Trink kzl
Mtrafred kirnduls (2016-10-02)
Kirnduls a Mtrban: Mtrafredrl fel a Kkesre egy kis kerlton
Mostanban
Budai Kk (2020. mrcius 16.)
Tli(es) tra zzmarval, kevs hval a Budai-hegysgben tbb-kevsb a kk tra tvonaln
Pilisi Vndorls (2020. mrcius 16.)
2019 oktber 23. szerdra esett, egynapos nnep, radsul j id is volt. gyhogy irny a Pilis Vndorls
Lengyel-Ttra kirnduls (2020. mrcius 8.)
Nvemberi tra a Lengyel-Ttrban mr tlies viszonyok kztt
Forrastra a Vrtesben Hossztv (2020. mrcius 8.)
Decemberi rvid forrstra a Vrtesben, ahol a hossztv is csak 23 km-es volt.
Kanizsas 20 (2020. mrcius 8.)
Kanizsa 20 teljestmnytra. Ezen a tvon s tvonalon elszr.
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-25 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-26 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-27 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Sfr-kt (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Erzsbet-forrs (Dli-Bkk)

Kincsesbnya 30

Teljestmnytra
A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2009. janur 31.
Induls: 08.15. Kincsesbnya
rkezs: 14.10. Kincsesbnya
Rsztvevk: Bidu, Eszter, feherb, krichard, szabola
Traparamterek
A tra hossza 27 km
Szintklnbsg 386 m
tvonal Kincsesbnya -> Szr-hegy -> Fehrvrcsurgo vztroz -> Gaja-szurdok -> Varjvr -> Bodajk -> Klvria -> Alba Regia forrs -> Becsali pressz -> Kincsesbnya
Szintid 7 ora
Helyszn Vrtes
Idjrs
Borult, prs, havazs. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Tli erd
Vgre egy tra, amin megmutatkoztak a tl szpsgei is. Mg ha nem is a teljes tvon, de a tra jelents rszn hban mentnk. s nemcsak alattunk, hanem felettnk is volt h, kisebb-nagyobb intenzitssal rkon t havazott. ten indultunk el, ebbl hrom dendecss paraszt.

Kincsesbnyn a mveldsi hzban volt a rajt s a cl. A rendezk tbben mutattk az utat azoknak, akik kocsival rkeztek. A hztl nem messze volt egy nagy fves placc, ott lehetett parkolni. Tmeg volt a rajtban, de viszonylag hamar el tudtunk indulni. Szvel a szervezsre nem lehetett kifogs. A mentelap sem volt akrmi. Sznes trkppel, nem egy fnymsolt lap, ami ltalban szoksos. Amit hinyoltam, az az ellenrz pontok helye a trkpen. De a lersban minden le volt rva korrekten. Nem lehetett eltvedni. Legalbbis neknk nem sikerlt.

rispocsolya
Kanyarulat
Szalagozott ton indultunk el, s nemsokra az els ponton mris kaptunk egy csokit. Az idig tart emelkedn a bemelegts meg is volt. Innen a dombtetn mentnk, szemben havas domboldalakkat lehetett ltni. Ahol voltunk, ott mg csak foltokban volt h. Nem volt sr, ami nagyon feldobta a hangulatot. Fagyott volt a talaj, s egyre tbb h is volt az ton. Azrt figyelni kellett, nehogy elhasaljon az ember, fleg azon a lejtn, ami levitt a vztrozhoz. A tavat az szaknyugati rszn rtk el, ahol be volt fagyva. Sokig mton mentnk, s tk fasza volt, hogy esett a h. Szabola erre verte magt hossz kilomtereken t. Egyre tbb volt a h, de ez nem most esett. A legtbb a Gaja-szurdokban s Bodajkon volt, de rdekes mdon, ettl dlre alig 5-6 km tvolsgra mr semmi jele nem volt.

Gaja-patak
Felduzzadt vz, beledlt fkkal
A tra vitathatatlanul legszebb rsze a Gaja-szurdok volt. Sok vz volt a mederben, aki mr tbbszr volt itt, az azt mondta, hogy mg soha nem ltott ennyit. A turistat vgig a patak mellett kanyargott a szurdokban. Egy helyen kis vzess is volt rajta. Tbbszr kellett kertsen tkelni, ami nem ment olyan knnyen, mert nagyon le voltak fagyva a falpcsk. A szurdokbl a tra leghosszabb emelkedjn kellett felmenni a tetre, ahonnan belttuk az egsz szurdokot. Nagyon jl nzett ki a "havazs mgtt". Kezdtem kicsit lelassulni, emlaradtam a tbbiektl kiss, de az kertsen tmszs rszeken mindig utolrtem ket. A dombtetre felrve megpillantottuk Bodajkot, ami trnk legszakibb pontja, innen mr majd visszafel megynk Kincsesbnya fel.

Bodajk a splya fell
A splyn mentnk le. Ment a slift is, de nem volt sok sel, inkbb sznkzott a np. Itt volt a legtbb h. Minek megynk mi a Triglavra, amikor itt van b.. meg Bodajk is sokkal kzelebb!

Klvria
Pecstels utn, mieltt jra felmentnk volna a falu melletti dombra muszj volt kajlni. Eddig mg csak csokit ettem, s mr flton voltunk. Az Alba Regia forrsnl tulajdonkppen visszertnk a szurdokba, de mg mieltt elrtk volna a patakot, felkanyarodtunk egy dombtetre. Sajnos a forrs nem mkdtt. Kirve az erdbl htvgi telkek mellett vitt az t, majd a vztroz gtjn kellett vgigmenni. Itt mr nem volt h. Semmi. A h tovbbra is esett, de mr csak ppenhogy szllingztt. Ez viszont nem maradt meg. Kiss unalmas szakasz kvetkezett, lttuk a t msik oldaln a bft, ahva mennnk kell, s mg elg sokat kellett addig gyalogolni.

Sros szakasz
Megkerltk a t kis blt, felmsztunk az utols emelkedn, majd egy aszfaltton begyalogoltunk Kincsesbnyra. A legvgn volt mg egy sros szakasz, ami nem nagyon hinyzott, de ht a fene bnja. A tra 80 % nagyon szp krnyezetben zajlott.