hol megy ki a jelzs az utcra, s htulrl kzeltettk meg a kisvast vgllomst. Elhatroztuk, hogy nem szarozunk sehol, menet kzben esznk, s csak minimlis idre llunk meg pihenni. A h ellenre egsz j tempban haladtunk, fleg a Szchenyi-hegytl, ahol a kezdeti nagy emelked utn viszonylag hosszabb knyelmes szakasz kvetkezett.

Kilts az Apty-sziklrl
A kvetkez nagy emelked az Apthy-sziklra val feljuts volt, de ide 200 lpcs vezetett fel, amin nem volt h, gy nagyon meggyorstotta a hegymszst. A tetn majdnem elhagytam a fnykpezt, gy kellett visszarohanni rte, cserbe megkaptam Vagnyt a kvetkez 10 kilomterre, eddig ugyanis Katika terelte. Az rpd-kilthoz mr hzott fel, cserbe nem kapott a csokibl, amit ott adtak, pechjre ilyet nem ehet. A Hrmashatr-hegyen taliztunk juhival, innen is velnk jtt. A lnyok elre mentek, mi hrman plusz a kutya htrbb haladtunk, nem brtam az tempjukat. A Virgos-nyereg utn klnsen fradt voltam, menet kzben betoltam 2 szendvicset meg egy mzli szeletet, de ezalatt mg lassabban mentem. s most jtt a tra legunalmasabb rsze, a Solymrig tart erd, ahol se emelked, se lejt, csak jobbra-balra kanyargzs a fk kztt. Lassan utolrtem a lnyokat, megint tvettem a kutyt, s mr n tereltem egszen a Nagy-Kopasz aljig.

Sr
Kirve az erdbl Solymr eltt eltnt a h. A szntfldre odasttt a nap, elolvasztotta a havat, de helyette csurom sr volt az t. A sros hl patakokban folyt le a domboldalrl a Szarkavr mellett, a domb aljban pedig egy kis t is keletkezett belle. Solymrig mg vgig sros maradt az t, de mr kornt sem ilyen mrtkben. Szerencsre a kvetkez hegyoldalon a havas erdben meg is tisztultak a cipk. Solymron knnyen megtalltuk a pontot, felmentnk a domboldalon, elmentnk egy linuxos voda melett, s a templom mellett blyegeztnk is. Pihi is volt, cirka 5 perc, majd kvetkezett a tra legnagyobb emelkedje. Itt mr nem akartam gyorsan felmenni, mint az elzeken, lpcs sem volt, mint a szilnl, s mr tl voltunk a tv felnl is. Szabolknak radsul ez volt az utols, s bent is vannak a clban.

Nagykovcsit elhagyva
Nagykovcsiban kajltunk egy kis zsros kenyeret, ennyi pihent adtunk magunknak az utols szakasz eltt. Mr csak a Nagy-Kopaszt kellett megmszni, s nem elg, hogy megvan az sszes szint, de 10 kilomteren bellre is kerlnk. Kutyus olyan hes volt, hogy mg a kenyrrl lees hagymt is betolta, pedig amgy utlja.

A Nagy-Szns
A hegyre val feljuts elgg megviselt, fleg akkor akadtam ki, amikor mr azt halucinltam, hogy fent vagyunk a tetn, pedig aztn nem is. A cscson is kaptunk csokit, sajnos Katika nem krt belle, knytelen voltam megenni az vt is. Viktorral egytt mentnk mr tovbb, de nem azon az tvonalon, amit az itinerben megjelltek. Egy nappal korbban vltozott az tvonal, vadszat miatt j tvonalat kellett keresni a rendezknek. A zld kereszten mentnk le a hegyrl, s a Mammutfenyknl rtk el Budakeszit. Tvban kb. ugyanaz, mint az eredeti. Ahogy mentnk egyre lejjebb, fogyott el a h, s felvltotta a sr. Mr messzirl lehetett ltni a fenyk cscst egy erdsv tloldaln, ami mr azt jelentette, hogy megrkeztnk Budakeszire. Mg stteds eltt, 45 perccel a szintid eltt sikerl megcsinlni a trt, de a vrosban mr rnk gyjtottk a kzvilgtst.