Trink kzl
Tli Tihany 20 (2011-02-05)
Tli Tihany 20 teljestmnytra
Mostanban
Forrs (2018. jlius 6.)
Forrs: ()
Forrs (2018. jlius 6.)
Forrs: ()
Forrs (2018. jlius 6.)
Forrs: ()
Forrs (2018. jlius 6.)
Forrs: ()
Forrs (2018. jlius 6.)
Forrs: Csalka-forrs (Soproni-hegysg)
Forrs (2018. jlius 5.)
Forrs: Nvtelen (Soproni-hegysg)
Forrs (2018. jlius 5.)
Forrs: Nvtelen (Soproni-hegysg)
j nvny (2018. prilis 12.)
Srga tyktarj (Gagea lutea (L.) Ker-Gawler)
Forrs (2018. prilis 9.)
Forrs: Kormos forrs (Brzsny). Vzhozam : nincs adat, Hm.: nincs adat C
Forrs (2018. prilis 9.)
Forrs: Hrmas kt (Brzsny). Vzhozam : nincs adat, Hm.: nincs adat C

Forrstra a Mrgyi hegysgben Rvid

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2015. janur 22. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2014. szeptember 6.
Induls: 09:00 Btaszk
rkezs: 15:30 Btaszk
Rsztvevk: bea, feherb, Kati
Traparamterek
A tra hossza 24 km
Szintklnbsg 400 m
tvonal Btaszk -> Mrgy -> Henrik-forrs -> Anik-forrs -> Trtr-forrs -> Marika-forrs -> Bkks-kt ->Btaszk
Szintid 8 ora
Helyszn Tolnai-dombsg
Idjrs
Borult a tra eltt kiads esvel. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Sros kutya
Nem sokszor trztam a Mrgyi-hegysgben. Ezer ve prszor a Tolna trk keretben, illetve a DDK is tvg erre. szintn szlva nem tudom, hogy mi a klnbsg a Mrgyi-hegysg s a Szekszrdi-dombsg kztt. Mr a hegysg elnevezs is furcsa, mert alig 300 m a legmagasabb pont.

Akrhogy is van, kellemes meglepets volt a krnyk. Tvolrl nzve csak egy kis kiemelkeds a hegy, nem is tl szp t visz el hozz Btaszk fell, de azrt pr autpya-alagutat megrtek ezek a halmok. Odarve viszont olyan rzse volt az embernek, mintha egy nagy hegysg belsejben lennnk. Rendkvl vltozatos a domborzat, sok meredek, patakvlgy, hatalmas erdk, de amikor rnztem a GPS-re, alig voltunk magasabban, mint a Gellrt-hegy.

Mrgyi alappont
Kanyar a patakon
Az idjrs nem fogadott a kegyeibe, napok ta esett, s az odafel vezet t is esben zajlott. Pedig mg az is megfordult a fejemben, hogy a hossz tvra megyek. Aztn a vastllomsnl ki sem szlltunk a kocsibl mg egy j rt, gy letettem a nagyravgy terveimrl, s maradt a legrvidebb tv. Hla a monilnetnek, az es elllta eltt negyed rval kikszldtunk a kocsibl, s akkor neveztnk be. Mire elindultunk a vrosbl kifel, mr nem is esett. Aztn jtt a feketeleves. Minden tiszta sr volt, ami nem volt addig baj, amg sk volt a terep. De mr az els emelkedn vissza akartam csszni, s a fszlakba kapaszkodva jutottam fel a tetre. S ez gy ment vgig, annyi klnbsggel, hogy egy id utn megszokta az ember, s megtanulta, hova s hogyan nem szabad lpni. A lnyeg, hogy ess nlkl megszta mindenki.

Trtr-forrs
Henrik-forrs
Kln rdekessg, hogy a lers egy helyen nem volt egyrtelm, s Mrgyon sokan elmentek rossz irnyba. Persze egy trkpre pillants megoldotta volna ezt a problmt. szerencsre mi nem szvtuk meg ezt a bug-ot.

Jrszt kln halatunk, a Henrik-forrsnl a lnyok nem vrtk meg, amg mrek s ldt keresek. Utna meg benztem egy kanyart, s a tovbbi mrsek miatt nem is rtem utol ket, csak a clban.