Trink kzl
Rysy (2009-09-12)
2009-es Magas-ttrai tra els napja
Mostanban
Tli Margita 40 (2020. november 23.)
Februri tra a Gdlli-dombsgban, amikor mg arra kszltem, hogy idn lenyomok egy 50-est.
Tli Margita 40 (2020. november 23.)
Februri tra a Gdlli-dombsgban, amikor mg arra kszltem, hogy idn lenyomok egy 50-est.
OKT Zalasznt-Smeg (2020. november 23.)
Utols t a 2. OKT-n
OKT Hollhza-Makkoshotyka (2020. november 23.)
Amit soha nem lehet megunni: kktra a Zmeplnben
Forrstra a Karancs-Medvesben Kzptv (2020. november 23.)
Forrstra, ezttal a Karancs-Medvesen
Hatos Tlgy 20 (2020. oktber 31.)
Oktberi teljestmnytra a Sokorban
Kktra, Csereht (2020. oktber 23.)
Nyri kktra a Cserehtban, I. rsz: Encs-Boldogkvralja
Kktra, Csereht2 (2020. oktber 23.)
Nyri kktra a Cserehtban, II. rsz: Rakacaszend-Bdvaszilas
OKT, Abajszolnok-Rakacaszend (2020. oktber 23.)
Nyri kktra a Cserehtban, III. rsz: Abajszolnok-Rakacaszend
OKT, Abajszolnok-Encs (2020. oktber 23.)
Nyri kktra a Cserehtban, IV. rsz: Abajszolnok-Encs

Kktra, Csereht

Hossztv tra
Honlapra kerlt:2020. oktber 23. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2020. jlius 26.
Induls: Encs - 13:00
rkezs: Boldogkvralja - 16:05
Rsztvevk: feherb, Zsfi
Traparamterek
A tra hossza 14 km
Szintklnbsg 170 m
tvonal Encs -> Gibrt -> Herndcce -> Boldogkvralja
Helyszn Csereht
Legmagasabb tengerszint feletti magassg Boldogk vra - 230 m
Idjrs
Egyre izmosabb gomolyok, majd fut zporok. Egyszer drgtt is.
A vr htulrl
Valahogy ez a cserehti szakasz kimaradt eddig, ezt ezzel a ngynapos trval ptoltuk. Nem mondom, hogy nincsenek errefel szp rszek, de sszessgben nem ez a tjegysg lesz a kedvencem tovbbra sem a kktrbl. A Bdvaszilas-Boldogkvralja szakaszrl tartozik ide a maga 70 kilomtervel, ezt osztottuk fel ngy rszre, zmmel a busszal val elrhetsg s a tv alapjn.

Ktelez kp a vrbl
A vr oldalrl
Els nap rvid s knny szakaszt vlasztottunk. Reggel elmentnk Boldogkvraljra, megnztk a vrat, majd lestltunk a faluba a megllba. Vasrnap volt, rengetegen voltak a vrban, ami most a feljts miatt csak htvgn van nyitva, az embertmeg teht csak 2 napra oszlik el. s akkor mi mg olyan idszakban voltunk, amikor kevesen voltak.

Gibrt, kk kt
Csapadksvok
Encsre buszoztunk be az els s egyben utols busszal, ami bejn a faluba vasrnap. Ez dl krl van, egykor mr el is indultunk visszafel gyalog Forr-Encsrl. Vgig a vroson, majd a Gibrtig bicikliton. Itt tkeltnk a Herndon, majd vgre letrtnk az aszfalttrl, s a folyval prhuzamosan, de annl jval magasabban mentnk szak fel. Jobbra elre a Zempln hegyei, elttnk egy kis dombocskn Boldogk vra. szakra csapadksvok is voltak, de azok j irnyba mentek. Nem gy, ami htulrl, Encs fell rkezett. Gyorsan fel a kabtot, escuccot hztunk a tskra, gy rtnk be a nem messze lv Herndccre. A buszmegllba mr belltottak kt crossmotort, nehogy elzzanak a jszgok, a fa alatt a tbbi kktrzval osztoztunk.

Hd a Herndon
De ekkor mr elllt, viszont tovbbra is fekete volt az g. Tovbbmentnk, s alig hagytuk el a falut, jtt is a kvetkez. Szinte hallottuk, ahogy egyre kzelebb veri a zpor a mezt, majd reztk magunkon a cseppeket. Aztn gyorsan ennek is vge lett. Nem volt durva zuh, nem ztunk el, annyi kra lett, hogy sross vlt a talaj, s csszott.

Zemplni hegyek + a vr
Boldogkvralja vasti megllhelyre be akartam tesskelni Zsfit, hogy ne zzon. neki nem kell vgigjnnie, csak n pecstelek. De persze nem akart. Szz mterre egy buszmegllban viszont jra rkezdett, meg kellett llni egy fa alatt. Ez egy darabig mkdtt, aztn mr annyira esett, hogy foss ztunk volna ott is. Zsfi visszament az llomsra, n meg elindultam az esben a pr km-re lv kocsiig a mton. Mint kiderlt, az llomson se tudott behzdni sehova, ezrt elindult utnam.

De 15 perc mlva mr sttt a nap. Mghozz annyira, hogy a kabtot is le kellett vennem. A zpor vzfolysokat indtott el a lejtkn, rhordott kevs fldet is az tra, s egy helyen j nagy tcst is kerlgetni kellett. Meg figyelni, nehogy egy auts csak gy trongyoljon rajtuk mellettem.