Trink kzl
Rezi kirnduls (2013-04-06)
prilisi havas kirnduls a Balaton-felvidken.
Mostanban
Budai Kk (2020. mrcius 16.)
Tli(es) tra zzmarval, kevs hval a Budai-hegysgben tbb-kevsb a kk tra tvonaln
Pilisi Vndorls (2020. mrcius 16.)
2019 oktber 23. szerdra esett, egynapos nnep, radsul j id is volt. gyhogy irny a Pilis Vndorls
Lengyel-Ttra kirnduls (2020. mrcius 8.)
Nvemberi tra a Lengyel-Ttrban mr tlies viszonyok kztt
Forrastra a Vrtesben Hossztv (2020. mrcius 8.)
Decemberi rvid forrstra a Vrtesben, ahol a hossztv is csak 23 km-es volt.
Kanizsas 20 (2020. mrcius 8.)
Kanizsa 20 teljestmnytra. Ezen a tvon s tvonalon elszr.
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-25 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-26 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-27 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Sfr-kt (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Erzsbet-forrs (Dli-Bkk)

Pilisi kirnduls

Kirnduls
A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2008. prilis 27.
Induls: 9.30 - Lajosforrs
rkezs: 13.15 - Lajosforrs
Rsztvevk: feherb, Judit, juhi, krichard, szabola, Vencel
Traparamterek
A tra hossza 11 km
Szintklnbsg 200 m
tvonal Lajosforrs -> Krpt-forrs -> Szilgyi Bernt forrs -> Tlgyikrek -> Kkviz forrs -> Lajosforrs
Helyszn Visegrdi-hegysg
Legmagasabb tengerszint feletti magassg Kkviz forrs - 515 mter
Egyes dendecss tagok szaporodnak is. s ha a gyermek elr egy bizonyos kort, akkor elhozzk ket trzni. Ez a tra volt a fprbja a Raxi trnak. Igaz, az jval kemnyebb lesz szintben, de tvolsgban nem. Ahogy n meg tudom tlni, jl brta Vencel a htizskban csrgst.

Dieter Bohlen a Lajosforrsnl
Juhi jn az erdei ton
Prbltunk olyan tvonalat kitallni, ahol forrsok is vannak, gy egy Lajosforrs krnyki tvonalat vlasztottunk. A Krmn-forrs fel indultunk, mindjrt egy meredek lejt kvetkezett teht. Szabola vitte Vencelt a htizskban, de nem mentnk gyorsan. Sztrzdott volna a baba, s nehz lett volna sszeszedni. Meg figyelnie is kellett, mert a baba magasabban volt, mint a feje. A htizsk miatt nem is tudott annyi virgot fotzni, mivel nem tudott leguggolni vagy elrehajolni.

tkels a patakon
Cumizik
Az els nehzsg a patakon val tkels volt, de simn vettk az akadlyt. Aztn ezt meg kellett ismtelni vagy tszr. Egy kis idre kimentnk a mtra is. Itt Atissal mentem ell, a tbbiek kicsivel lemaradva kvettek. Az t mentn "leslvszet!" felirat tblkra lettnk figyelmesek. Alatta egy "Nincs." felirat kisebb tbla, ami forgathat. Bizonyra sok trzban felmerlt mr a gondolat, amit juhi ki is mondott: Legyen? De nem lett, mert a forgathat tbla kretntrzbiztos, szval le van lakatolva.

Patak
A patak mellett vitt az t
A Krpt-forrsnl kajltunk is egy kicsit. Meg persze mrs is volt, mikzben a gyereket szabola letett egy padra. Nem akartunk sokat csrgni, gyhogy nem is sokat csrgtnk. Tkeltnk mg prszor a patakon Judit nagy rmre, s alig fl ra mlva meg is rkeztnk a kvetkez forrshoz, a Szilgyi Bernthoz. Itt is zaba, meg klaivs volt a program. Nem volt kedvem klt inni, de juhi megfenyegetett, hogy akkor nem hoz tbbet. Ez hatott. A Sikrosi erdszhznl krichard a pljt is felavatta egy kktra blyegzvel.

Juhi a vzesssel jtszik
Szabola kihasznlta, hogy nincs rajt Venci, s virgokat fnykpezett. Amennyi ideig tartott, szerintem vagy 42 kpet csinlhatott. Addig mi jtszottunk a gyerekkel, s megprbltuk rvenni, hogy mindja ki azt a szt, hogy "barotrp lgkr". A "ba" mr ment neki. De ebbl a szdarabbl mg brmi kikerekedhet, ha a szlei nem vigyznak, s sokat hozzk a mi trsasgunkba a gyermeket.

Kiirtott fenyvesen t vezetett utunk, amin elg nehzkes volt tjutni. Valakik kivgtak egy szeletet az erdbl, s az gakat odadobtk ahova csak rtk. Keresztl az OKT tvonalra. A Sikrosi rttl kezddtt
Megrkezs a Szilgyi Bernt forrshoz
ltztets
az emelked. Itt kellett visszahozni azt a sok szintet, amit az elejn elvesztettnk. Mindenki a sajt tempjban ment, a Szab csald kicsit lemaradt. Szabola kzben meggrt ft-ft Juditnak, hogy jobban viselje az emelkedt. A tetn elugrottunk a Tlgyikreket megmarkolni.

Lejt, majd ismt emelked kvetkezett. A trkpen jellnek a turistat mellett egy idszakos forrst, a Helyiipari-forrst. Ezt prbltuk megkeresni. Azon a helyen, ahol a trkpen is van, talltunk egy kis krakst, ami be volt temetve levelekkel. Kifolyja nem volt, de kicsit nedves volt eltte a fld.
Kkviz forrs
Kzvetlenl Lajosforrs eltt
Mellette egybknt tbb kisebb r is volt, de foglalt forrsnak csak ez tnt. A hegytetn kitrtnk, s megkerestk a Kkviz-forrst is. Rgi zld kr jelzseket is lttunk ott. Rg nem "zemel" mr a forrs, de ez rendesen be van foglalva. Fnykorban bemerts lehetett, most ez is teli van levelekkel, de vz is van benne. A levelek alatt megtalltuk a vasrcsot, ami egykor rajta lehetett.

Szabolk nem jttek el ide, egybl a kocsihoz mentek, ami innen pr szz mterre volt. Reggel csak pr aut llt Lajosforrsnl, mire visszartnk alig lehetett parkolhelyet tallni, annyi aut volt. Vencel kzben alaludt szabola htn, s ahogy nekidlt a zsk keretnek, piros lett az orcja. Legalbbis ezt mondtk a szlei. Vgl is jl brta a trt, egyszer sem srt. Juditnak az emelked ment nehezebben, amibl a Raxon tszr ennyi lesz.