Mostanban
Forrs (2018. oktber 6.)
Forrs: Nvtelen-6.1.12-14 (Visegrdi-hegysg)
Forrs (2018. oktber 2.)
Forrs: Nvtelen-6.1.12-13 (Visegrdi-hegysg)
Forrs (2018. oktber 2.)
Forrs: Asszonyfej-forrs (Visegrdi-hegysg)
Forrs (2018. oktber 2.)
Forrs: Nvtelen-6.1.12-12 (Visegrdi-hegysg)
Forrs (2018. oktber 2.)
Forrs: Nvtelen-6.1.12-11 (Visegrdi-hegysg)
Forrs (2018. oktber 2.)
Forrs: Nvtelen-6.1.12-10 (Visegrdi-hegysg)
Forrs (2018. oktber 1.)
Forrs: Laczk-forrs (Visegrdi-hegysg)
Forrs (2018. oktber 1.)
Forrs: Nvtelen-6.1.12-9 (Visegrdi-hegysg)
Forrs (2018. oktber 1.)
Forrs: Rm-forrs (Visegrdi-hegysg)
j nvny (2018. szeptember 26.)
Borzas vrt (Onosma visianii Clem.)

Horvth Jzsef Emlktra 20

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2016. jlius 27. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2016. prilis 30.
Induls: 08:30 - Szokolya v..
rkezs: 12:50 - Szokolya v..
Rsztvevk: feherb, krichard, szabola, Zsfi
Mskor is voltunk mr ezen a trn 2015 
Traparamterek
A tra hossza 19 km
Szintklnbsg 540 m
tvonal Szokolya v. -> Rc-hegy -> Ngrd (Csurg forrs) -> Kirlyrt -> Szokolya v.
Szintid 6 ora
Helyszn Brzsny
Idjrs
Keresztre vrs
Szokolya v..-ra nem egyszer eljutni kocsival. Harmincnl gyorsabban nem mertem menni a falutl az llomsig. Csodlkoznk, ha egy tucatnl tbb ember hasznlja az llomst napi szinten. Persze szebb lett volna vonattal menni...

Adjm!
A msodik legrvidebb tvot vlasztottuk, a 20 km lett a befut. Ngrd fel kellett indulni szinte mindenkinek. Az t eleje a vasttal prhuzamosan haladt, de attl kicsit beljebb az erdben. Szerencsre nem volt dzsindzss az t. Ngrd eltt aztn csinltam egy kis devicit a trba. Utolrtnk egy nagyobb csoportot, s mivel egyvgnyos volt az t, gondoltam elmegyek a vele prhuzamosan halad, szles ton. Csakhogy az elment msfel. Nem teljesen, mert mg hallottam a bokrok mgl az emberek hangjt. Aztn az utam elkanyarodott, s most mr tnyleg tk msfel vezetett volna. gy nem volt mit tenni, bevgtam az erdbe s a GPS segtsgvel megtalltam a helyes, jelzett utat. Telefonon beszltem a tbbiekkel, s megbeszltk, hogy Ngrdon, a Csurg-forrsnl tallkozunk. Meglepetsemre n rtem oda elbb, s addig beletettem egy kis csokit az arcomba.

Ngrd vrhegy
Tvolban a Magas-Brzsny
Az OKT tvonaln folytattuk a Magas-Brzsny irnyba, de addig azrt nem mentnk el. Pr km mlva Kirlyrt fel kanyarodtunk, ahova egy meredek, szakadkos rszen rtnk le. Utna vettk szre, hogy ugyanide fel is kell jnni majd. Kirlyrten ezer ember volt, alig talltuk meg az ellenrz pontot a tmegben. Amg szabolk tkeztek, n levittem a kutyt a patakhoz, s lemostam, mert gyans szaga volt az erdei hentergzs utn.

Szval felmentnk vissza a szakadkos ton, ahol szembejtt a nagyobb csoport, akit mg Ngrdnl kerltnk el. Csodlkoztak, hogy megvan a kutya. n meg azon csodlkoztam, hogy ezen mirt kell csodlkozni... Nem sok volt htra a trbl, de olyan helyen mentnk, ahol sohasem jrtam. Nagyon szp volt a patakvlgy, fleg a fels rszen, ahol egy mlyebb vzmossban folyt. Gyakorlatilag ez a vlgy elvezetett minket a vastllomsra, ahol elmentnk egy kicsit kajlni, meg lefnykpeztnk egy vonatkeresztezst is.