Mostanban
Budai Kk (2020. mrcius 16.)
Tli(es) tra zzmarval, kevs hval a Budai-hegysgben tbb-kevsb a kk tra tvonaln
Pilisi Vndorls (2020. mrcius 16.)
2019 oktber 23. szerdra esett, egynapos nnep, radsul j id is volt. gyhogy irny a Pilis Vndorls
Lengyel-Ttra kirnduls (2020. mrcius 8.)
Nvemberi tra a Lengyel-Ttrban mr tlies viszonyok kztt
Forrastra a Vrtesben Hossztv (2020. mrcius 8.)
Decemberi rvid forrstra a Vrtesben, ahol a hossztv is csak 23 km-es volt.
Kanizsas 20 (2020. mrcius 8.)
Kanizsa 20 teljestmnytra. Ezen a tvon s tvonalon elszr.
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-25 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-26 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-27 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Sfr-kt (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Erzsbet-forrs (Dli-Bkk)

Forrastra a Vrtesben Hossztv

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2020. mrcius 8. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2019. december 15.
Induls: Szrliget - 08:50
rkezs: Szrliget - 14:10
Rsztvevk: feherb, szabola
Mskor is voltunk mr ezen a trn 2013 
Traparamterek
A tra hossza 23 km
Szintklnbsg 600 m
tvonal Szrliget -> Krtvlyesi-kilt -> Bla-forrs -> Hideg-kt -> Szarvas-kt -> Szp Ilonka-kt -> Szp Ilonka-forrs -> Nagy Cskny -> Szrliget
Szintid 7 ora
Helyszn Vrtes
Legmagasabb tengerszint feletti magassg Nagy-Cskny - 487 m
Idjrs
Kzepesen s ersen felhs, csapadk nlkl.
Szabolval s a kiskutyval mentnk el a Vrtesbe megszerezni az jabb fa alak jelvnyt. Fel voltunk vrtezve forrsmr cuccokkal s szabola szemeteszskokat is hozott, hogy sszeszedje az erdben tallhat szemt 0,01 %-t.

Kilts a kiltbl
Szrligeten a rajt utn bele kellett lpni valami barna ferttlentbe, nehogy becipeljk a sertspestist a terletre, s a Vrtes fel kanyarodtunk. Az OKT rgi nyomvonaln mentnk a Birka csrdt rintve, majd felmsztunk a Krtvlyesi kilthoz. Ez volt taln a tra legnehezebb rsze, mert a srban nehz volt felfel menni. A kiltba Vgnnyal mentnk fel ketten, szabola lent maradt. De Vgny is mindig csak az els emeletig jut, akkor rjn, hogy tlt a deszkk kztt, s fl. Lefel szabola elvette a szemetest, s elkezdte gyjtgetni a manyagokat. A traktorgumit ott hagyta, nem tudom mirt.

Bla-forrs
Kilts a Grcik Brcrl
Els forrs a Bla-forrs volt, amit az elz tra ta jra foglaltak. Termszetesen nem ivvz. Ezutn a Krtvlyespuszta hatrban lv Hideg-kthoz mentnk, de itt csak egy hz volt, szges kertsdarabokkal krbevve. A rendezk gondoltak arra is, hogy ne csak forrsokat keressnk fel, hanem azrt olyan helyek is legyenek benne az tvonalban, amik n. prmium helysznek. Ilyen volt pl. a Grcik Brce, ahonnan remek kilts nylt tbbek kztt az oroszlnyi ermre. De a tra vgn a Vrtes legmagasabb pontjt is rintettk, ami kvzi egy fennskon van.

Szarvas-kt
A Szarvas-kt volt a kvetkez az OKT mentn, ahol kajztat pont is volt. Ennek megfelelen a kutya rt oda elsnek, de neki annyival volt knnyebb, hogy nem kellett forrst fnykpeznie. Pihentnk is kicsit, szabola pedig leadta a pontrnek az els adag szemetet. Ezt kveten volt olyan, hogy Szp Ilonka-kt s Szp Ilonka-forrs. Azt hittem, hogy elrs, de nem. Ez kt klnbz objektum.

Tbb forrs mr nem volt. Jelzetlen ton felmsztunk a Nagy-Csknyra, majd a msik oldaln le a clig. Egyszer eltvedtnk, s mivel a trkpen is ssze-vissza men utak voltak, visszamentnk oda, ahol a legutols jelet, azaz szalagot talltuk. Pont arra jttek volna trzk, amerrl mi jttnk vissza, de mondtuk nekik, hogy arra nincs szalag. Ellenben megtalltuk a helyes utat lefel a fennskrl. A clba az tfestett, j OKT-n mentnk vissza. J nagy kurflit tettek bele, amikor tfestett, de igazbl nem tudom, hogy mirt kellett ez.