Mostanban
Forrs (2019. mrcius 14.)
Forrs: Fiatalt forrs (reg-Bakony)
Forrs (2019. mrcius 7.)
Forrs: Nvtelen-6.1.12-28 (Visegrdi-hegysg)
Forrs (2019. mrcius 6.)
Forrs: Vasvri Kis kt (Visegrdi-hegysg)
Forrs (2019. mrcius 6.)
Forrs: Kesers-forrs (Visegrdi-hegysg)
Forrs (2019. mrcius 6.)
Forrs: Nvtelen-6.1.12-27 (Visegrdi-hegysg)
Ben Nevis (2019. janur 13.)
Kirnduls Skciban I - Ben Nevis, az Egyeslt Kirlysg legmagasabb pontja
Forrs (2019. janur 3.)
Forrs: Hrmas-kt (Visegrdi-hegysg)
Forrs (2019. janur 3.)
Forrs: Vlys-kt (Visegrdi-hegysg)
Forrs (2019. janur 3.)
Forrs: Bodza-forrs (Visegrdi-hegysg)
Blyaszed tra (2018. december 16.)
Blyaszeds a Rockenbauer teljestmnytrk jszakai szakaszn.

Kreuzjoch

Magashegyi tra
Honlapra kerlt:2016. szeptember 7. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2016. augusztus 6.
Induls: 07:45 Gerlos
rkezs: 15:15 Gerlos
Rsztvevk: feherb, juhi, krichard, szabola
Traparamterek
A tra hossza 21 km
Szintklnbsg 1300 m
tvonal Gerlos -> Kreuzjoch -> Isskogel -> Gerlos
Helyszn Osztrk Alpok
Legmagasabb tengerszint feletti magassg Kreuzjoch - 2550 m
Idjrs
Borult, a tra els felben kis s kzepes intenzits esvel. Amikor elllt az es, feljebb ment a felhalap, s javult a lts. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Jenbach llomson
A msodik nap egsz nap esett, amit arra hasznltunk fel, hogy utaztunk egyet a Zlliertalerbahn-nal Jenbachba meg vissza. Ha kicsit szemflesebbek vagyunk, mg gzssel is mehettnk volna, de nem voltunk. gy maradt a dzelvontats, s egy kis vonatfotzs Jenbach-ban.

telgazs
A harmadik napra sem llt el az es, de ersen olyan tendencia mutatkozott, hogy ez nem lesz gy egsz nap. A Ziller patak is jcskn apadt, s az es sem esett olyan intenzitssal, mint elz nap. Tulajdonkppen semmi kedvnk nem volt nekiindulni, Atisnak a vgn sem volt. Leparkoltunk Gerlosban, ami amgy sparadicsom, beltztnk vegyvdelmi ruhba, s elindultunk felfel. Rgtn meredek emelkedvel kezdtnk, s szpen belemelegedtnk az escuccba. Pr kanyar utn bell is tiszta vz volt a kabtom, de bell az izzadtsg miatt. Amikor csak lehetett, kigomboltam, de csak mdjval, nehogy megzzon a fnykpez meg a trkp. Megszta mind a kett, csak a tartjuk lett vizes. tkzben lehetett mlnzni s fonyzni, de utbbival vigyzni kellett, mert a tehenek rajtuk keresztl mennek fel a hegyre. s nem finom a tehnz fonya.

Ezen jttnk fel
Felrtnk egy szles tra, ami nem volt leburkolva, de autk is kzlekedtek rajta. Szembejtt pldul egy tejszllt teheraut. Emiatt nem is volt meredek, gyorsan haladtunk rajta, mgis emelkedtnk. Egy pataktkels lett nehezebb, mert meg volt radva, s oda kellett figyelni, hol milyen kveken ugrlunk t rajta. Nekem ez nem sikerlt tkletesen, belefordult egy pillanatra a lbam a vzbe, s a cipmbe is belefolyt a vz.

A felh szle
Nem a gerincen mentnk fel, hanem megkerltk a hegyet, s kelet fell rtk el a cscsot, ezrt a rvidebb volt a trkpen pttyztt szakasz. Kzben az es is egyre hosszabb idre llt el, cserbe belementnk a felhbe, s szart se lttunk. A cscs alatt 300 m-re trtnk le az trl, itt voltak a sliftek fels llomsai. innen mr gyalogsvnyen mentnk tovbb. Megjelentek az els hfoltok, alig 2300 m-ren, teht az elz napi csapadk egy rsze itt h volt. A cl eltt nem sokkal volt egy rafks elgaz, ezrt itt megvrtam a tbbieket. Az itt lv apr hfoltok a 30 m-rel feljebb lv cscson mr sszefgg hleplet alkottak.

Csendlet a cscson
Cscsfot
A cscson volt egy kereszt s egy pad. Kilts semmi. De legalbb mr nem esett. Sapkt azrt kellett feltenni, de a kesztyre mg nem volt szksg. tkzben mdostottunk a terven, nem a gerincen mentnk le, ahogy elsre kigondoltuk, hanem visszafordulva, de a sliftek fel, az Isskogelt tba ejtve mentnk le Gerlos-ba.

Az Isskogel-en
Visszamentnk a liftekig, kb. 20 m-t kaptattunk az Isskogelig, s ott mr embereket is lttunk. k a lanovkval jttek fel, onnan tnyleg csak egy laza sta ez a kt hegy. Kzben feljebb kerlt a felhalap, tovbbra is borult volt, de alattunk le lehetett ltni a vlgybe, st, tvolabb a Gerlos hg alatt lv vztrozt is lttuk. Innen mr csak javult az id. A nap ugyan nem sttt ki, de a lts egyre jobb lett.

Tk gz a krnyk
Ezzel prhuzamosan egyre tbb emberrel tallkoztunk. Kivtelesen mi mentnk le, s k jttek felfel. A legvgn mg egy meredek lejt llta utunkat, a lejt aljn mr a falu kezddtt. Mg szerencse, hogy nem errefel indultunk el felfel, mert ksz hall lett volna feljnni rajta.


Tovbbi kpek
A lersba be nem frt fotk
rkezs a cscsra a kdben
rkezs a cscsra a kdben
Rhg
Rhg
A klnleges ratrak
A klnleges ratrak
Kicsit tisztul az id
Kicsit tisztul az id
Tk szops az idjrs
Tk szops az idjrs
Az t eleje a fenyvesben
Az t eleje a fenyvesben