Trink kzl
Forrstra a Vrtesben 42 (2013-03-23)
Forrstra egy j hegysgben
Mostanban
Budai Kk (2020. mrcius 16.)
Tli(es) tra zzmarval, kevs hval a Budai-hegysgben tbb-kevsb a kk tra tvonaln
Pilisi Vndorls (2020. mrcius 16.)
2019 oktber 23. szerdra esett, egynapos nnep, radsul j id is volt. gyhogy irny a Pilis Vndorls
Lengyel-Ttra kirnduls (2020. mrcius 8.)
Nvemberi tra a Lengyel-Ttrban mr tlies viszonyok kztt
Forrastra a Vrtesben Hossztv (2020. mrcius 8.)
Decemberi rvid forrstra a Vrtesben, ahol a hossztv is csak 23 km-es volt.
Kanizsas 20 (2020. mrcius 8.)
Kanizsa 20 teljestmnytra. Ezen a tvon s tvonalon elszr.
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-25 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-26 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-27 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Sfr-kt (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Erzsbet-forrs (Dli-Bkk)

Keszthelyi-hg kiranduls

Kirnduls
Honlapra kerlt:2014. prilis 15. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2014. mrcius 8.
Induls: 10:10 Gyenesdis
rkezs: 16:30 Gyenesdis
Rsztvevk: feherb, Kati, Vagny
Traparamterek
A tra hossza 25 km
Szintklnbsg 400 m
tvonal Gyenesdis -> Nagymez -> Csiderkt -> Bdskt -> Kutyatemet -> Szent Mikls-forrs -> Padk -> Berzsenyi kilt -> Gyenesdis
Helyszn Keszthelyi-hegysg
Legmagasabb tengerszint feletti magassg 450 m
Idjrs
Eleinte borongs, prs, majd kitisztiult az id. Csapadk nem volt. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Szent Jnos-forrs
A Keszthelyi-hegysgben rgen voltam, kvzi tba is esett hazafel, s van pr lda is kzel egymshoz, gy meglltunk, s tettnk egy 20 km krli krt. Sajnos ksn indultunk, mert Gyenesdison mg egy elkborolt kutyt is vissza kellett vinni haza, klnben jn el velnk az erdbe.

Eddig nem is tudtam, hogy Gyenesdison, kzvetlenl a 71-es t mellett van egy forrs. Ez a Szent Jnos-forrs, s lda is van mellette. s a kifolyja! Ksz csoda! Kr, hogy vz alatt volt az egsz hbelevanc. Innen indultunk krtrnkra.

Murvabnya
Erdei sta
Csak felfel lehet elindulni innen, mghozz egy hatalmas, rgi kbnya irnyba. Fellrl nztnk bele, krbe is mentnk a tetejn. A Nagymeznl rtnk ki, ami mr ismers hely volt, kktrn tettnk erre egy kis kitrt. Most nem tettnk kitrt fel a kiltba, mert elgg szmtyi id volt. Bdskt fel mentnk tovbb, kzben tba ejtettk az orszg legnagyobb bkkfjt, de vgig lent a vlgyben vitt az t. Csak a legvgn, kzvetlenl Bdskt eltt kezddtt el az emelked, mghozz egy izmossban felfel haladva. Sokat voltam erre kzpiskols koromban (illetve vent egyszer), de maghoz a vadszhzhoz soha nem mentem el, csak a pr szz mterrel arrbb lv turistat-csompontig. Ott van ugyanis a Lepke trk kajltat helye.

Bdskt, erdszhz
Mostani kirndulsunk legtvolabbi pontja a Szent Mikls-forrs volt. Eltte a kutyatemetnl megmrtk az egyik sr koordintit, ami alapjn kellett a forrs kzelben megtallni a ldt. Kis kajls, csokizs trtnt, a kutya meg elkezdte kergetni a nemrg elbjt pillangkat. Szerencsre nem kapott el egyet sem. A nap is kisttt, akr plban is lehetett volna menni. A krnyken van a Keszthelyi-hegysg legmagasabb pontja, ami egy fennsk. Itt jelltnk ki annak idejn egy vadszlest, ahhoz kapcsoldik a feladat. A les mg a helyn van a megadott koordintn, csak tszmoztk. A kp is errl kszlt, mrmint fentrl a lesrl, hogy egy farkasklyk leskeldik felfel.

Vadszles alatt
tjelz tbla
Hiba ez a legmagasabb pont, innen nem vgig lejtett az t a Balatonig. Felmentnk mg a Pad-kre, s a Berzsenyi-kiltba is. Elbbi helyrl kevs a kilts, igazbl a kilt egy vadszles, amit lassan tlnnek a fk. Utbbirl viszont szpen ltszik a Keszthelyi-bl. A hegysgben sok a fenyves, amit sok helyen irtanak. Itt derlt ki ennek az oka. Az elz vek szrazsgt nem brtk a fenyk, s betegsg is tizedelte ket. Ha mindet kivgjk, akkor nagy terleten lesz kopr a hegysg, mert amerre elnztnk, szinte csak fenyveserd volt.

Most mr tnyleg lejtett vgig az t. Pont jkor. A korai kels miatt kezdtem mr fradni, jl esett, hogy knyelmesen lehetett lefel haladni. Nem gy a bicajosnak, aki velnk szembe tekert felfel. Gyenesdison mg tettnk egy kis kitrtt egy ldhoz, aztn a kis utckon kanyarogva visszartnk a Szent Jnos-forrshoz.