Trink kzl
Tli Tihany 20 (2011-02-05)
Tli Tihany 20 teljestmnytra
Mostanban
Budai Kk (2020. mrcius 16.)
Tli(es) tra zzmarval, kevs hval a Budai-hegysgben tbb-kevsb a kk tra tvonaln
Pilisi Vndorls (2020. mrcius 16.)
2019 oktber 23. szerdra esett, egynapos nnep, radsul j id is volt. gyhogy irny a Pilis Vndorls
Lengyel-Ttra kirnduls (2020. mrcius 8.)
Nvemberi tra a Lengyel-Ttrban mr tlies viszonyok kztt
Forrastra a Vrtesben Hossztv (2020. mrcius 8.)
Decemberi rvid forrstra a Vrtesben, ahol a hossztv is csak 23 km-es volt.
Kanizsas 20 (2020. mrcius 8.)
Kanizsa 20 teljestmnytra. Ezen a tvon s tvonalon elszr.
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-25 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-26 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-27 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Sfr-kt (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Erzsbet-forrs (Dli-Bkk)

OKT Bodajk-Khnys

Hossztv tra
Honlapra kerlt:2017. mrcius 17. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2016. jlius 30.
Induls: 10:15 - Bodajk
rkezs: 18:45 - Khnys
Rsztvevk: feherb, krichard, Zsfi
Traparamterek
A tra hossza 35 km
Szintklnbsg 700 m
tvonal Bodajk -> CSkak -> Gnt -> Mindzsnetpuszta -> Khnyspuszta
Helyszn Vrtes
Ktszer trltem ki ennek a trnak a larst vletlenl, gyhogy megrom harmadszorra is. Fl v ksssel. A tra 2006 nyarn volt, most pedig mr a tlnek is vge.

A tiroli hegymszs tra eltt mentnk el kktrzni, amolyan bemelegtsnek vagy rhangoldsnak. Ezzel be is fejeztem a vrtesi kktrt. Khnyson hagytuk a kocsit, s elbuszoztunk Bodajkra fehrvri tszllssal.

Esbell Gnt eltt
A buszozs miatt ksn indultunk, mr meleg volt, s az els kilomterek a napon, aszfaltos ton trtntek meg. Erre persze fel voltunk kszlve, krichardnak is mondtam elre, hogy ez lesz, ne engem okoljon a helysznen, ha szar a tra. Zsfi ment ell, diktlta a tempt, ami kb. 5,6-os volt. J hamar meg is rkeztnk Cskakre, de mr csurgott rlunk a vz. A vr alatti parkolban volt egy kk kt, azt megrohatunk, s kiituk, krichard le is burtotta a kvzikopasz fejt vzzel. Innen indult igazbl az rdekes rsz, bementnk az erdbe, s felmentnk a Vrtesbe.

A lombok kztt kellemesebb id volt, mg akkor is, ha felfel mentnk. A Vrtes ezen rsze gy nz ki, mint egy fennsk. Jobbra-balra kanyarogtunk Gnt fel, sokig szinte unalmas volt a tj. A falu eltt pr kilomterrel mutatott meg magbl a Vrtes egy kicsikt, amikor egy szp gerincen haladt vgig az t. Az OKt tvonala kimegy az erdbl Gntra, hogy aztn jra visszatrjen csak pr kilomterrel odbb. De kzben j nagy kerlt tesz.

Gntra visszatekintve
Gnton beltnk klzni, a falu eltt sokat jttnk jra a melegben. rzsre sokat maradtunk bent, pedig biztos vagyok benne, hogy nem kellett sok id felhrpinteni azt a 2 dl klt. Kicsit nehezen indultam jra. Szerencstlen krichard mg nehezebben, mert elkezdett fjni a sarka. Rgta fj neki futs utn, s kirndulsok alkalmval is eljtt, kb. 20 km utn. Most is ez trtnt, pedig mg j 15 htra volt.

Erdrszlet I
Errszlet II,
Gntrl enyhe emelked vezetett vissza a hegyekbe, de nagyon nehezen rtnk be a zrt erdbe. Sokig szntfld mellett, majd ligetesben vezetett az t. Mindszentpusztn volt a kvetkez pecstelhely, ahova nem a jelzett ton jutottunk el. A vgn msik irnyba kanyarodva, ellenkez irnybl mentnk be egy lda vgett. Kirve az erdbl kicsit meglepett az gkp. Azt egy zivatatfelh llje foglalta el, de szerencsre messze volt tlnk maga a zivatar.

A clban
Gyors pecstels s mindenfle szeletek elfogyasztsa utn indultunk is tovbb. Fleg krichard sarka volt necces, gy egy httel az osztrk tra eltt. Meg azrt mr ks is volt. Khnyspusza eltt hromfel vlt a csapat. Krichard elment a clba egyenesen, mi Zsfival felmentnk Cski-vrhoz, aztn n mg a szemkzt lv barlanghoz is megint csak egy lda miatt. Aztn mr csak a clban lttuk egymst jra.