Trink kzl
Zselici gyalogtra (2016-03-12)
Msodik zselici tralers az oldalon, de taln nem az utols...
Mostanban
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-25 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-26 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-27 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Sfr-kt (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Erzsbet-forrs (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Zsilibes-forrs (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Kalo-kt (Dli-Bkk)
Bkki Batyus Barangols 30 (2019. november 6.)
Teljestmnytra az szi Bkkben batyuval brangolva.
Forrstra a Brzsnyben Kzptv (2019. november 6.)
Forrslltogats a Brzsnyben, ezttal egy teljestmnytra keretein bell.
DDK Zselic (2019. november 5.)
Tavaszi bglymentes DDK a Zselicben 3 nap alatt.

Snezka

Magashegyi tra
Honlapra kerlt:2018. janur 23. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2017. szeptember 16.
Induls: 08:00 Pec pod Snezkou
rkezs: 14:00 Pec pod Snezkou
Rsztvevk: feherb, juhi, krichard, szabola
Traparamterek
A tra hossza 20 km
Szintklnbsg 810 m
tvonal Pec pod Snezkou -> Ruzohorky boudy -> Snezka ->Lucni bouda -> Pec pod Snezkou
Helyszn ris-hegysg
Legmagasabb tengerszint feletti magassg Snezka - 1602 m
Idjrs
Tlnyoman borult, dlutn esett az es. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Csehorszg legmagasabb pontja nem tl hatalmas, azonban ott is lehet szvni az idjrssal. Gondolom a neve sem vletlenl az, ami, s Lengyelorszg legersebb szelt is itt mrtk. Ez gy lehet, hogy a cseh-lengyel hatr a gerincen hzdik, s a meteorolgiai lloms, mr Lengyelorszgban van. Nyugat fell feljve a cscsra, sokig lengyel oldalon vezet az t. Rgen figyelni kellett, hogy hol vannak azok a rohadt hatrkvek, de most ez mr nem akkora gond. ris-hegysgnek hvjk a hegysget, az itteni neve Krkonos, vagy lengyell Karkonosze, ami csak lerva hangzik egyszerbben. De ha mr itt tartunk, a szllsunk Pec pod Senzkou faluban volt, amit hangosan kimondva tutira sszeakad a nyelvnk, pedig cseh viszonylatban rengeteg magnhangz van benne. De ennyi elg is a fldrajzi-nyelvszeti szarakodsbl.

Elttnk a cscs
Erdei t a fenyvesben
Pecbl megy lanovka is fel a cscsra. Ezt mi kihagytuk, hiszen nem tnt nagyon izmosnak az t fel a hegyre. Borult volt, de szerencsre nem esett, s a felhalap is magasan a cscs felett volt, ami azrt j, mert ltunk is valamit fentrl. Hatalmas fenyk kztt mentnk a kiptett, vagy legalbbis annak tn svnyen felfel. Amikor kirtnk az erdbl, egy kis rten talltuk magunkat, ahol htte is volt. Volt ott a csapolt kofoltl a helyi srig minden, de valahogy nem kvntuk a hideg pit. Alig volt pr fok, s felfel ki is izzadtunk. A htts rttl lazult az emelked, elmentnk a lanovka alatt, s immr trpefenyk kztt vitt az utunk, egyenesen a cscs fel. Itt mr lttuk, hova kell mennnk, a kis fenyk kirajzoltk a kanyargs utat is.

A cscson
A hegy nyugat fell
Dl fell rtnk fel a Snezka-ra, A lengyel meteorolgiai llomson kvl volt itt kpolna, a cseh oldalon ajndkbolt. Eddig alig lttunk embert, gyakorlatilag azon az tvonalon csak mi jttnk fel. A lanovkval se jhettek sokan, mert csak idnknt indtottk el. Gondolom akkor, amikor volt utas. A kzelben volt egy kajlda, mr lengyel oldalon. A turistat oda megy le, de szlesebb, kevsb meredek, kiptett ton is el lehet jutni oda, az kicsit nagyobb kanyarral megy le a hegyrl. Ezt hasznlhatjk az itt dolgozk. Itt kt lehetsgnk is lett a visszatrsre: egyenesen le a vlgybe, vagy egy nagyobb kerlvel egy fennskon t.

Kilts Csehorszg fel
Gomba
Utbbi mellett dntttnk. Alig mentnk valamit, s esnek mg nyoma sem volt, az a kis tbbletkilomter sem volt nagyon durva. Elhagytuk a hatrkveket, s mr cseh oldalon mentnk a kvetkez hz fel a fennskon. Ez annyira sk volt, hogy a vz is megllt rajta. A vizenys rten pallkat ptettek, hogy t lehessen kelni rajta szraz lbbal. A hz egybknt risi volt. Nemcsak egy szimpla srz volt, hanem szlloda is. Ez volt a Lucni bouda nev hz.

Ex-omszosok
Innen mr aszfaltton mentnk vgig, ami kicsit knyelmetlen volt a talpnak, de legalbb gyorsan haladtunk. Kis emelkedt meg kellett mg mszni, de kvzi vgig lejtett az t. Aki a hzban lakik, azt felhozzk terepjrval, ms elvileg nem jhet fel autval ide. Elkezdett esni, ami csak addig volt kellemetlen, amg be nem rtnk jra a fk kz. Nem volt olyan intenzits az es, hogy a fenyvesben rezni lehessen.