Mostanban
Budai Kk (2020. mrcius 16.)
Tli(es) tra zzmarval, kevs hval a Budai-hegysgben tbb-kevsb a kk tra tvonaln
Pilisi Vndorls (2020. mrcius 16.)
2019 oktber 23. szerdra esett, egynapos nnep, radsul j id is volt. gyhogy irny a Pilis Vndorls
Lengyel-Ttra kirnduls (2020. mrcius 8.)
Nvemberi tra a Lengyel-Ttrban mr tlies viszonyok kztt
Forrastra a Vrtesben Hossztv (2020. mrcius 8.)
Decemberi rvid forrstra a Vrtesben, ahol a hossztv is csak 23 km-es volt.
Kanizsas 20 (2020. mrcius 8.)
Kanizsa 20 teljestmnytra. Ezen a tvon s tvonalon elszr.
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-25 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-26 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-27 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Sfr-kt (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Erzsbet-forrs (Dli-Bkk)

bred termszet vetlkeds gyalogtra

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2010. mrcius 31. A lerst ksztette: szabola
Idpont: 2010. mrcius 27.
Induls: 8.30 - Rzsaszentmrton
rkezs: 12.03 - Rzsaszentmrton
Rsztvevk: krichard, szabola
Traparamterek
A tra hossza 15 km
Szintklnbsg 480 m
tvonal Rzsaszentmrton->Somly->Szeles k->Hrmashatr->Pinck->Rzsaszentmrton
Helyszn Mtraalja
Idjrs
Reggel derlt, majd fokozatosan megnvekedett a felhzet. Csapadk nem volt. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Kt httel a zebegnyi trnk utn ismt ketten indultunk el kricharddal a Mtraaljra, Rzsaszentmrtonba. rdekes trnak grkezett, ugyanis az ellenrzpontokon nemcsak pecstet, hanem feladatokat is kaptunk, amelyek teljestst pontokkal jutalmaztk. s a tra vgn az sszpontszm alapjn hirdettek els, msodik s harmadik helyet. A kirs szerint gyessgi, llatos, nvnyes, kzetes krdsekre kellett szmtani, de mint kiderlt kimaradtak a kzetek s gyeskednnk sem kellett sehol, viszont volt helyette gombkrl szl krdv s tvolsgbecsls.

J id reggel
A tj
Nem kellett korn indulnunk, hiszen Pesttl csak kb. 80 km-re mentnk,gy bven rrtnk reggel negyed nyolckor indulni. Kb. fl kilenckor parkoltunk le a falu mveldsi hza eltt, majd neki is indultunk a rvid, 15 km-es tvnak. A Mtrnak ez a rsze szinte egy az egyben Cserht, kisebb dombok, kzttk a vlgyekben meghzd falvak. A klnbsg annyi, hogy a Kkes kzelebb van..:)Szerencsre hidegfront utn voltunk, gy remek kilts nylt a teljes Mtra gerincre.

Tavacska
Tavaszi hrics
Az els pont a Somly hegyen volt. Ki tudja vajon hny ilyen nev hegy van Magyarorszgon, ez mr a sokadik amit trzsaink alatt rintettnk:) Egy hosszabb kaptat vitt fel a cscsra, itt-ott mr nylt az ibolya, a tdf s fent a cscson elg sok tavaszi hricset is lttunk. A hegytetn vrt rnk az els krdssor, ami nvnyekrl szlt. Erre voltam a legkvncsibb. Knnyen behztuk a maximum pontot kb. 2 perc alatt. A tbbi ponton mr nem ment ilyen knnyen:) A krdssor szpen volt megcsinlva, A4-es papron nvnyek foti s azokkal kapcsolatos krdsek sorakoztak. A lap laminlva volt.

