Trink kzl
OKT Bodajk-Khnys (2016-07-30)
OKT a Vrtes nyugati feln Bodajktl - Khnysig
Mostanban
Budai Kk (2020. mrcius 16.)
Tli(es) tra zzmarval, kevs hval a Budai-hegysgben tbb-kevsb a kk tra tvonaln
Pilisi Vndorls (2020. mrcius 16.)
2019 oktber 23. szerdra esett, egynapos nnep, radsul j id is volt. gyhogy irny a Pilis Vndorls
Lengyel-Ttra kirnduls (2020. mrcius 8.)
Nvemberi tra a Lengyel-Ttrban mr tlies viszonyok kztt
Forrastra a Vrtesben Hossztv (2020. mrcius 8.)
Decemberi rvid forrstra a Vrtesben, ahol a hossztv is csak 23 km-es volt.
Kanizsas 20 (2020. mrcius 8.)
Kanizsa 20 teljestmnytra. Ezen a tvon s tvonalon elszr.
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-25 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-26 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-27 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Sfr-kt (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Erzsbet-forrs (Dli-Bkk)

Srkny-vlgy 33

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2018. mrcius 31. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2018. mrcius 15.
Induls: 08:25 Nemesvmos
rkezs: 17:00 Nemesvmos
Rsztvevk: feherb, Zsfi
Traparamterek
A tra hossza 35 km
Szintklnbsg 730 m
tvonal Nemesvmos -> Som-hegy -> Srkny-vlgy -> Recsek-hegy -> Srkny-lik -> Koloska-sziklk -> Koloska-vlgy -> Pter-hegy -> Csopak -> Cskny-hegy -> Tdi-mez -> Kirly-kt -> Nosztori pihen -> Veszprmfajsz -> Fajszi templomrom -> Nemesvmos
Szintid 10 ora
Helyszn Dl-Bakony
Idjrs
Eleinte borult kisebb esvel, majd felszakadozott a felhzet, de ersen felhs maradt az g. A krnyken zpor, jgdara elfordult, de mi nem tallkoztunk vele. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Hogy mr' nem voltam n mg ezen a trn...?

Mert hogy tk j helyeken megy, szeretem ezt a Balaton-felvidki tjat. Br taln a Dli-Bakonyhoz kzelebb ll, mivel mszk van errefel. Meg ami ezekkel egytt jr: barlangok s likak.

A msodik tvra mentnk. A maraton sok lett volna, de a 33 km taln mg elmegy - gondoltam n. Aztn az itineren lttam, hogy ez igazbl 35 lesz. Azt csak menet kzben, kb. 10 km utn jttem r, hogy ez Zsfinak ez kvzi a leghosszabb trja lesz, radsul gy, hogy tlen csak rvidebbeket mentnk. Magamat meg azzal szivattam meg, hogy bakancsban jttem, ami mr knyelmetlen ezen a tvon.

Kilt a Recsek-hegyen
Reggel volt egy kis es. Nem sok, s igazbl arra az idre korltozdott, amg az autban voltunk (utaztunk), illetve a parkoltl eljutottunk a nevezsi helyre. De arra pont elg volt, hogy elzzon a talaj. gy a tra eleje elg sros-csszsra sikeredett. A Recsek-hegyi kilthoz felszenvedtk magunkat, utna mr valahogy nem volt annyi a sr. A Srkny-lik utn volt egy kis tancstalansg, de megtalltuk vgl a helyes utat, ami a Koloska-sziklkhoz vezetett. Alatta a vlgyben volt. Utbbi helyen kajztats is folyt.
J sok ellenrz pont volt, amit szeretek. Itt is 1 km-en bell kett, s a vgn is kvzi-kilomterenknt. Embertelen pontok is voltak, azaz mindenki magnak igazol. Valahol kd volt (hres trtnelmi srknynevek), azt kellett a menetlapra rni, mshol meg a kirakott blyegzvel kellett blyegezni. A pontokon, illetve menet kzben az elgazsokban nemcsak sima nyilak, hanem izlsesen elksztett srknyos tbaigazt tblcskk voltak elhelyezve. Az utols ponton sajnos eltnt a pecst s a tbla, mire odartnk.

Tihany a magasbl
Kajls utn kiss megemeltk a tempt, mert az eltelt tv s id arnya nem volt ppen a legjobb. Habr mg benne voltunk a szintidben, de azrt nem volt kedvem sttben clba rni. A tempbl a Pter-hegy meredek oldala zkkentett ki. Aztn lefel sem tudtunk olyan gyorsan haladni, mert utolrtnk egy osztrk csoportot, akik sokan voltak, s lassan mentek. Csopakon megint kicsit tancstalanok voltunk, mert le kellett trni a jelzett trl, s lemenni a pecstel/frisstpontig, majd vissza. Szalagozs nem volt. Legalbbis olyan, amit megszoktunk. Nemzetiszn szalaggal betekert oszlopok voltak, de valahogy nem volt egyrtelm, hogy azokat kell kvetni. Inkbb a trkp, s a szembejv trzk alapjn gondoltuk, hogy merre kell menni. A tempsabb stnak ksznhetnek, behoztuk a lemaradst.

Nem a vz zld, nyugi!
Frisstpont utn jra fel a hegyek kz a falu feletti kilthoz, majd jelzett s jelzetlen utakon tovbb a Kirly-kthoz. Ez mr a harmadik ilyen nev, amit megismertem. Itt a jelzetlen utakon a szoksos szalag volt, de gondolom ezt lakott terleten nem akartk alkalmazni, mert ott lobogott volna a villanyoszlopon. A Kirly-kttl nem egyenesen Veszprmfajsz fel mentnk, hanem volt egy kis kitr a Nosztori pihen fel. Ez annyit jelentett, hogy ismt dl fel fordultunk, s jra a Balaton fel mentnk.

Blya szll a szlben
Itt mr nagyon knyelmetlen volt a cip, le-lemaradtam Zsfitl. szintn fradt volt, a lba mindenhol fjt. Nekem ez nem volt annyira gond, de valahogy gy reztem, hogy hiba szeretnk, nem tudok gyorsabban menni. Az t is unalmasabb vlt. Ez egszen a fajszi klvriig tartott, de onnan mr ltszdott a cl is. Meg dl fel a Balaton s egy szivrvny is. Ezek szerint esik a krnyken. Mi megsztuk, a kezdeti felhs id utn szpen kisttt a nap, s nem kapott el semmilyen zpor. A clig csak a szomszd faluba kellett tmenni, de addig mg volt 3 ellenrz pont.