Trink kzl
Gercse 15 (2011-11-12)
Novemberi tra a Budai-hegyekben
Mostanban
Budai Kk (2020. mrcius 16.)
Tli(es) tra zzmarval, kevs hval a Budai-hegysgben tbb-kevsb a kk tra tvonaln
Pilisi Vndorls (2020. mrcius 16.)
2019 oktber 23. szerdra esett, egynapos nnep, radsul j id is volt. gyhogy irny a Pilis Vndorls
Lengyel-Ttra kirnduls (2020. mrcius 8.)
Nvemberi tra a Lengyel-Ttrban mr tlies viszonyok kztt
Forrastra a Vrtesben Hossztv (2020. mrcius 8.)
Decemberi rvid forrstra a Vrtesben, ahol a hossztv is csak 23 km-es volt.
Kanizsas 20 (2020. mrcius 8.)
Kanizsa 20 teljestmnytra. Ezen a tvon s tvonalon elszr.
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-25 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-26 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-27 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Sfr-kt (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Erzsbet-forrs (Dli-Bkk)

Szent Orbn 30

Teljestmnytra
A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2009. mjus 23.
Induls: 09.30. Zalakaros
rkezs: 16.10. Zalakaros
Rsztvevk: feherb
Traparamterek
A tra hossza 29 km
Szintklnbsg 450 m
tvonal Zalakaros -> Zalajlak -> Gesztenyehz -> Nagybaknak -> rmhegy -> Hervaszkt -> Zalamerenye -> Zalakaros
Szintid 8 ora
Helyszn Zalai-dombsg
Idn rendeztk emg negyedszer ezt a trt, de mg soha nem jtt ssze, hogy elmenjek r. Inkbb kihagytam a Kinizsit, mert senki nem akart velem eljnni, s tlsgosan sok kedvem nem is volt 24 rt szenvedni. Eljttem inkbb ide, flig-meddig pontrkdni s trzni.

Traktor
Fl rval zrs eltt indultam, az els ponton hazakldtem az addig ott pecstel embert, s a htralev egy rra tvettem a helyt. Hrom nagyobb turnusban jttek az emberek, de a 30-as tvon csak nem akart jnni egy ember. Pedig mr be kellett volna zrnom, nem igaz, hogy eltvedt ezen a 3 km-en. Aztn rjttem, hogy az n vagyok, csak nem ikszeltem ki magamat.

11 ra volt, amikor tovbbmentem, s tulajdonkppen alig trtnt mg valami. A meleg kicsit elkkasztott, s reztem, hogy ebdelni is kellene mr. De ezzel mg vrtam. A Gesztenyehznl az ott csrg pontrrel egytt mentem tovbb, de csak a haranglbig. Pontban dlre rtnk oda, ppen elkaptuk a harangozt is. Nagybaknak falut krbe kellett kerlni, de ez csaknem egy egsz rt ignyelt. Lementem a kultrhzig, majd onnan fel a szemben lv dombra. A dombtetn mr nem brtam, egy difa rnykban megebdeltem. Inkbb itt, mint lent a forrsnl, ahol majd gyis megtmadnak a sznyogok. A kajtl kicsit feltltdtem, a forrsnl meg hideg vz is volt.

1
Baknaki panorma


Ferde fa
Egy rvid idre ismt be kellett mennni a faluba, majd a DDK tonalon tovbb rmhegy fel. Meleg szakasz kvetkezett, sokig fa sem volt a krnyken, radsul egy szadi emelkedn is fel kellett menni, Annl jobban esett, amikor bertnk a hs erdbe. Ekkor rtem utol az utols csapatot, s hossz kilomtereken t velk mentem tovbb.

Erdei t kanyarral
rmhegyen pihentem kicsit, ittam egy kvt s megettem a maradk kajmat. A vizemet is megittam, gondoltam, majd a Hervaszkti forrsnl gyis tudok tlteni frisset. De sajna a forrs nem folyt, pedig amita jrok errefel, ez mindig mkdtt. Radsul a vlgyben sok a vz, ezrt a sznyog is sok volt. De ahogy felmentnk a domboldalba, eltntek ezek a repl kis gecyk. A tegnapi esnek volt ugyan nyoma, de csak az erdkben, ott is csak egy-egy helyen volt sr. Annyira szraz minden, hogy a napos rszeken azonnal felszradt az t. A nap is ezerrel sttt, s ismt Irts-pusztnl egy hossz napos szakasz kvetkezett. A nyakam le is gett.

Tzoltkocsi Zalamerenyn
Zalamerenye, templom
Zalamerenynl mr egyedl mentem, a csoport futsnak eredt, nekem meg ahhoz nem volt kedvem. Fnykpeztem a faluban, s a temetnl telintttem a kulacsot vzzel. Zalakarosig mg tettem egy kis kitrt is, megnztem egy forrst, de a karosi hegytetn mr jtt szembe Kiss Laci, aki szedte le a szalagokat a vgn. Vele mentem be a clba. Csak azokat a trzkat hagytuk le, akik a vgn felmentek mg a kiltba.