Trink kzl
Hollk-Becske (2008-07-27)
2008.08.07 jabb OKT szakaszt jrt be a feherb. Mr csak egy egszen kicsi hinyzik! Most a Hollk-Becske kztti tvot tudta le.
Mostanban
Forrs (2019. szeptember 17.)
Forrs: Csrge-kt (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. augusztus 30.)
Forrs: Gyertyn-kt (Kszegi-hegysg)
Forrs (2019. augusztus 30.)
Forrs: Jvor-kt (Kszegi-hegysg)
Forrs (2019. augusztus 30.)
Forrs: Szent-kt (Kszegi-hegysg)
Forrs (2019. augusztus 30.)
Forrs: Keresztkt (Kszegi-hegysg)
Forrs (2019. augusztus 30.)
Forrs: Nvtelen-3.1.21-1 (Kszegi-hegysg)
Forrs (2019. augusztus 30.)
Forrs: Nvtelen-3.1.21-2 (Kszegi-hegysg)
Forrs (2019. augusztus 30.)
Forrs: Nvtelen-3.1.21-3 (Kszegi-hegysg)
Forrs (2019. augusztus 30.)
Forrs: Nvtelen-3.1.21-4 (Kszegi-hegysg)
Forrs (2019. augusztus 29.)
Forrs: Enik-forrs (Kszegi-hegysg)

Brzsnyi kirnduls

Kirnduls
Honlapra kerlt:2014. mrcius 30. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2014. februr 23.
Induls: 08:15 - Disjen
rkezs: 16:00 - Disjen
Rsztvevk: feherb, Kati, Via
Traparamterek
A tra hossza 28 km
Szintklnbsg 800 m
tvonal Disjen -> Brny-brc -> Foltn kereszt -> Katalin-szikla -> Hangys-brc -> Oltr-k -> Csvnyos -> Pognyvr -> Disjen
Helyszn Brzsny
Legmagasabb tengerszint feletti magassg Csvnyos - 938 m
Idjrs
Tbbnyyire ersen felhs, de a tra els szakaszban napos idszakok is voltak. Ahogy beltnk a kocsiba, elcseppent pr csepp es. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Tipikus ldzs tra volt ez, a cl a Magas-Brzsny virtulis ldinak felkeresse, de tkzben tbb msikat is megleltnk. sszesen 11-et, de ebbl volt egy tripla multi is.

Kilts a Brny-brcrl
Disjenrl indultunk, s a Brny-brc volt az els llomsunk. Voltam mr itt ldzni, de akkor nem talltam meg. Most kiderlt, hogy a meglehetsen hinyos drtkertsen t kellett volna menni. Akkor felhben volt a hegy, most viszont nem, s megrte letrni a turistatrl, mert szp a kilts Disjen s a Naszly irnyba.

A Hanygs-brcen
Visszamentnk a jelzett tra toronyirnt lefel, majd olyan tvonalon indultunk el Dobogk irnyba, amerre mg nem voltam, a sfutton. Nem mentnk fel rgtn a cscsra, hanem elmentnk alatta, majd begyjtttk az itt lv virtulis ldkat: a Katalin-sziklnl, a Hangys-brcen, s az Oltr-knl lvt. Ezek ott vannak egy rakson, de toronyirnti megkzeltst is kellett alkalmazni. Azrt virtulisak a ldk, mert igazi lda nincs, csak egy fadarabra rgztett jelszhordoz.

Az Oltr-k kkapuja
Spartacus-forrs
Oltr-ktl kicsivel tbb, mint 100 m szint Dobogk, oda felrve pihentnk egy kicsit. Lent elg enyhe, mondhatnnk azt is, hogy meleg id volt, de itt fent csorogva kezdett hidegnk lenni. Nem is zabltunk sokig, hanem az szakra lv hrom lda irnyba haladtunk tovbb. A Pognyvrnl lv Pogny gykr fantzianevvel sokat bajldtam, a hegyoldal szaki oldaln lv virtulis pedig mr majdnem kifogott rajtunk, de persze ott volt, ahol mr elzleg kotorsztam.

A Brzsny szaki oldaln sok gerinc s vlgy van, a jelzett utak erre vezetnek. Kevs olyan t van, ami keresztben tvg rajtuk, mert azrt elg meredekek. Talltunk egy jelzetlen utat a trkpen, amin t lehetett vgni arra a gerincre, ami Disjen fel lejtett. Most mr tbb-kevsb a cl fel mentnk, kzben kt lda kedvrt mg tettnk kis kitrket mindenki nagy megdbbensre.

Nem mentnk tl nagy tvot, de azrt kellemesen el lehetett fradni, s a ldzs is lasstott a tempt. Pont vgszra kezdett el ptyrszni kicsit az es, gyhogy mg idben rtnk vissza.

Tovbbi kpek
A lersba be nem frt fotk
Patak
Patak
Bombatlcsr
Bombatlcsr
Gykos-kt
Gykos-kt