Trink kzl
Triglav (2014-08-09)
Vgre, ez is megvan, ide se megyek tbbet.
Mostanban
Budai Kk (2020. mrcius 16.)
Tli(es) tra zzmarval, kevs hval a Budai-hegysgben tbb-kevsb a kk tra tvonaln
Pilisi Vndorls (2020. mrcius 16.)
2019 oktber 23. szerdra esett, egynapos nnep, radsul j id is volt. gyhogy irny a Pilis Vndorls
Lengyel-Ttra kirnduls (2020. mrcius 8.)
Nvemberi tra a Lengyel-Ttrban mr tlies viszonyok kztt
Forrastra a Vrtesben Hossztv (2020. mrcius 8.)
Decemberi rvid forrstra a Vrtesben, ahol a hossztv is csak 23 km-es volt.
Kanizsas 20 (2020. mrcius 8.)
Kanizsa 20 teljestmnytra. Ezen a tvon s tvonalon elszr.
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-25 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-26 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-27 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Sfr-kt (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Erzsbet-forrs (Dli-Bkk)

Forrstra a Brzsnyben Kzptv

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2019. november 6. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2019. oktber 12.
Induls: 08:30 - Zebegny
rkezs: 15:00 - Zebegny
Rsztvevk: feherb, Zsfi
Mskor is voltunk mr ezen a trn 2014 
Traparamterek
A tra hossza 25 km
Szintklnbsg 940 m
tvonal Zebegny -> Ks Tams kilt -> Ern-forrs -> Hegyes-tet -> Kirly-kt -> Mlns-forrs -> Mese-forrs -> Fehr-kt -> zike-forrs -> Zebegny
Szintid 7 ora
Helyszn Brzsny
Taln ez a harmadik brzsnyi forrstrm, de mr elg rgen vettem rszt ilyen rendezvnyen. Most Zsfi s Vgny ksrtek el.

Ern-forrs
Bedlt fk a vlgyben
A zebegnyi rajtl az Ern-forrs fel indultunk, ott volt az els pont. Mghozz szinte egyenesen az erdn t tba ejtve a kiltt a falu felett. Gyors forrsmrs utn folytattuk is utunkat a Hegyes-tet fel. Jelzetlen ton, egy vlgyben haladtunk felfel, s ht elgg megizzadtunk az emelkedvel. Sok helyen a fk is bedltek a vlgybe. Ezek olyan szerencstlenl trtntek, hogy knnyedn tlptem ket, de Zsfinak bukdcsolni vagy kerlni kellett. Msik esetben nekem kellett nagyot hajolnom, Zsfi bjt t alattuk knnyedn. A kutynak egyszer volt, legtbbszr tfrt alattuk, sokszor azt se tudtam merre van, gy lemaradtunk.

Viadukt Zebegnyben
A Szent Mihly-hegy nyergnl lyukadtunk ki. Itt mr nagyon rlt Vgny, hogy vgre viszontlt minket. Hiba laposodott el az emelked a vgn, nagyon kifrasztott minket a mszs. De legalbb a tra szintklnbsgnek a fele megvolt, s mg csak 7 km-t jttnk. A nyeregbl a Hegyes-tet mr szinte csak levezetsnek szmtott ezek utn.

Kirly-kt
Mlns-forrs
A kvetkez forrs a Kirly-kt volt, ami a nagymarosi oldalban van. Le kellett teht menni egszen a vast szintjre. De eltte mg azrt stltunk egy kicsit, s nehz lejtbl sem volt hiny. A kezdeti j sok szint miatt rossz volt az tlagsebessgnk, de ezt szpen lassan azrt javtottuk. A Kirly-kt utn egy gyors bfpont, majd a Mlns-forrs kvetkezett, amit mr ihatknt jelltek meg az itineren. Ittunk is, illetve feltltttk a palackokat. s persze mrtem is.

Mese-forrs
Kutya szempontjbl kellemetlen szakasz kvetkezett. A Kspallagra vezet mton kellett gyalogolni felfel egy keveset. Volt forgalom, kerkpros rajtl kezdve motorosokon t minden jtt. Meg kellett fogni a kutyt, s folyton figyelni, hogy mi bukkan el a kanyarban, hogy idben le tudjunk menni a padkra. Az dlterlet vgn trtnk le errl az trl, s bementnk a Mese-forrshoz jelzetlen ton. Itt volt egy kis gz, pran visszafel jttek, pedig az itiner szerint tovbb kellett volna menni. Mondtk, hogy a szalagozs eltnt. s tnyleg, a pont utn be kellett volna fordulni balra egy vlgybe, de szalagok nem voltak. A GPS szerint eltjkozdtunk, megtalltuk az svnyt felfel, ksbb mr egy-kt szalag is volt. Csak pont a kritikus helyen, az elgazsban hinyoztak. A Mese-forrsnl a pontr mondta, hogy reggel mg megvoltak.

Akik visszafordultak, alternatv tvonalon mentek fel, gondolom a mton. Pedig ez a rsz igazn szp volt, a Brzsnyben nem annyira gyakoriak az ilyen szikls, szakadkos vzmossok.

Fehr-kt
Rt Trkmez eltt
A tetn a hossztvon indulk elmentek jobbra, tettek egy mg nagyobb krt. Mi visszafordultunk irnyba, innen mr vgig a cl fel tartottunk. A Fehr-kti forrscsoportnl sszefutottunk egy nagyobb gyerekcsoporttal, figyelni kellett, hogy a kutya megtall-e minket, s nehogy egyszerre tbben tmadjk le, hogy meg akarjk simogatni. A trkmezi hznl is sokan voltak, az llatkert s a kalandpark vonzza a npet. Vgnyt is vonzotta az llatkert, szerencsre mr hamarabb megfogtam, de akkor is folyton arra akart menni.

Zsfi elgg ki volt fradva, mr nemcsak az emelkedkn botozott. A trde fjt fleg a lejtkn. Nekem a talpam fjt, ami a rossz cipbett miatt volt. Az eredeti tnkre ment, s amit vettem bele, nem igazn vlt be.

A turistahztl egy kis kitrt kellett tenni az zike-forrsig, majd egyenesen bemenni Zebegnybe, amirl nem is tudtam, hogy elg sokig folytatdik a hegyek kztt.