Trink kzl
Bkki kirnduls (2008-11-08)
2008.11.13 Aprcska forrskirnduls a Bkkben.A lers
Mostanban
Kktra, Csereht (2020. oktber 23.)
Nyri kktra a Cserehtban, I. rsz: Encs-Boldogkvralja
Kktra, Csereht2 (2020. oktber 23.)
Nyri kktra a Cserehtban, II. rsz: Rakacaszend-Bdvaszilas
OKT, Abajszolnok-Rakacaszend (2020. oktber 23.)
Nyri kktra a Cserehtban, III. rsz: Abajszolnok-Rakacaszend
OKT, Abajszolnok-Encs (2020. oktber 23.)
Nyri kktra a Cserehtban, IV. rsz: Abajszolnok-Encs
AK, Szatymaz-Zknyszk (2020. oktber 23.)
Kkezs az Alfldn, ezttal Csongrd nyugati feln
OKT Hollk-Smsonhza (2020. oktber 15.)
Hollk-Nagybrkny: Ezzel be is lett fejezve a kktra cserhti szakasza.
Lbatlan 15D (2020. oktber 15.)
Tavasz ta az els teljestmnytra a Gerecsben
Bakancsok a Duna irnyba 20 (2020. oktber 15.)
Nem knny, de legalbb szp tra a Brzsny dli rszn, pedig mg nagyon messze voltunk a 800 m-es magassgtl.
Bauxitkutat 20 (2020. oktber 15.)
Az idei egyetlen alkalom, amikor a Balatonon voltam, de akkor is csak kirndultunk egyet a kutyussal.
Keselys-Baja (2020. oktber 15.)
Az AK a Gemenc dli rszn. A 2011-es tra folytatsa.

Keselys-Baja

Hossztv tra
Honlapra kerlt:2020. oktber 15. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2020. szeptember 20.
Induls: Keselys - 10:00
rkezs: Baja - 15:35
Rsztvevk: feherb
Traparamterek
A tra hossza 28 km
Szintklnbsg 50 m
tvonal Keselys -> Lankci gtrhz -> Prbly -> Baja, Dunai tkels
Helyszn Gemenc
Idjrs
Napos, ftyolfelhs.
Most, hogy juhi befejezte az Alfldi Kket, n is nekilttam a folytatsnak. 2011-ben kezdtem el Szekszrdtl, s Keselysig jutottam. Azta sem folytattam. Illetve egyszer majdnem, de rvz volt a Dunn ppen, gyhogy kihagytam. Most Keselystl indultam, s az azta eltelt id alatt meghosszabbtott tvonalon mentem Bajig.

t a gton
Az els 12 km agyzsibbaszt, aszfaltos ton gyalogls volt a gton. Pr aut jtt-ment a tltsen, illetve egy trz jtt szembe. tkzben fotzgattam ezt-azt, vaddisznt, ldarazsat, gtat. Elg gyorsan haladtam, enni-inni is csak az els pecstelhelyen, a lankci gtrhznl lltam meg, de azt is csak kutyafuttban. Rgtn megittam a 1,5 l-es palack felt. Dl volt mr, mr tztt a nap, de messze nem volt az a durva knikula, mintha nyr kzepe lenne.

Kisvast
Kisvrtatva elhagyta az t a gtat, bementem az erdbe, s szles fldton mentem. Elbb Lassi, majd Nyrilegel kisvasti llomsokat rintette az t, majd egy keskenyebb, de a krnyezetnl jval magasabb tltsen vitt kvzi-prhuzamosan a kisvast vonalval, ami szintn tltsen kanyargott. Itt mr jttek a sznyogok, de valahogy nem voltak annyira agresszvak. Amikor meglltam, akkor krberajongtak, de ahogy elindultam, csak pr cspett meg, rendszerint a vllamon, a htizsk felett. Mintha kifigyeltk volna, hogy ott nem ltom ket, s ha mr rzem, hogy viszket, akkor nekik mr mindegy. A rafks kis dgk azt is megreztk, hogy az ujjamra, tenyeremre nem fjtam a riasztbl. Errefel mr emberek is voltak, br a legtbbjk nem kktrzott, csak kijttek a vzpartra, ami itt a Duna holtgt jelentette.

Szraz holtg
Prblyn messze volt a pecst a falutl s az llomstl is. A fzetemben nem volt helye, benyomorgattam kt kocka kz. Itt lltam meg jra, ettem, s megittam a 1,5 l-es palack msodik felt is. Az tmeneti napsttte rsz utn visszament az t az erdbe, s egy keskenyebb, majd egy szlesebb holtg mentn vitt az t a hd fel. Ugyanakkor voltak olyan mederszakaszok, amik feljebb voltak, most szrazon maradtak, de teli voltak uszadkfval. Mr nagyon jlesett volna elrni a hidat, szerencsre a tblkon jl s rendszeresen volt jelezve, hogy milyen messze van. Bajhoz kzeledve megntt a npsrsg is: horgszok, bogrcsozk, frdk, biciklizk hada jtt-ment, s valahogy ezt a sznyogok is megreztk. Tbb a kaja, tbb volt bellk is.

A hd szaki oldaln vitt a jelzs, gy a msik oldalon a szembejv biciklisekkel kellett osztozni a kerkprsvon, s a pecstelshez egy jkora kunkort is kellett tenni. Amgy a hdon s a hdrl a pecstelhelyre vezet ton (kk pecst jelzs) bicikliton kellett haladni. Effektve az aszfaltra voltak felfestve a jelek. s ez lakott terletnek szmt, teht az tvonal kijellse a KRESZ szablyaival ellenkezik. De mindegy, tlltem (s amgy le is szartam).

A hd a pecstelhelyrl
Bajai tkels blyegzhelyen pihentem harmadjra, de itt le is ltem egy inog padra. Ki volt rva ugyan, hogy zemi terlet, belpni tilos, de ott volt mgtte 5 m-re a pecst. gyhogy ezt is leszartam. Megittam egy 7 dl-es palack vizet, s megettem a maradk sszes kajmat. Most mr csak a buszplyaudvarra kellett eljutni, hogy visszajussak Szekszrdra. Azt meg gugli intzte. Csak arra kellett figyelni, hogy most a keresztez utak nem erdei svnyek, hanem utck forgalommal.