Mostanban
Kktra, Csereht (2020. oktber 23.)
Nyri kktra a Cserehtban, I. rsz: Encs-Boldogkvralja
Kktra, Csereht2 (2020. oktber 23.)
Nyri kktra a Cserehtban, II. rsz: Rakacaszend-Bdvaszilas
OKT, Abajszolnok-Rakacaszend (2020. oktber 23.)
Nyri kktra a Cserehtban, III. rsz: Abajszolnok-Rakacaszend
OKT, Abajszolnok-Encs (2020. oktber 23.)
Nyri kktra a Cserehtban, IV. rsz: Abajszolnok-Encs
AK, Szatymaz-Zknyszk (2020. oktber 23.)
Kkezs az Alfldn, ezttal Csongrd nyugati feln
OKT Hollk-Smsonhza (2020. oktber 15.)
Hollk-Nagybrkny: Ezzel be is lett fejezve a kktra cserhti szakasza.
Lbatlan 15D (2020. oktber 15.)
Tavasz ta az els teljestmnytra a Gerecsben
Bakancsok a Duna irnyba 20 (2020. oktber 15.)
Nem knny, de legalbb szp tra a Brzsny dli rszn, pedig mg nagyon messze voltunk a 800 m-es magassgtl.
Bauxitkutat 20 (2020. oktber 15.)
Az idei egyetlen alkalom, amikor a Balatonon voltam, de akkor is csak kirndultunk egyet a kutyussal.
Keselys-Baja (2020. oktber 15.)
Az AK a Gemenc dli rszn. A 2011-es tra folytatsa.

Bauxitkutat 20

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2020. oktber 15. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2020. augusztus 22.
Induls: Balatonalmdi - 07:00
rkezs: Balatonalmdi - 11:45
Rsztvevk: feherb, Vagny
Traparamterek
A tra hossza 20 km
Szintklnbsg 680 m
tvonal Balatonalmdi -> Csere-hegy -> Somly-hegy -> Lovas - Malom-vlgy -> Felsrs -> Pityorka-dl -> Fels-hegy -> vri messzelt -> Balatonalmdi
Szintid 5 ora
Helyszn Balaton-felvidk
Idjrs
Derlt, knikula.
Gondolkodtam, hogy elmenjek-e erre a trra, mert elg messze volt, meleg is volt, s utna jszakra kellett menni dolgozni. De mivel nem volt ms, elmentem. Szerencsre Almdiban ingyenes a parkols, s mivel 7 eltt odartem, hely is volt bven.

Kilt, Csere-hegy
Beneveztem, s kicsivel 7 utn mr indultunk is. A vrosbl kivezet utckon kellett figyelni az autkra, aztn bementnk az erdbe, ami mr a Csere-hegyi kilthoz vezetett. Keveset reggeliztem, s tl gyorsan akartam felmenni a hegyre, aminek meg is lett az eredmnye. Fent kajltam, ittam is kicsit. Ami meglepett, hogy a kutya is megitta a viznek tbb, mint a felt. Basszus, s alig mlt 8 ra... Felmentem a kiltba, majd elkezdtk keresni a pontrt a tbbi trzval. Pont akkor rt oda, mr azon voltunk, hogy nyomunk a Balaton-felvidki kk blyegzbl.

vri messzelt
A Csere-hegy tloldaln Alsrs kvetkezett, majd fel kellett menni a Somly-hegyre, ahol szintn kilt volt. Itt mr a teljestmnytrzkon kvl msok is voltak, ksz tumultus volt a kiltnl. Innen Lovas fel mentnk tovbb, majd a Malom-vlgyn t Felsrsre. Ez nagyon j hely volt a kiskutynak, rohanglt fel-le a patakban, n pedig Felsrsn ittam az ott tallt forrsbl. Szerencsre a kutya megfogyatkozott vize nem fogyott tovbb, itt is tudott inni, s ami fontosabb, le is tudta hteni magt.

Balcsinzs 1
Balcsinzs 2
A Felshegyi mrtorony volt a kvetkez pecstelhely, amit jelzetlen ton rtnk el. Az t sz szerint jelzetlen volt, szalagozs sem volt, csak az itinerben lv lers. Nekem knny dolgom volt, mert a GPS-en lv trkppel sszehasonltottam az itiner trkpt, s gy talltam ki, merre kell menni, de sokan panaszkodtak, hogy nem egyrtelm a dolog.

vri messzeltbl
Lassan visszartnk Almdi kzelbe, mr a legfels utcin bolyongtunk, utols pontknt az vri messzeltt rintettk. Itt is volt, akik eltvedt, sietett, aztn emiatt jra rossz fel kanyarodott az egyik utcn. Neknk is kapkodni kellet magunkat, a sok kiltzs meg ldzs elvett egy csom idt. De azrt 20 perccel a szintid eltt azrt bertnk. Ami majdnem nem volt elg, mert sokat kellett sorban llni a clban.

Maga a tra a Balaton-felvidk miatt prmium helyszn. Ami nem tetszett az a szalagozs hinya s a clban a hossz vrakozs volt, annak ellenre, hogy csak 3-an voltak elttem. A hsg miatt a leghosszabb tv elmaradt.