Keressétek a Csúcsrajárás alkalmazást a Google Playen!
Keressétek a Csúcsrajárás alkalmazást a Google Playen!
Túráink közül
Mostanában
Répáshuta kirándulás
(2024. február 13.)
Õszi kirándulás a Déli-Bükkben Répáshuta környékén
Lillafüred kirándulás
(2024. február 13.)
Körtúra Lillafüred-Felsõhámor környékén barlangokkal, forrásokkal, kilátókkal.
Kasprowy Wierch
(2024. január 30.)
Nyári túra a Lengyel-Tátrában a Gáspár-csúcsra
Lorenz-hágó
(2024. január 30.)
Átkelés a Lorenz-hágón a Magas-Tátra szlovák oldalán
Morskie Oko
(2024. január 30.)
Körtúra a Lengyel-Tátrában az Öt tó-völgyében és a Morskie Okonál
Hochschwab
(2024. január 30.)
A Hochschwab hófehér dolomitsziklái
Vereda da Ponta de Sao Laurenco
(2023. október 5.)
Madeira II - Vereda da Ponta de Sao Laurenco
Levada das 25 Fontes
(2023. október 4.)
Madeira IV - Levada das 25 Fontes
Pico Ruivo
(2023. október 4.)
Madeira V - A Kõris-hegyrõl a Kékesre
AK: Körösladány-Dévaványa
(2023. október 3.)
Rövid, de annál unalmasabb kéktúra az Alföldön

Sárga 20

Teljesítménytúra
Honlapra került:2015. május 31. A leírást készítette: feherb
Idõpont: 2015. május 1.
Indulás: 06:40 - Pilisvörösvár
Érkezés: 12:00 - Hûvösvölgy
Résztvevõk: feherb, Kati, Vagány
Túraparaméterek
A túra hossza20 km
Szintkülönbség790 m
ÚtvonalPilisvörösvár -> Pilisszentiván -> Zsíros-hegy -> Alsó-Jegenye-völgy -> Kötõk-padja -> Virágos-nyereg -> Újlaki-hegy -> Hûvösvölgy
Szintidõ6 ora
HelyszínBudai-hegység
Idõjárás
Ennél a túránál is sokat filóztunk, hogy melyik távot válasszuk, és logisztikai meg szabadidõs okok miatt a 20-as távon indultunk el.

Templom Pilisszentivánon
A pilisvörösvári rajtból pár utcácskán áthaladva, majd egy lépcsõn lesétálva már egy másik településen, Pilisszentivánon voltunk. Kicsit olyan érzésem volt, mintha Ausztriában vagy Németországban járnék egy csendes vasárnap reggelen. Ebbõl csak az utóbbi stimmelt, az elõzõnek pedig talán az volt az oka, hogy egy rendezett, sváb faluról van szó.

Vízesésrendszer
Egy völgyben haladtunk felfelé a Nagy-Szénás irányába. Utunkat párszor kidõlt villanyvezeték keresztezte, de ezek már nem voltak veszélyesek a kirándulókra. Jól meg lehetett izzadni így kora reggel az emelkedõn mire felértünk Nagykovácsi erdõszéli utolsó utcájába. Útközben találkoztunk hosszabb távon indulókkal, akik már este elindultak Esztergomból, és egész éjjel baktattak a sötétben. Rajtuk kicsit meglátszódtak a kilométerek, mi legfeljebb azért tûntünk fáradtnak, mert kora hajnalban keltünk, mert minél hamarabb rajtolni akartunk. A kezdeti emelkedõ ráhangolt a túrára, de a Muflon Itatóban azért rá kellett segíteni egy kávéval is.

Fürdés a patakban
Fotó sziklamászás után
Végig a sárga jelzésen kellett haladni, semmi letérõ sem volt. Még akkor sem, ha a közelben szignifikánsabb pont volt. Egy helyen az erdõben egy kurflit is leírt az útvonal, ahova a rafkós szervezõk feltételes ellenõrzõ pontot is beraktak. Szerencsénkre eszünkbe sem jutott kispistázni, és különben is, az itineren feketén-fehéren rajta volt a ravaszság.

A Jegenye-völgyben majálisozás volt színpaddal, hangos zenével meg sok egyébbel, ami a majálishoz hozzátartozik. Ami azért furcsa, mert védett területrõl van szó. Persze kell a lóvé...

Virágzó repce a völgyben
Vágány, gyilkol!!!
Eddig errefelé jövet mindig felmentünk a Kálváriához, de a sárga elmegy alatta. Talán csak egyszer jártam eddig arra, és nemcsak a hegytetõrõl, hanem innen is nagyon jó a kilátás észak felé. Természetesen dúsabb a növényzet, többször takarják ki a kilátást, de azért lehet fényképezni. A virágzó repce még szebbé tette a tájat. A Virágos-nyeregben kis kólázószünet következett, majd nekivágtunk a maradék 5 km-nek. Ebben volt egy kis emelkedõ az Újlaki-hegyre, illetve egy pisiszünet közvetlenül Hûvösvölgy elõtt. Ezt azért lehetett kicsit nehézkesen kivitelezni, mert május elseje és jó idõ lévén sokan voltak az erdõben.

A célban még pizzát is kaptunk, persze nem egészet, csak 2 szeletet, de ilyenre sem emlékszem egy teljesítménytúráról sem.