Mostanban
Budai Kk (2020. mrcius 16.)
Tli(es) tra zzmarval, kevs hval a Budai-hegysgben tbb-kevsb a kk tra tvonaln
Pilisi Vndorls (2020. mrcius 16.)
2019 oktber 23. szerdra esett, egynapos nnep, radsul j id is volt. gyhogy irny a Pilis Vndorls
Lengyel-Ttra kirnduls (2020. mrcius 8.)
Nvemberi tra a Lengyel-Ttrban mr tlies viszonyok kztt
Forrastra a Vrtesben Hossztv (2020. mrcius 8.)
Decemberi rvid forrstra a Vrtesben, ahol a hossztv is csak 23 km-es volt.
Kanizsas 20 (2020. mrcius 8.)
Kanizsa 20 teljestmnytra. Ezen a tvon s tvonalon elszr.
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-25 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-26 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-27 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Sfr-kt (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Erzsbet-forrs (Dli-Bkk)

Mecseki kirnduls

Kirnduls
Honlapra kerlt:2013. februr 28. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2012. szeptember 24.
Induls: 08:20 Magyaregregy, Vrvlgy
rkezs: 16:00 Hrmas-hegy
Rsztvevk: feherb, Kati
Traparamterek
A tra hossza 25 km
Szintklnbsg 800 m
tvonal Vrvlgy -> Dobog -> Cigny-hegy -> Hidas-vlgy -> Zobkpuszta -> Hrmashegy
Helyszn Mecsek
Legmagasabb tengerszint feletti magassg Hrmas-hegy - 602 m
Idjrs
Katika a hegyoldalban
Egy ks szemptemberi napon, a hrmashegyi szolglat leadsa utn mentnk el Katival a Mecsekben egy krre, ami kicsit hosszabbra sikeredett, mint amire szmtottunk. Sok volt a forrs s a geolda, amik mind elvettek darabonknt 5-10 percet. A 13 objektumot plusz a kiltban a nzeldst is beleszmtva ez mr tetemes id a gyaloglson fell. Aznap volt a szezonzr kajls is a hegyen, de szerencsre marad mg kaja, mire odrtnk.

Lobogs-kt
Lestltunk a hegyrl a buszmegllig, ahonnan a Vr-vlgyig buszoztunk, aztn pedig a vlgyn indultunk el befel gyalog. Mindjrt az elejn megnztk a Textiles-forrst, majd felmentnk a domboldalba, s a piros jelzsen kanyarogtunk vgig. Felmentnk a vrba is, de zrva volt. Htkznap reggel lvn, egy llekkel sem tallkoztunk az erdben. Visszamentnk a vrtl a turistathoz, s mentnk tovbb a piroson, mg mindig a domboldalban. Az egyik vlgynl megmrtk a Gergely-va-forrst, majd egy kvetkezben az Iharos-kutat. Itt mentnk ki a mtra, ami vgigvezet a vlgyben.

A Dobogn
 Vzmoss az erdben
Pr kanyarral odbb Katika tartott egy kis pihent, amg n felmsztam a Vrvlgy nevezet ldhoz. Ez egy szikla oldalban van az thoz elg kzel, de krbe kell menni kicsit, ha nem akar valaki sziklt mszni. Nem sokkal ksbb a mtrl is letrtnk, s jelzetlen erdei fldton mentnk tovbb. A cl a Dobog volt, ami tolna megye legmagasabb pontja, kzel a Baranya-Tolna megye hatrvonalhoz. Nem mellesleg geolda is van ott. A Somos s a Miklsvr nev hegyek kztti kis vlgyben mentnk felfel, tba ejtve a Lobogs-kutat. A Miklsvrra is sikerlt felmenni, majd lassan elrtk az S+ jelzst, s innen mr ismt jelzett utakon keresztl rtk el a cscsot.

Kilts a Cigny-hegyrl
A Dobogn ssze-vissza kerestem a ldt, pedig ott volt a szemem eltt. Rvid kajls, majd tmentnk a szemben lv Cigny-hegyre a kiltba egy pr fotra. A dli oldalon mentnk le, s a kisujbnyai ldt vettk clba. Ez elg messze van a falutl egy vzmossban, nemhogy jelzett, de t sem igen vezet oda. Egy rten mentnk lefel a domboldalon, majd a lda kzelben bementnk az erdbe. Itt mg volt mholdjel, de a vzmossban mr nem. Vgigjrtam prszor fel-le, de nem talltam meg a ldt.

A kidlt fa a Csurgnl
Rt
A Kisjbnya-Zobkpuszta t nem volt messze lgvonalban, ezrt a GPS alapjn kzeltettk meg. De nem mentnk rajta sokat, egybl befordultunk a DDK-n a Hidasi-vlgybe, ami teli van forrsokkal. Ezek kzl csak a Hidasi-forrs s a Csurg-forrs mkdtt. Maga a vlgy fokozottan vdett, nem lehet letrni a kijellt turistatrl. Ezrt is volt furcsa, hogy rgtn ahogy bementnk vadszlest lttunk, mellette felszntott fldet, a les krl autnyomokat. A Hidas-vlgyi vzessre a Csurg-forrsnl meg gy ahogy volt r volt dlve egy gigantikus fa. Az A/4-es papr szerint, ami r volt tzve, nem clszer megkzelteni, mert brmikor tovbbcsszhat. s tnyleg, brmikor... A kzelben lv geoldalogok szerint ez mr hnapok ta gy van (illetve volt akkor - szeptember vgn).

Mr elgg bent voltunk a dlutnban, elmlt 3 ra, kb. mostanra gondoltam, hogy visszarnk. Nem volt mr sok htra, csak Zobkpusztn kellett keresztlrongyoltunk, de a Hrmashegytl szakra lv vlgyben is vrt rnk kt forrs, a Szke s a Cigny-forrs. s termszetesen a hegy szaki oldaln is fel kellett mg mszni, ami azrt nem ment mr olyan gyorsan.


Tovbbi kpek
A lersba be nem frt fotk
Hidasi-forrs
Hidasi-forrs
A Hidas-vlgyben
A Hidas-vlgyben
Teheraut malaccal
Teheraut malaccal
A Hrmas-hegy szaki oldala
A Hrmas-hegy szaki oldala
Httrben a cl
Httrben a cl