Mostanban
Forrs (2018. jlius 6.)
Forrs: ()
Forrs (2018. jlius 6.)
Forrs: ()
Forrs (2018. jlius 6.)
Forrs: ()
Forrs (2018. jlius 6.)
Forrs: ()
Forrs (2018. jlius 6.)
Forrs: Csalka-forrs (Soproni-hegysg)
Forrs (2018. jlius 5.)
Forrs: Nvtelen (Soproni-hegysg)
Forrs (2018. jlius 5.)
Forrs: Nvtelen (Soproni-hegysg)
j nvny (2018. prilis 12.)
Srga tyktarj (Gagea lutea (L.) Ker-Gawler)
Forrs (2018. prilis 9.)
Forrs: Kormos forrs (Brzsny). Vzhozam : nincs adat, Hm.: nincs adat C
Forrs (2018. prilis 9.)
Forrs: Hrmas kt (Brzsny). Vzhozam : nincs adat, Hm.: nincs adat C

Hoche Veitsch

Magashegyi tra
Honlapra kerlt:2015. november 11. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2015. augusztus 31.
Induls: 10:00 - Brunnalm
rkezs: 16:00 - Brunnalm
Rsztvevk: feherb, juhi, krichard, szabola, Vagny
Traparamterek
A tra hossza 12 km
Szintklnbsg 940 m
tvonal Brunnalm -> Graf Meran Haus -> Hoche Veitsch -> Graf Meran Haus -> Nikolokreuz -> Brunnalm
Helyszn Osztrk Alpok
Legmagasabb tengerszint feletti magassg Hoche Veitsch - 1981 m
Prbavesz vlgy
Hegygerinc
A Hohe Veitsch is kb abban a vonalban van, mint a Schneeberg-Rax-Schneealpe tengely, csak kicsit attl szakra. Ez mr igazi hegyes krnyk volt, trpefenykkel, sziklkkal, hossz-hossz emelkedkkel, egyltaln nem Gdlli-dombsg feeling. De azrt nem is durva, kitett gerincekkel. Fleg, hogy szinte felh sem volt az gen, az Alpokban is ritkn ltni ilyet.

Vztroz
Schneealpe-Rax-Schneeberg
1040 m-en volt a parkol, laza 900 m szint llt elttnk. Ezt viszont alig 3 km alatt kellett legyrni, nem is mentnk tl gyorsan. Fleg, hogy meglltunk ldzni, s termszetesen httzni. Most nem kvntam a srt, hanem valami cukros szart akartam inni, gy maradt az almdudler. Vgny is ki volt tikkadva, egybl letmadta a szomszd asztalnl lk kutyjnak itatjt. Kellett is, mert hoztam ugyan 3 litert kettnknek, de annak mr csak a fele volt ekkor meg, pedgi a tra 75 %-a htra volt.

Vgny a szikln
A hztl mr csak 100 m szintet kellett lekzdeni a cscsig, ahol meglep mdon egy kereszt llt. A hegy msik oldala durvbb, t sem vezet arra. Megcsinltuk a cscsfott, megkerestk kricharddal a geoldt, kajltunk kicsit, Vgny kunyizott meg fkzott a fves lejtn, s indultunk vissza lefel.

A hzhoz kne lemenni
Nem ugyanarra mentnk le, a hznl elkanyarodtunk a Teufelsteig nev svnyre. Mivel lefel mentnk, elszr a tetejn lv tblt lttunk, amin valami olyasmi felirat volt, hogy vgre megcsinltad a Teufelsteig-et. Ebbl nem sok jra lehetett kvetkeztetni, de sikerlt lekzdeni knnyen a meredek lejtt. Visszafel itt sokkal szopatsabb lett volna feljnni. A lejt aljban frds kvetkezett. A kutynak volt fontosabb, legalbb normlisan le tudta magt hteni, mert eddig nem mentnk erdben egy mtert sem. Mi csak poft mostunk a patakban.

Jnnek!
Hossz szintt kvetkezett minimlis lejtvel s emelkedvel, s egy jghideg forrssal, amibl vittnk is haza, krichard a lbt is belelgatta. Annyira hideg volt a vize, hogy azalatt lefagyott a kezem, amg tartottam a palackot a kifoly alatt. Sokszor kellett tkelni tehnterel szgesdrtokon, egyszer ki is szakadt a nadrgom zsebe miattuk. Szerencsre veszlyes tehenekkel nem tallkoztunk.


Tovbbi kpek
A lersba be nem frt fotk
Mutterkhe?
Mutterkhe?
Hegyek
Hegyek
A cscson
A cscson