Trink kzl
Kungsleden Kvikkjokk - Abisko (2006-09-02)
180 km hossz gyalogtra Lappfldn a Kirlyok tjn
Mostanban
Forrs (2019. mrcius 14.)
Forrs: Fiatalt forrs (reg-Bakony)
Forrs (2019. mrcius 7.)
Forrs: Nvtelen-6.1.12-28 (Visegrdi-hegysg)
Forrs (2019. mrcius 6.)
Forrs: Vasvri Kis kt (Visegrdi-hegysg)
Forrs (2019. mrcius 6.)
Forrs: Kesers-forrs (Visegrdi-hegysg)
Forrs (2019. mrcius 6.)
Forrs: Nvtelen-6.1.12-27 (Visegrdi-hegysg)
Ben Nevis (2019. janur 13.)
Kirnduls Skciban I - Ben Nevis, az Egyeslt Kirlysg legmagasabb pontja
Forrs (2019. janur 3.)
Forrs: Hrmas-kt (Visegrdi-hegysg)
Forrs (2019. janur 3.)
Forrs: Vlys-kt (Visegrdi-hegysg)
Forrs (2019. janur 3.)
Forrs: Bodza-forrs (Visegrdi-hegysg)
Blyaszed tra (2018. december 16.)
Blyaszeds a Rockenbauer teljestmnytrk jszakai szakaszn.

Brzsny vndortra

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2017. mrcius 17. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2016. oktber 22.
Induls: 08:40 - Ipolytlgyes
rkezs: 16:20 - Ipolydamsd
Rsztvevk: feherb, szabola, Zsfi
Traparamterek
A tra hossza 29 km
Szintklnbsg 1150 m
tvonal Ipolytlgyes -> Gmbly-k -> Koppny-nyereg -> Nagy-Koppny -> Nagyirtspuszta -> S-hegy -> Mrianosztra -> Nagy-Galla -> Ipolydamsd
Szintid 10 ora
Helyszn Brzsny
Idjrs
Tbbnyire napos, de reggel, dleltt mg ersen felhs idszakok is voltak. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
A tra neve nem azrt vndotra, mert tbb napon keresztl vndorolni kell nagy htizskkal s storral, hanem mert vrl vre ms tvonalon kell vgigmenni. Most a Brzsny dlnyugati rszt jrtuk be. Mr 18. alkalommal rendeztk meg, de neknk ez volt csak az els alkalom ezen a trn.

Reggeli tjkp felfel menet
Erd
Szabola mr rgen trzott, s szoks szerint kedve sem volt reggel elindulni. Ez az llapot mindig addig tart nla, amg be nem neveznk. Most egy kicsit tovbb tartott, elbb felrtnk a tra els, egyben leghosszabb emelkedjn. Utna mr beszlgetni is volt kedve. Ez egybknt a Gmbly-kre vezetett fel a rajtbl, azaz az Ipoly vlgybl. Kvzi felmentnk a hegysgbe. Itt volt az els ellenrzpont is, ahol elfogadtam a knlt hzi plinkt.

Gomba
Ezutn lementnk a Koppny-nyeregbe, majd fel a Nagy-Koppnyra, ahonnan most nem lttuk a mrianosztrai templomot a kd miatt. Oda mentnk le egybknt, de eltte tettnk egy kis kitrt Nagyirtsra, majd a Horvth ton mentnk a kisebb hegycscsokon t a falu irnyba. Itt pihentnk egy kicsit, de tnyleg csak rvid idre lltunk meg, amg beletettnk az arcunkba pr szendvicset.

Kilts a Gallra
A kvetkez ellenrzpont a Nagy-Galln volt, de ide is jkora kerlvel rtnk fel. A zld jelzst tfestettk, mr nem egyenesen a Galla fel megy ebbl az irnybl. Nekem a GPS-en meg termszetesen mg a rgi verzi volt meg. De mivel nem vagyunk csal gecik, nem rvidtettnk, hanem mentnk az itinerben kirt ton. A Nagy-Galln mg soha nem voltam. Messzirl elg durvnak tnik, s ebben nem is csaldtam. Felfel a tdmet kerestem, lefel meg a bokmat fltve mentem ftl fig. Felfel persze Zsfi rt fel elszr, de a lejtn viszont sokkal vatosabb volt. Ekkor mr a trde is fjt a lejtkn. Lent a Galla-tisztsrl is lehetett ltni a cscson lv trzkat.

Ipolydamsdig zld, majd a kk kereszten mentnk lefel. A vgn mg pr kilomteres aszfaltos szakasz is lett. A clban igazi meglepets vrt: gulysleves kenyrrel, ers paprikval.