Mostanban
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-25 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-26 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-27 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Sfr-kt (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Erzsbet-forrs (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Zsilibes-forrs (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Kalo-kt (Dli-Bkk)
Bkki Batyus Barangols 30 (2019. november 6.)
Teljestmnytra az szi Bkkben batyuval brangolva.
Forrstra a Brzsnyben Kzptv (2019. november 6.)
Forrslltogats a Brzsnyben, ezttal egy teljestmnytra keretein bell.
DDK Zselic (2019. november 5.)
Tavaszi bglymentes DDK a Zselicben 3 nap alatt.

Brzsny

Kirnduls
A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2009. augusztus 16.
Induls: 09.20 Kisinci th.
rkezs: 15.00 Kisinci th.
Rsztvevk: bea, Dri, feherb, juhi, krichard
Traparamterek
A tra hossza 25 km
tvonal Kisinci turistahz -> Kirlyrt -> Spartacus kulcsoshz -> Csvnyos -> Nagy-Hideg-hegy -> Kisinci turistahz
Helyszn Brzsny
Legmagasabb tengerszint feletti magassg 936 mter - Csvnyos
Idjrs
Ngyzet jelzs
Egy vasrnapi knnyebb trt terveztem, aztn kicsit nehezebb lett belle. Fleg a meleg miatt volt nehezebb, de a Brzsny amgy is kicsit hzsabb terep. Dri nem annyira gyakrolott trz, de egyltaln nem kellett r vrni sokat. Nem is anyzott, ezt krichard tette inkbb helyette is.

Foltn-kereszt
Kirlyrtig nem volt nagyon nehz az t. Ott bejgkrmezs utn indultunk el flfel a kk ngyzet jelzsen. Az tba es forrst nem lehetett megmrni, mert szraz volt. Szpen kitartan, nem tlsgosan ers temben emelkedett az t. J sebessggel lehetett volna haladni, ha nem lettek volna szederbokrok az t szln, amiket muszj volt megkstolni. Mr most mltt rlam a vz, pedig mg hol volt a vge? St, mg lefel is kellett menni kb. 100 mtert a kulcsoshzig, majd jra felkapaszkodni, akkor mr meredekebb emelkedn. A Foltn-keresztnl kajasznet kvetkezett, ahol megittam az sszes maradk vizemet. Az t harmadnl elment mr 1,5 liter. De szerencsre mr csak 200 mtert kell emelkedni a Csvnyosig. A cscson csak Bea ment fel a kiltba, senki msnak nem volt kedve. mg geoldzni is eljtt velem az egyik andezitoszlophoz.

Csvnyos, torony
Csoportkp a Csvnyossal a httrben
Krichard akkor akadt ki, amikor megltta, hogy a Nagy-Hideg-hegyig mennyit kell mg lefel menni a Rakodhoz. Pedig aki Svjcban is trzott hban, 3000 mter felett, annak ez igazn semmisg. A vlgyben lv Termszetbart forrshoz csak hrman ugrottunk el. Gyren folyt, s bemerts a forrs. Nagyon zagyos volt az alja, nem vettnk inkbb belle vizet. Viszont cserbe a Nagy-Hideg-hegyi menedkhzban kiitam a csapot. J hideg volt. Mr hrom ra volt, pedig azt gondoltam, hogy kettkor legksbb el tudunk innen menni. szerencsre a clig csak lejt (bocs, kvzilejt) volt, ami azrt itt-ott elg rzs is volt. Meg lehetett rajta indulni knnyen, egy ideig kellemes is volt, de vigyzni kellett a kavicsokkal, nehogy kimenjen az ember lba, s a trdnek is megterhel egy id utn.

Forrst ugyan nem tudtunk mrni, pedig Bea negyon rkszlt lelkileg, de cserbe megtalltunk hrom geoldt, radsul szabola nlkl, s sikerlt kiakasztani egy csom embert a sizssel.