Trink kzl
Nagy-Milic (2009-08-08)
2009.08.13 Rvid kirnduls a Zemplnben
Mostanban
Tli Margita 40 (2020. november 23.)
Februri tra a Gdlli-dombsgban, amikor mg arra kszltem, hogy idn lenyomok egy 50-est.
Tli Margita 40 (2020. november 23.)
Februri tra a Gdlli-dombsgban, amikor mg arra kszltem, hogy idn lenyomok egy 50-est.
OKT Zalasznt-Smeg (2020. november 23.)
Utols t a 2. OKT-n
OKT Hollhza-Makkoshotyka (2020. november 23.)
Amit soha nem lehet megunni: kktra a Zmeplnben
Forrstra a Karancs-Medvesben Kzptv (2020. november 23.)
Forrstra, ezttal a Karancs-Medvesen
Hatos Tlgy 20 (2020. oktber 31.)
Oktberi teljestmnytra a Sokorban
Kktra, Csereht (2020. oktber 23.)
Nyri kktra a Cserehtban, I. rsz: Encs-Boldogkvralja
Kktra, Csereht2 (2020. oktber 23.)
Nyri kktra a Cserehtban, II. rsz: Rakacaszend-Bdvaszilas
OKT, Abajszolnok-Rakacaszend (2020. oktber 23.)
Nyri kktra a Cserehtban, III. rsz: Abajszolnok-Rakacaszend
OKT, Abajszolnok-Encs (2020. oktber 23.)
Nyri kktra a Cserehtban, IV. rsz: Abajszolnok-Encs

Bkki Batyus Barangols 30

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2019. november 6. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2019. oktber 19.
Induls: Felstrkny 09:00
rkezs: Felstrkny 15:45
Rsztvevk: feherb, szabola, Vagny
Traparamterek
A tra hossza 29 km
Szintklnbsg 1116 m
tvonal Felstrkny -> Kbnya-orom -> Sfr-kt -> Vlgyf-hz -> dorvr -> Vlgyf-hz -> Bujdos-k -> Felstrkny
Szintid 8 ora
Helyszn Bkk
Idjrs
Kellemes, szi id sok napstssel. Kd s csapadk nem volt. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Szabola szlt, hogy t rdekeln ez a tra. Kzben lehetne forrst mrni, mg kitrket is lehetne tenni forrsokhoz. Mondtam neki, hogy engem is rdekel, a hatrid eltt 1 httel be is neveztnk. Gondoltam, hogy ha a hossz tvra akar menni, akkor azokbl a kitrkbl gysem lesz semmi. De azrt pr forrs belefrt.

Felstrknyi-t fellrl
A tra neve onnan jn, hogy a rajtban adnak elltmnyt (kajt, pit), s azt a trz viszi. s azrt elg gazdag volt ez az elltmny: alma, si, mzli szelet, csoki, meg ilyenek. Ha egy ellenrz ponton lettek volna ezek, biztos nem vettem volna ennyi mindent. Persze gy a rendez sprolt meg magnak kiteleplsre idt meg energit. A bkki s a barangols sz a tra nevben gondolom nem szorul magyarzatra.

Tvolban a Bkk-fennsk
Felstrkny kzepn volt a rajt, de szerencsre nem a falun kellett vgigmenni, hanem vele kb. prhuzamosan az erdben. Egszen a Kbnya-oromig, ami a Szikla-forrs felett van. Innen relatve hosszabb szakasz jtt, ahol nem volt emelked, gyorsan haladtunk, majd egy elg hossz, kellemetlen emelked kvetkezett. tkzben, de mr majdnem a tetn megnztk a Sfr-kutat. A hossz emelkedt hossz lejt kvette, de gy is gy reztem, hogy soha nem rnk el a Vlgyf-hzhoz, ahol ellenrz pont is volt.

Falevl-es
A pontok nem emberesek voltak, krdsekre kellett vlaszolni. Krlnztnk, bertuk a megoldst, kzben kajltunk is kicsit. Vgny tallt almt a fldn, azt rugdostatta velem, amg a sok rgstl szt nem esett az alma. Na, itt tnyleg tettnk egy kitrt, br minimlisat. A Szent Erzsbet-forrst mrte meg szabola, n meg ldt kerestem nem messze tle. A forrsnl megint ettem, mghozz tli fagyit, amit szintn a rendezk adtak, s szerencsre szabola nem szereti. Pedig kurva j. Leesett a tetejrl a csokibevonat egy rsze, s ht ami leesik, az a kuty...

Kilts dorvrtl
Kis emelked, s meg is rkeztnk dorvrhoz, ahonnan szp kilts nylt a Bkk dli rszre. Nztem is, hogy milyen faszn nz ki az a vlgy alattunk, akkor mg nem tudtam, hogy oda megynk majd le elg kellemetlen lejtn. s ht ha oda lementnk, akkor onnan rtelemszeren vissza is kell majd jnni. Mg fent viszont megmrtk a Zsilibes-forrst.

A kvetkez ellenrzpont jra a Vlgyf-hz, de nem azon a 1,5 km-es ton kell visszamenni oda, mint amin jttnk, hanem egy jkora kerlvel. Azt nem egszen rtem, hogy a kerlben mirt nem volt ellenrz pont. Egy krdst lehetett volna szerkeszteni mg oda.

Felfel a vlgyben
Rgi orszgt
Kezdtnk fradni, a felfele utat szpen, lassan gyrtk le. A np kezdett elmaradozni. Elgg a vgn indultunk, tulajdonkppen az utols pillanatban, de nem tudtuk, hogy vannak-e mg mgttnk. Az biztos, hogy a szintidben bven benne voltunk. A Vlgyf-hztl a Bujdos-k fel mentnk, tkzben a Kl-kthoz is lement szabola. vgny meg megfrdtt a patakban, nem mintha annyira meleg lett volna. A Bujdos-ktl kezddtt az utols emelked, itt mr igazbl visszafel szmoltuk mr a kilomtereket. Az itinerbl nem volt vilgos, hogy hol lesz az utols ellenrz pont, csak annyit rtak, hogy zld jelzs. Ezen jttnk mr egy j ideje. Aggdtam, nehogy kihagyjuk, de aztn meglett, rgtn a faluba rkezs eltt.

Bujdos-k
Kidlt jelzs
A faluban megint nem kellett vgiggyalogolni, a mellette fut bicikliton mentnk, ami rgen a kisvast nyomvonala volt. Vgny krt vizet, de hiba mondtam neki, hogy mr csak 900 m, s clba rnk, brja mr ki. Csak nem brta. Adtam neki, akkor meg kiidta a csapot. Fent a hegytetn durrogst hallottunk, attl megijedt, s olyankor nem eszik, nem iszik. Mostanra megnyugodott, aztn rjtt, hogy kurvra szomjas.

1 rval szintid eltt rtnk be. A 2 almn kvl mindent megettem-megittam, amit adtak, a sajt kajhoz hozz se kellett nylnom. Szabola vett mg a faluban a boltban egy nagy veg klt, amit hazig be is tolt.