Trink kzl
A Gyermekvast nyomban - jszakai (2013-08-19)
jszakai tra a Gyermekvast nyomban
Mostanban
Budai Kk (2020. mrcius 16.)
Tli(es) tra zzmarval, kevs hval a Budai-hegysgben tbb-kevsb a kk tra tvonaln
Pilisi Vndorls (2020. mrcius 16.)
2019 oktber 23. szerdra esett, egynapos nnep, radsul j id is volt. gyhogy irny a Pilis Vndorls
Lengyel-Ttra kirnduls (2020. mrcius 8.)
Nvemberi tra a Lengyel-Ttrban mr tlies viszonyok kztt
Forrastra a Vrtesben Hossztv (2020. mrcius 8.)
Decemberi rvid forrstra a Vrtesben, ahol a hossztv is csak 23 km-es volt.
Kanizsas 20 (2020. mrcius 8.)
Kanizsa 20 teljestmnytra. Ezen a tvon s tvonalon elszr.
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-25 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-26 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-27 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Sfr-kt (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Erzsbet-forrs (Dli-Bkk)

Tolnai Hegyht 35

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2019. oktber 28. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2019. jnius 9.
Induls: Dzs 08:45
rkezs: Kurd 16:25
Rsztvevk: feherb, Vagny, Zsfi
Traparamterek
A tra hossza 32 km
Szintklnbsg 535 m
tvonal Dzs -> Szllspusztai-t -> Tildy-vadfld -> Kis vadszhz -> Kalapos-forrs -> Hertelendpuszta -> Els-vlgy -> Mucsi -> Annafrd -> Papdi kpolna -> Wosinsky Mr emlkm -> Kurd
Szintid 10 ora
Helyszn Tolnai-dombsg
Idjrs
Napos, kevs gomolyfelh, knikula. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Fa+vadszles komb
A Tolnai-hegyht mint tjegysg ott van, ahol a Kapos szaknak kanyarodik, hogy aztn belefolyjon a Siba. Keletrl pedig maga a Si hatrolja. Soha a bds letbe nem trztam ott, de szerintem senki sem az Els Magyar Dendecse Trsasgbl. Most vgre ennek is vge, mert Zsfival s Vgnnyal elmentnk, mghozz a 35 km-es tvra, ami Zsfinak mr majdnem rekordbellts, gyhogy nem lehetett flvllrl venni. Az idjrs remek volt, st tl remek. A nyr naptrilag pphogy, a gyakorlatban mr hnapokkal korbban elkezddtt, ahogy ez mostanban lenni szokott.

Szllspuszta, t
Tolnai tjkp
Kurdrl vonatozunk t Dzsra, teht a clban hagytuk a kocsit. Gyors nevezs utn egy vadij jelzsen mentnk fel Szllspusztra, ami mg az itinerben sem szerepelt. Aztn erdben-erdszlen kanyarogva mentnk a Kalapos-forrs irnyba, ahol elg nehz volt megtallni magt a forrst. A nyr s a meleg inkbb Vgnynak kellemetlen, mivel fekete. Nemrg volt lenyrva, gy egy fokkal jobb volt a helyzet. A forrst kvet meleg szakasz annyira nem viselte meg, mert mg elg kora volt. Sokat gyalogoltunk aszfaltton, majd szntfld mellett, radsul dombhtra fel, ahol patak sem volt. Mucsi faluban aztn megfrdtt egy patakban vgre, de gy kellett szlni neki, hogy menjen mr bele. A horgsztba bement volna, de azt meg a horgszok nem szoktk szeretni, gyhogy visszatartottuk.

Anna-forrs
Annafrd
Amikor jra bemelegedett volna, megint jtt neki vz. Elszr Annafrdn ment bele a patakba, ami a tba mlik, majd a kzeli forrs medencjbe. De elszr megijedt a srkny alak szobortl, aminek a szjbl jtt ki a vz. A kvetkez ellenrz pont a Papdi-kpolnnl volt, ahol vizet is adtak. Kellett mr nagyon. Fleg, hogy erdei aszfaltozott t jtt emelkedvel. De szerencsre ez mr a vge volt, a Wosinszky-emlkoszlopnl pihentnk egy kicsit, Vgny a pontrktl kapott papriks krumplit is.

Kurd, templomtorony
Vaddisznk (kerts mgtt)
Az erdbl kirve jtt az jabb meleg rsz, vgig Kurd falun. Zsfi mr teljesen ksz volt. Ltszik, hogy ez a tv nla mr hatreset, plusz a melegtl is ki volt fingva. Szegny kiskutya a Kaposba akart volna mg bemenni, de nem volt valami bizalomgerjeszt a foly, s inkbb nem engedtk bele. A clban aztn mindannyian kihevertk a hsokkot a hs teremben.