Mostanban
Budai Kk (2020. mrcius 16.)
Tli(es) tra zzmarval, kevs hval a Budai-hegysgben tbb-kevsb a kk tra tvonaln
Pilisi Vndorls (2020. mrcius 16.)
2019 oktber 23. szerdra esett, egynapos nnep, radsul j id is volt. gyhogy irny a Pilis Vndorls
Lengyel-Ttra kirnduls (2020. mrcius 8.)
Nvemberi tra a Lengyel-Ttrban mr tlies viszonyok kztt
Forrastra a Vrtesben Hossztv (2020. mrcius 8.)
Decemberi rvid forrstra a Vrtesben, ahol a hossztv is csak 23 km-es volt.
Kanizsas 20 (2020. mrcius 8.)
Kanizsa 20 teljestmnytra. Ezen a tvon s tvonalon elszr.
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-25 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-26 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-27 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Sfr-kt (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Erzsbet-forrs (Dli-Bkk)

Pilis kirnduls

Kirnduls
Honlapra kerlt:2015. prilis 29. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2015. mrcius 1.
Induls: 08:00 Pilissznt
rkezs: 15:30 Pilissznt
Rsztvevk: feherb, juhi, Kati, krichard, Vagny, Via, Zoli
Traparamterek
A tra hossza 23 km
Szintklnbsg 650 m
tvonal Pilissznt -> Pilis -> Pilisszentkereszt -> Somhegyi kh -> Dera-szurdok -> Hossz-hegy -> Pilissznt
Helyszn Pilis
Idjrs
Vltozan felhs, sok napsts, csapadk nem volt. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Van pr lda a krnyken, amiket ezzel a trval be lehetett gyjteni, radsul fel tudtunk menni az j pilisi kiltba, amit eddig mg nem tettnk meg.

Pilissznt faluvgen parkoltunk le, s rgtn felmentnk a kilthoz. tba ejtettk mg a Trzsi-kutat, ahol szintn mg soha nem voltam, pedig eljttem erre mr prszor. Nem sokkal feljebb mr teljesen le voltak trve a fk a tavalyi nos es miatt.

Baktats felfel
Jkora szintet kell legyrni, de a hegyoldalban lv szerpentinek ez jelentsen tomptjk. Ide-oda cikkcakkozva nem tnik annyira durvnak, a kanyarokban pedig j kpeket lehet csinlni az alattunk lv falurl s a vlgyrl. Felrve a cscsra, felmentnk a kiltba, csinltunk pr csoportkpet, majd lecsrgtnk a padra kajlni egy kicsit. A tra nehezn mr tl voltunk, pedig alig 6 km-t jttnk idig.

Kidlt fk
Az aszfaltton mentnk lefel, ami nagyon knyelmes volt. Foltokban mg volt h, de csak itt fent, s nagyon kevs helyen. A mton Nem mentnk vgig le a Kttbkkfa-nyeregig, hanem a Vaskapu-szurdok fel kanyarodtunk le. Mivel a szurdokon nem lehet vgigmenni, a jelzett ton rtk el a Mria-padot, majd onnan tovbb lefel Pilisszentkereszt fel indultunk el. A falut nem a jelzett ton rtk el, gy most kimaradt Klastrompuszta a forrssal s a romokkal. Helyette vgig a patakvlgyet kvetve mentnk be a faluba. Rgen jrtam mr erre, de akkor rendszeresen ezen az tvonalon mentnk. Akkor volt egy forrs kzvetlenl az t mellett, de ezt most nem talltam meg. Patakocska folyt t az ton, de az mintha feljebbrl jtt volna.

Trzk a kvek mgtt
Nem mentnk vgig a falun, csak tkeltnk a f utcn, s a dlre lv, frissen feljtott Somhegyi kulcsoshz fel vettk az irnyt. Krlnztnk a hznl, majd a frissen felfestett ngyzet jelzsen mentnk le a Szurdokig, ahol az OKt is megy. Itt ktfel szakadt a csapat. Kricharddal fent mentnk a szurdok tetejn, ahol a lda is van. Rgen ment erre jelzett t is, de mr az mr rgen megsznt. A tbbiek lent a patak mellett haladtak, s szurdok a tls vgn lv pihenhelyen tallkoztunk. Mivel mi rkeztnk hamarabb, sikerlt megenn ia maradk kajnkat is.

Felfel a Hossz-hegyre
Mr csak a Hossz-hegyen kellett tmszni, s meg is rkeztnk a kocsikhoz. A kkrl letrtnk, s jelzetlen ton indultunk el a hegytetn lv lda irnyba. tkzben egy szarvas is tvgtatott elttnk, de olyan nyugodtan stlt az ton httal neknk, hogy valsznleg szre se vett. Szerencsre a kutya se vette szre, mert az meg bent llkodott a bokrok kztt.

A Pilis-tet
Mire felrtnk a hegytetre, elfogyott az t. Elugrottam ldt keresni, a tbbiek addig megvrtak. Mr a kutya is lefekdt pihenni. A zld jelzsen indultunk el a gerincen, de elnztem az utat. Le kellett volna mennnk egy helyen a gerincrl a falu fel, ehelyett elmentnk mellette, s a vgn a relatve forgamlas aszfaltton rtnk vissza Pilisszntra.