Trink kzl
Pilisi kirnduls (2014-04-06)
prilisi ldzs tra a Pilisben
Mostanban
Budai Kk (2020. mrcius 16.)
Tli(es) tra zzmarval, kevs hval a Budai-hegysgben tbb-kevsb a kk tra tvonaln
Pilisi Vndorls (2020. mrcius 16.)
2019 oktber 23. szerdra esett, egynapos nnep, radsul j id is volt. gyhogy irny a Pilis Vndorls
Lengyel-Ttra kirnduls (2020. mrcius 8.)
Nvemberi tra a Lengyel-Ttrban mr tlies viszonyok kztt
Forrastra a Vrtesben Hossztv (2020. mrcius 8.)
Decemberi rvid forrstra a Vrtesben, ahol a hossztv is csak 23 km-es volt.
Kanizsas 20 (2020. mrcius 8.)
Kanizsa 20 teljestmnytra. Ezen a tvon s tvonalon elszr.
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-25 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-26 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-27 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Sfr-kt (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Erzsbet-forrs (Dli-Bkk)

Mtrahza - Sirok

Hossztv tra
Honlapra kerlt:2014. jnius 28. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2014. jnius 9.
Induls: 09:45 - Mtrahza
rkezs: 15:30 - Sirok v.m.
Rsztvevk: feherb, juhi, Kati, krichard, Odett, Vagny
Traparamterek
A tra hossza 23 km
Szintklnbsg 800 m
tvonal Mtrahza -> Sirok v.m. OKT tvonal
Helyszn Mtra
Legmagasabb tengerszint feletti magassg Kkes - 1014 m
Idjrs
Tlnyoman derlt, napos. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Felfel a splyn
Juhi elkezdte a kktrt, rgtn meg is vette mind a 3 igazolfzetet. Meg is csinlt j 100 km-t Pest krnykn, aztn csodk csodjra megunta. Azrt egy turai bogrcsos htvge utn-kzben, Pnksd htfn elmentnk a Mtrba egy olyan szakaszra ami nincs meg neki, se Odettnek, s nekem is res a 2. fzetben. Ez pedig a Mtrabrc eleje volt Sirok-Kkestet kztt egy kis hosszabbtssal Mtrahzig. Annyi szpsghibval, hogy visszafel trtnt a tra, teht a humnusabb irnyba mentnk. rdekes volt erre menni, eddig mindig a fordtott verzit csinltam, s nem nyron, hanem tavasz elejn-kzepn. tkzben sehol egy falu, s a legtbbszr nem szles szekrton, hanem szûk svnyen mentnk. Tavasszal mg nem szokott buja vegetci lenni, de most teli volt az t szle csalnnal meg mindenfle szrs szarral.

Kilthely
2004 addigi legmelegebb napja volt, szerencsre az orszg legmagasabb pontjn tltttnk belle 3,5 percet. Felfel a splyn valahogy nem vgasztalt, hogy valsznleg itt van a legkevsb meleg az orszgban. Utoljra nyolcadikban mentem erre felfel, akkor baromi hossznak tnt az a 3 km Kkestetig. Most valahogy hamarabb eltelt, de bele is izzadtunk. Elugrottunk pecstelni a Szanatriumhoz, majd vissza fel a cscsra. Nem szarakodtunk, egybl mentnk is tovbb, immron a Kontra-Mtrabc tvonalon. Ahogy szabola az egykori lersban emltette, innen csak lefel lehet menni. Errl szlt a kvetkez egy-msfl ra. Persze kzben meglltunk a Sas-k, Diszn-kn, a Markazi-kapunl ivott egyet a kutya, a Hrmashatr-erdszhznl pedig leltnk ebdelni egyet, ha mr pecstelhely is volt ott. Eddig is volt pr kisebb emelked, de igazbl elhanyagolhat. A tra nehezebb rsze most kvetkezett.

Kvetnek
k is kvetnek
Mivel nem volt tkzben falu, forrs is kevs, s az sem mkdtt, sok vizet kellett magunkkal hozni. De gy sem eleget, illetve a vgn mr jcskn kellett tartalkolni, s megint az mentett meg minket, hogy krichard 2 literrel tbbet hozott, mint a tbbiek. Evs alatt elvgtattunk juhival egy kzeli forrshoz, ami persze nem mkdtt.

A hullmvast els rsze a Szr-hegy volt. Elrementem, mert nekem mg a ldzsra is kellett id. Mire megtalltam, mr a tbbiek is fent voltak a cscson. Alig rezhet rvid lejt utn jtt a Cserepes-tet, majd egy erteljesebb lejtmenet utn az Oroszlnvr. Termszetesen minden fordtva volt, mint a Mtrabrcen. Ott egyre magasabb, most egyre alacsonyabb hegytetket msztunk meg. Az Oroszlnvr mg lefel is nagyon durva volt. Lerve az aljra a Domoszli kapuhoz, mg kb. 10 km vrt rnk. Nem tnt fel, de nagyon lassan haladtunk, tlagsebessgnk alig volt tbb 3 km/h-nl.

T a tvolban
A Szr-hegyen
Rgtn elvtettk az utat felfel a Jagusra. Kivtelesen ez a hegy ebbl az irnybl durvbb. Nem lett volna gond, mert az t, amin mentnk, visszacsatlakozik a kkbe, de akkor kimarad a lda. A lnyok gy dntttek, hogy leszarjk a ldt, juhi meg krichard visszamentek az elgazba, n meg toronyirnt kzeltettem meg a jelzett utat. Aztn volt mg egy elkevers, mghozz a kvetkez hegy eltt. Ott a fiatalosban nem vettnk szre egy letrst, de csak 200 m-t mentnk feleslegesen. Ott viszont nem volt alternatva, vissza kellett menni megkeresni a jelzst, mert a fiatal erd thatolhatatlan volt. Az utols igazn kemny emelked a Szederjes-tet volt. Felrve mindenkinek szederjes volt a feje. Gyors ldzs, majd egy gyors fotzkods lent a nyeregben a Jid-ktnl. Kezdtem kitikkadni, s elfradni. Pedig tlen megfordult mg a fejemben, hogy j lenne megcsinlni egy Mtrabrcet megint, de nem igazn vagyok most abban az erben, hogy ez menjen.

Kilts a Gazos-krl
A Gazos-ki kiltpontnl megittuk az utols viznket, de innen mr tnyleg csak lejt van az egykori siroki vastllomsig. 5 km, cirka 1 ra sta. Azrt a lejt is tud szar lenni, fleg ha kzben szederindkat is kell kerlgetni.

Tovbbi kpek
A lersba be nem frt fotk
Karancs rispkkal
Karancs rispkkal
Salgvr
Salgvr
Zivatarfelhk Szlovkiban
Zivatarfelhk Szlovkiban