Ezutn lefel indultunk a hegyrl s a lejt aljban rtk el a msodik pontot, ahol vrakoznunk kellett. Ugyanis itt tvolsgot kellett becslnik a csoportoknak (ugyanis 1-4 fs csapatok indulhattak a trn) s mindig csak egy csapat mehetett oda a ponthoz. Kb 10 percet kellett vrnunk s
Lovak esznek
Lma szeme, lma szeme ...
mi is becslhettnk. Totl rosszul sikerlt:) a 30 mtert 22-re becsltk, a 22-t 16-ra...szval elrontottuk s a max 10-bl csak 4-et kaptunk.

Innen felfel indultunk a szemkzti dombra, majd egy tanya fel vettk az irnyt, ahol lovak legelsztek egy lma trsasgban. Na nem a tibeti szerzetes, hanem a teveflk kz tartoz emlsrl van sz. Tavaly a Cserhtban, a Bujki Kikelet trn lttunk kt tevt, gy ltszik errefel nemcsak tvznek az emberek, hanem tevznek is. Biztos lmatejet isznak.

A lejt vgn visszatrtnk az erdbe, majd egy emelked tetejn elrtnk a kvetkez ponthoz. Egy fantasztikus t partjn volt a pont, azaz nem is a partjn, hanem felette kb. 20 mterrel. Ugyanis a
A t s meredek partja
Nnke nsz
t nagy rszn a hegyoldal fgglegesen szakadt bele a tba. Kb. olyan volt, mint a Megyer-hegyi
tengerszem a Zemplnben. Itt egy 14 krdses tot vrt rnk, amit csak 7 pontra tudtunk megoldani. ltalnos, termszettel kapcsolatos krdsek voltak a lapon, mint pl: melyik Magyarorszg legkisebb nemzeti parkja, vagy melyik haznk legmagasabban fekv teleplse. Persze minden krdshez volt 1-es,2-es s X lehetsg.

Szval itt is rontottunk. Indultunk tovbb. Egy kicsit mg szintben mentnk, majd tovbb emelkedtnk s nemsokra elrtk a 4.ik pontot. Ez volt a legtvolabb a starttl, a tv feln mr tl voltunk. Itt llatokkal kapcsolatos krdssor vrt rnak, amit egy hibval zrtunk, 11 pontra. rdekes volt: megkrdeztk hogy vajh mit rontottunk de a pontrk egyike dimplomatikusan azt vlaszolta hogy nem rulhatja el.

Gondolkodom, teht vagyok
Beborult az g
Innen mr csak egy pont maradt htra, de mg elg sokat kellett mennnk. Elszr boztosban majd takaros kis pincesor kztt vezetett az utunk: tbb helyen mr munklkodtak a szlkben, a pinck eltt autk lltak. Nmelyik hz nagyon gynyren nzett ki, rm volt rjuk nzni.

Egy hatalmas S bett gyalogoltunk vgig mire eljutottunk az utols ponthoz, ahol egy gombs tesztlap vrt rnk. s meglep mdon gy rtnk el 10 pontot a 12-bl, hogy egyiknk sem rt klnsebben a gombkhoz:). Pr szz mter utn vrt rnk egy zsroskenyeres asztal, ahol meglltunk s ettnk pr szelet kenyeret, ittunk pr pohr szrpt. Csak kajlni lltunk meg s
indultunk is tovbb. Benyomtunk kt narancsot, majd egy hosszabb meredek vgn rtnk fel arra az aszfalttra, amin vgl nylegyenesen rtnk vissza a faluba s a clba, azaz a startba.

sszesen 44 pontunk lett a max 60-bl. Eleinte rdekelt volna egy jobb helyezs, de a 2. pont utn mr gysem volt lnyeges ez a rsze a dolognak. J kis tra volt, tletes, eredeti br a tvolsgbecsls feladat egy kicsit kilgott a sorbl. Ez mr a 20. rendezs volt s rdekes, hogy mg senki nem rt rla lerst a ttt-n, pedig igazn remek kis tra.

Most olvastam a rendezk honlapjn, hogy 14. lettnk a 41 csapatbl.