Trink kzl
Hoher Riffler (2016-08-04)
Hoher Riffler - Hossz id utn jra 3000 m felett
Mostanban
Budai Kk (2020. mrcius 16.)
Tli(es) tra zzmarval, kevs hval a Budai-hegysgben tbb-kevsb a kk tra tvonaln
Pilisi Vndorls (2020. mrcius 16.)
2019 oktber 23. szerdra esett, egynapos nnep, radsul j id is volt. gyhogy irny a Pilis Vndorls
Lengyel-Ttra kirnduls (2020. mrcius 8.)
Nvemberi tra a Lengyel-Ttrban mr tlies viszonyok kztt
Forrastra a Vrtesben Hossztv (2020. mrcius 8.)
Decemberi rvid forrstra a Vrtesben, ahol a hossztv is csak 23 km-es volt.
Kanizsas 20 (2020. mrcius 8.)
Kanizsa 20 teljestmnytra. Ezen a tvon s tvonalon elszr.
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-25 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-26 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Nvtelen-6.2.13-27 (Brzsnyi-peremhegysg)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Sfr-kt (Dli-Bkk)
Forrs (2019. november 10.)
Forrs: Erzsbet-forrs (Dli-Bkk)

Tli St

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2016. prilis 7. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2016. februr 6.
Induls: 08:15 Tpiszele
rkezs: 14:30 Szolnok v..
Rsztvevk: feherb
Traparamterek
A tra hossza 34 km
Szintklnbsg 50 m
tvonal Tpiszele -> Dzsatelep -> Pokoltanya -> Rzss -> Rkasi t -> Mricska -> Abonyi t vm. -> Szolnok
Szintid 10 ora
Helyszn Kzp Tiszavidk
Legmagasabb tengerszint feletti magassg j pon
Idjrs
Vltozan felhs, szraz. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Tpiszele szle
Tbbszr el akartam mr jnni erre a trra, de mindig kzbejtt valami. Hvihar, ms tra, aminek jobbnak grkezett, vagy csak egyszeren elfeledkeztem rla, s rszerveztem mst. Most viszont eszemben volt, s jl eljttem ide. Hozztartozik a trtnethez, hogy rgen mentem 30 km felett, inkbb csak ltygs kirndulsokra jrtam az elmlt hnapokban/vekben, ami a kutya megmozgatsra s a geoldk megkeressre lettek kitallva, csak pr rvidebb teljestmnytra jtt ezek kzbe. Kezdett zavarni, hogy nem arra megyek, amerre akarok, hanem ellenrz pontokat kell felkeresni, szintidt nzni meg ilyenek. s amgy is van mr 150-200 kitzm.

De most erre kvncsi voltam.

Senki nem jtt velem, mg Becska sem, pedig neki ez hazai terep.

Tvvezetk
A vastllomstl a rajtig mg tettem azrt egy kitrt egy lda miatt, ezrt a tmeg utn indultam el. Legalbb nem kellett sorban llni. Ugyanis Pest s Szolnok fell is kzel egy idben rkeztek be a vonatok, s sokan - velem egytt - ezekkel jttek Tpiszelre. Amikor megkaptam a trkpet, kicsit elszrnyedtem. A 34 km-en kb. 8 kanyar volt, ebbl 3-3 Tpiszeln s Szolnokon, szinte nylegyenes szakaszokbl llt a tra. Olyan unalmas lesz, mint a francos franc - gondoltam, s igazbl nem tvedtem sokat.

A vrosbl kifel csak a tmeget kellett kvetni, meg azrt nha rnzni a trkpre, nehogy valaki elbassza, s aztn megyek n is utna. jabb szrnylkds vett ert rajtam, amikor a vros szle fel mentem. Elolvastam ugyanis a lerst, ahol az llt, hogy tbb helyen le van aszfaltozva az t. Krds, hogy milyen hosszan, mert az ilyet nem szoktam szeretni. De ht ezt az tvonalat jelltk ki a rendezk, vllaltam, hogy eljvk, ezt kell teljesteni. A vros szln az aszfalt vget rt, s tvette a helyt a sr. Nem volt nagyon vszes, de azrt kellett kerlgetni, meg vatosan menni, nehogy elcssszon az ember. Ezek ellenre egsz gyorsan haladtam, 5 felett volt az tlagsebessgem, br mg nem lltam meg. Pont jkor jtt az els ellenrz pont, a Dzsatelep nevezet, mieltt kifolyt volna az agyam. De nem lltam meg, elvettem s rgtn meg is ettem a narancsot, amit adtak. Ennek az lett a kvetkezmnye, hogy ragadt a kezem.

Ha lehet, mg srosabb lett az t, s ppen, mint az els pont, a msodik is pont jkor jtt, ez volt a Pokoltanya nevezet. Kezdett az hsg rr lenni rajtam, le is ltem, ettem szendvicset meg csokit. Itt a hangsly a lelsen van, hiszen nem szoktam 10 km utn lelni. Radsul majdnem negyed rra... De ez hatrozottan jt tett, mert knnyedebben folytattam a trt, s amire nem szmtottam, hogy rltem az aszfalttnak. Vgre nem kellett a srban balettozni, s sokkal gyorsabban haladtam. Egy ra alatt oda is rtem a 7 km-re lv Rzss fednev pontra, ahol elfogyott ugyan az aszfalt, de a tra fele is szpen csendben, s meglepen gyorsan. Kenyr volt itt frissen ksztett szalonnazsrral, ami NAGYON finom volt. El is idztem itt is egy darabig...

Ez is ellenrz pont volt
Abonyi t v.m.-nl
Kis << erds >> rszen tkelve megpillantottam a clt, Szolnok hzait s valami nagy tornyot, ami emlkeim szerint a vastlloms - vagyis a cl - kzelben van. s ez mg tbb, mint 15 km... Remek! A kilomterek meglepen gyorsan teltek, egy helyen egy feladatos ellenrz pont is volt, majd elhaladva a lelltott autplya-ptkezs mellett egy << les >> balkanyarral clba vettem Abonyi t vasti megllhelyet. Innen volt igazn j a tra: sokig a 120-as vastvonal mentn haladt a tra, kzben jttek-mentek a vonatok, de sajnos a vastvonalakhoz szervesen hozztartoz szemthalmok is belgtak nha a kpbe.

Szolnok v..
Berve Szolnokra pr kanyart kellett tenni erre-arra, majd kilyukadtam az lloms vltkrzete felett lv felljrnl, ahol szerencsre nem lehet dohnyozni, de mr lthattam is volna a clt, ha tudtam volna, hogy az az plet a kocsma.

Amennyire tartottam a trtl, olyan jl sikerlt. Volt olyan alfldi trm mg sok vvel ezeltt, ahol nagyon gyorsan kezdtem, a vgre meg kipukkadtam. Most csak kellemes fradtsgot reztem, sebessgrekordot is dntttem, s nem volt vszes az unalmas tj sem. Az alfldi trk jellegzetessgt is meg lehetett figyelni, miszerint minden ponton adtak valamit a trzknak, a vgn mg virsli is volt. Mindezt mindssze 700 Ft-rt.